Norsk
Gamereactor
hardware-tekster
MSI Aegis

Test: MSI Aegis

Vi har kastet den kompakte Aegis med det spesielle designet over skulderen og tatt den med hjem for testing. Her er dommen...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

MSI byr her på en ekstremt kompakt bærbar stasjonær PC i et ganske så spenstig design. Det har blitt mer populært med forholdsvis små maskiner som ikke krever så mye plass på kontoret, og her skal vi altså teste for å se om MSI sin Aegis kan fylle denne rollen.

Aegis angriper ting på en litt annerledes måte. I stedet for det tradisjonelle mATX-kabinettet fra en av de store leverandørene har MSI designet sitt eget helt fra bunnen av, og det byr på noen utradisjonelle løsninger - noen gode, og noen ikke fullt så gode.

Først og fremst bør du ta en titt på den. Der den står skråstilt ser den ut som en blanding av en industriell skulptur og en moderne ridderhjelm.

MSI Aegis
Dette er en annonse:

Foten den står i er en viktig del, for den huser nemlig strømforsyningen. Dermed opptar den ikke plass inne i kabinettet, og det er laget plass til et grafikkort i full størrelse. Det er ganske godt gjort for en datamaskin som måler knapt 17 centimeter i bredden, 43 centimeter i dybden og 38 centimeter i høyden. Strømforsyningen har sin egen lille vifte, men den lager overraskende lite lyd. Det er derimot ingen vifte inne i kabinettet, så her er det CPU-en som flytter luften - noe som er litt i minste laget. De andre komponentene i maskinen måler derfor raskt 50 grader når man spiller, og det er omtrent 10 grader mer enn hva man burde kunne forvente av en moderne PC.

Selve maskinen er med sine 10 kilo nærmest en LAN-PC, men du bør nok ikke ta sikte på å bære den over for lange avstander. Den har uansett et bærehåndtak bak slik at du skal kunne plukke den med deg på vei til samling.

Fronten skjuler en C type USB 3.1, en USB 2.0-port med «super charge» til å lade telefoner og nettbrett, men også analog inngang til mikrofon og utgang til hodetelefoner. Videre har den et optisk DVD-drev, men dette er av billig plast og holder ikke samme kvalitet som resten av kabinettet. Vi lurer samtidig litt på hvorfor de ikke brukte noen kroner på en Blu-ray-spiller, men med tanke på den digitale spilldistribusjonen så nok MSI sitt snitt til å spare 20 kroner.

Baksiden har OS/2 port, 2xUSB 2, 4xUSB 3, HDMI (på hovedkortet) og display-port, 5 analoge lydutganger som en SPDIF-port i form av optisk/toslink. Det finnes en standard LAN-tilkobling, men maskinen har både blåtann og et brukbart trådløst nettverkskort innebygget i tillegg. På programvarefronten har man styring av lys og funksjoner, samt Nahimic lyd-software. Det er forøvrig ikke noe spor etter MSI sin geniale Afterburner-software, noe jeg synes er merkelig.

Dette er en annonse:

Aegis kommer i en rekke varianter. Akkurat nå finnes det modeller fra rundt 10 000 kroner og opp til 19 000, som også er den modellen vi testet - modell 010EU. Dette inkluderer i7 6700 CPU, 8 GB DDR 4 Ram, 2TB harddisk og en M2 SSD på 256 GB. Den er altså ganske standard på dette nivået, men det er fint å se at de har begynt å bruke M2-disker i ferdigbygde maskiner. Grafikkortet er et GTX 970 fra MSI, og PCen kommer med Windows 10 innstallert. Det er plass til å legge inn ekstra SSD, harddisker og RAM, selv om sistnevnte burde vært med allerede fra butikken når man ser på prislappen.

Innsiden er kompakt, men det er fortsatt plass til utvidelser og utbytting, og det er tross alt det viktigste.

MSI Aegis

De fleste maskiner vi får til testing er fornuftig utstyrt når det kommer til prosessor, RAM og hovedkort, og her er ikke Aegis noe unntak. Det avgjørende her er uansett knyttet til grafikkortet, denne gangen et GTX 970.

3D Marks benchmark-målinger viser at de ligger på 26.069 i Sky Diver er kun 10% unna det man ellers ville forventet fra GTX980, og samme mønster ser vi med en verdi på 10.204 i Fire Strike og 5059 Fire Strike Extreme. Spill som The Division har en gjennomsnitlig FPS-score på 67.4 med alle innstillingene på high, og det er slett ikke ille. Det betyr at 4K-spilling med 30 bilder i sekundet ikke er mulig, men med oppløsning på 1080p vil du alltid ligge over 60. De fleste WQHD-oppløsningene kjører også flytende og problemfritt.

Userbenchmark gir maskinen en samlet score på 79% og karakteren «Battleship» med tanke på spilling. Userbenchmark er en fin måte å sammenligne maskiner på uten at det blir for teknisk, men den nevnte karakteren betyr at Aegis leverer et minimum for de som søker en flytende opplevelse fra nye spill.

Støymessig viser MSI seg fra en bedre side, for når den jobber for fullt måler vi kun 35dB. Når den kun står stille klarer ikke måleapparatet vårt engang å registrere den, hvilket betyr at lydnivået er på 20dB eller lavere. Vi kunne dog likt en fysisk form for styring på viften, i tillegg til et støvfilter for luftinntaket på siden. Uansett er støynivået under daglig bruk veldig lav, faktisk mye lavere enn vi hadde trodd fra et så lite kabinett.

Alt i alt er MSI Aegis et positivt bekjentskap. Maskinen er liten og lett å flytte rundt, den lager lite støy og grafikkprestasjonen er godkjent. Det eneste vi mangler er en prisreduksjon og en ekstra vifte til å kjøle ned de andre komponentene i kabinettet. Designet som du ser, og undertegnede elsker hvordan den ser ut.

MSI Aegis
09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: MSI Aegis

Test: MSI Aegis

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Kim Clemstrup Olsen

Vi har kastet den kompakte Aegis med det spesielle designet over skulderen og tatt den med hjem for testing. Her er dommen...



Loading next content