Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / China
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
hardware-tekster

Test: Asus ROG G752

Vi har tatt med Asus ROG G752 til helvete og tilbake, og den klarer seg veldig bra. Her er Suzannes vurdering av den (så vidt) bærbare gaming-pcen.

Asus nye spillmaskin ROG G752 kunne like gjerne ha hett Daenerys Stormborn, så mange fancy titler og beskrivelser har den. Jeg ville beskrevet fargene på den som grå og bronse, men ifølge Asus selv heter de Armor Titanium og Plasma Copper. Det står at den kommer utstyrt med 3D Vapor Chamber, Hyperdrive med MLC NAND og SSD med NVMe og AHCI, og jeg er pokker meg ikke sikker på om det jeg pakker opp er en laptop eller et hyperavansert eksperimentelt supervåpen utviklet av en gjeng gærne forskere i en underjordisk lab i Sveits.

Det viser seg å være en massiv laptop og titlene viser seg å være mer enn bare pjatt (vel de fleste bortsett fra Armor Titanium og Plasma Copper, jeg mener, kom igjen 'a). Monsteret jeg har fått låne med meg hjem har blant annet en firekjernet Intel Core i7 6820HK-prosessor, som er ulåst slik at du kan trikse og mikse litt med den som du selv vil (kan overklokkes til 4 Ghz), i tillegg til et Intel CM236 Express Chipset , 16 GB DDR4 2400MHz SDRAM, som kan utvides til 64 GB, et ganske heftig grafikkort (NVIDIA GeForce GTX 1070 , med 8GB VRAM), og todelt lagring (1TB 7200RPM SATA HDD + 512GB PCIE Gen3X4 SSD (RAID0) ).

Det første jeg som slår meg når jeg slår på maskinen er hvor raskt den starter opp, og at den muligens er besatt av demoner. Den skriver de rareste ting når jeg bruker tastaturet og ingen av tastene stemmer overens. Alfakrøllen og understreken har emigrert til et eller annet Stillehavsparadis og «æ», «ø» og «å» kan jeg bare drite i. Det tar meg flaut lang tid før jeg innser at tastaturet har et amerikansk oppsett og alt jeg trenger å gjøre er å installere en norsk språkpakke, ikke tilkalle en eksorsist.

Maskinen har en digg 17,3'' LED-skjerm med anti-glare og G-Sync, som er så klar og fin å se på at jeg kan sitte å spille i timesvis i et ellers ganske mørkt rom uten å bli sliten i øynene. Bildekvaliteten og kontrasten er superb uansett lys og vinkel. Skjermens oppdateringsfrekvens er synkronisert med GPU-en, noe som gir selv et masete og krevende spill som Doom svært smidig grafikk. Jeg tror kanskje G752-ens skjerm er hakket bedre enn skjermen til Acer Predator 15, en maskin jeg er veldig fan av.

Laptopen har også innebygde stereohøyttalere, er VR-klar og kan skilte med et ganske så avansert kjølesystem ( 3D Vapor Chamber) som sørger for at maskinen ikke overopphetes selv når man skrur opp alle bryterne til 11 og herjer alt hva man er god for. Her snakker vi kjølevæske som blir til gass inne i kammeret for så å omdannes til væske igjen. Dette gir en jevn og stabil temperatur på alle kontaktflater og sørger for at chassiet aldri blir ubehagelig varmt. Både CPU-en og GPU-en har dedikerte kjølemoduler, noe som er en fordel hvis man har planer om å tukle litt med prosessoren for å få litt mer futt. Luftventilene er plassert i bakkant av maskinen og all varmluft sendes ut den veien for en mer behagelig spillopplevelse. Til tross for veldig effektiv kjøling er maskinen jevnt over relativt stillegående. Støyen kommer bare opp i 45 desibel, sammenlignet Acer Predatorens 48 desibel.

Asus Rog G752VSAsus Rog G752VS