Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
hardware-tekster

Test: Pokémon Go Plus

Noe for deg som er lei av mobilen, men ikke lei Pokémon Go? Tomas har lagt telefonen i lomma og testet Pokémon Go Plus...


Se for deg følgende: Du er ute og spaserer en kjølig oktoberkveld, når en bil plutselig skrenser opp på fortauet og ruller over tærne dine. Mens du ligger på bakken og vrir deg i smerte, kommer bilisten som kjørte over foten din stormende ut av bilen. "Dette skal jeg ordne opp i", sier han. "Jeg er lege".

Bilisten tar ut et stort legeskrin, og begynner å bandasjere foten din - helt til den føles nesten like god som ny. I det han har hjulpet deg opp på føttene igjen, gir han deg en ferdigutfylt faktura. "Det blir 500 kr".

Ville du ha tenkt på den bilisten hjelpsom? Kan legehjelpen regnes som en god deal? Dette er den typer spørsmål man stiller seg når man spiller Pokémon Go Plus.

Pokémon Go Plus er en plastdings fra Nintendo og Pokémon Go-utvikler Niantic, som du kan koble til mobilen med Bluetooth. Den gjør at du endelig kan kjøre Pokémon Go i bakgrunnen på telefonen. Selve dingsen ser ut som en liten, flat "Pokéball" med et LED-lys på midten som blinker hvis det er noe interessant i nærheten. Selv om den føles som et billig plastleketøy, er den lett, god å holde i, og kan praktisk nok festes til jakken, til buksene - eller rundt armen med et bånd som følger med. For min del likte jeg imidlertid best å ha den løst liggende i lomma.

Denne Pokédingsen fungerer svært enkelt. Er du i nærheten av et "Pokéstop", begynner den å vibrere og lyse blått. Når du så trykker på knappen begynner den å lyse i mange forskjellige farger, for å indikere at du har fått nye "items" fra stoppet. Er det en Pokémon i nærheten lyser den grønt, eller gult hvis det er en Pokémon du ikke har fanget før. Når du trykker på knappen igjen får du enten det mangefargete diskolyset, eller et rødt lys som viser at Pokémonen slapp unna. Hvis du åpner opp mobilskjermen kan du se notifikasjoner av typen "You caught a Pokémon" eller "You collected 4 items".

Pokémon Go Plus
Pokémon Go Plus