Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
hardware-tekster

Test: MSI Nightblade Mi3

Vi har testet en knøttliten maskin fra MSI, og den overrasker med å gi mye krefter for pengene. Dette er Nightblade Mi3...

  • Tekst: Kim Olsen

MSI Nightblade MI3 tar ikke mye plass. Den ligner mest av alt på en normal PC som har krympet litt i vask. Kabinettet er riktig nok designet slik at den ser ut som en vanlig stasjonær datamaskin, noe den også er, den er bare veldig liten. Maskinen måler 12,8 cm i bredden, 34,2 cm i dybden og 26,8 cm i høyden, og er i grunn en svart kasse med justerbart RGB-lys i fronten.

MSI lager flere ITX-lignende maskiner, men akkurat MI3 fra Nightblade-serien er kun en vanlig maskin i liten utgave. Dere som kjenner Nightblade fra tidligere vil merke at dette er mye av det samme, dog med oppgradert innmat.

MSI Nightblade Mi3


Maskinen vi testet består av et GTX1060 grafikkort - det store med 6 GB RAM, en i5-7400 Intel CPU, 16 GB DDR4 RAM, en 128 GB M.2 SSD harddisk og en 1TB SATA harddisk, DVD-drev, bluetooth, Dual Band Wifi (takk for det) og kjører Windows 10. Hele herligheten koster omtrent 10 000,-, men finnes også i billigere utgaver med 8 GB RAM og et 3 GB GTX1060, og kommer med en spillkode, i dette tilfellet til For Honor. Vekten på det hele er dessuten ikke mer enn 6,4 kg.

Ikke overraskende er den såkalt VR Ready, og har en HDMI-utgang foran sammen med utgang til hodetelefoner, mikrofon og USB (både 3.1 type C og 2.0).

Det er plass til utvidelser, men som du har gjettet er det ikke altfor mye plass. Dessuten er strømforsyningen på 350 watt, så den har også sine elektriske begrensninger. Uerfarne som har lyst til å oppgradere RAM eller SSD bør gjøre grundig research først, eventuelt alliere seg med en venn som kan bruke en torx-trekker.

Det er ellers en maskin som er godt egnet for slike oppgraderinger, for den har to plasser til M.2 SSD, en 2,5" til vanlig SSD, og to 3,5" plasser til SATA harddisker hvorav den ene er tom fra butikken.

Hovedkortet er B250-basert, og grafikkortet er fra MSIs egen Gaming X-serie. MSI mener selv at det er enkelt å oppgradere, og jeg mener at det er en sannhet med modifikasjoner. Det krever nemlig at man tenker seg godt om, for alt er skrudd fast og mange av delene er spesiallaget - dette gjelder også kjøleren til CPUen. Det betyr ikke at nybegynner ikke kan oppgradere det mest elementære, men jeg vil anbefale varsomhet for den som vil bytte ut CPUen for eksempel.

Kjølesystemet er MSIs Silent Storm, som betyr at GPU og CPU skal kjøres med separat kjøling. Rent praktisk betyr det at viftene til grafikkortet sitter inntil kabinettveggen for å unngå varm luft inni, men det vil skje likevel. Systemet fungerer dog overraskende godt, og under testen lå maskinen uten programmer kjørende på 12 dB. På det høyeste lydnivået (SPL) som er 33 dB, gikk temperaturen ikke over 25 grader. Viften på grafikkortet opplevdes som nærmest lydløs ved 1080p-bruk, men det skal ikke mye til før den når 22 dB. Man hører den mekaniske SATA-harddisken kjøre ved normal bruk, men det er fortsatt imponerende at den kompakte maskinen ikke lager mer bråk.

MSI Nightblade Mi3