Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

ASUS ROG Strix GL 703VM Scar Edition

Den fornuftige budsjett-17" fra Asus finnes også i en versjon pumpet full av steroider - og den har vi fått leke med!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Asus har hodet på rett sted; "Vi skal ha en 17" med en +60HZ skjerm, som kan kjøre det meste uten a prisen skyter i været."

HQ

GL 703-serien er møtepunktet mellom " affordability" og de forventninger man har til en maskin ment for spilling. Dette kan altså oversettes til en mørkegrå finish, Nvidia GTX-grafikkort, Windows 10 Pro, og en Intel i7 CPU. Som så mange ganger tidligere, så finnes den i en del forskjellige konfigurasjoner.

Vi har sett på Scar Edition, og den er naturligvis litt annerledes enn den vanlige utgaven. Her har man gått for en carbon-look, og en bedre skjerm som dekker 98% av NTSC-fargeområdet i stedet for "kun" 72%. Skjermen sluker også mer strøm, så derfor har den også en litt kraftigere strømforsyning - som blir pokker så varm.

Den utgaven vi fikk var med 16GB DDR4 Hyundai RAM, 512GB Samsung NVMe SSD, CPU i7-7700HQ, Nvidia GTX 1060 6GB, og en vekt på litt under 3kg.

ASUS ROG Strix GL 703VM Scar Edition
Dette er en annonse:

Maskinen er solid bygget, og virker ganske standhaftig. Harddisk og RAM kan lett nås via en enkel plate på baksiden. Tastaturet er ikke overraskende av chiclet-typen, med meget kort vandring på 0,25 mm, RGB-belysning og behagelig avstand, unntatt på det numeriske tastaturet hvor 0-tasten er vanskelig å treffe ordentlig de første timene man bruker det. Det har fire snarveistaster over selve tastaturet, og det er en fin liten feature at lydregulering og ikke minst styringssoftware er adskilt fra resten av tastaturet.

Skjermen er absolutt et av de beste TN-panelene vi har sett, det er ekstremt lyst, men har likevel ordentlig god kontrast, og en virkelig god fargemetning. Vi kan ikke annet enn å bifalle bruken av 120HZ fremfor 60HZ-panel, særlig til en maskin som primært er optimalisert for 1080p-prestasjon.

Det eneste viktige vi virkelig kan akke oss over er batterilevetiden, den har aldrig vært god på gaming-bærbare, og i dette tilfellet kan man nok lure den opp til 3 timer, men reelt er den på 2 timer. Det er ikke så rart med tanke på at batteriet ikke er så stort, et helt alminnelig 4-cellers, for å spare vekt. Man savner ærlig talt litt "gamle dager" da batteriene var 6-cellers, og en del kraftigere.

Høyttalerne er to små tynne åpninger på sidene, og lever ikke helt opp til hypen om "2x volum" og "opp til 3x høyere bass" - men de greier å ikke forvrenge lyden noe særlig, selv på maks volum, og de fleste kommer nok til å spille med headsett uansett.

Dette er en annonse:
ASUS ROG Strix GL 703VM Scar Edition

Hvis man setter viftene på full gass må man være forberedt på en del støy. Støynivået er målt til 35dB under normale omstendigheter, og 40dB når den yter for fullt, men lyden oppfattes som en del høyere da det kommer et høyfrekvent hvis fra maskinen når den presses til det ytterste.

Temperaturen er 45 grader ved stillestand, mens under gaming presses grafikkortet til 71 grader og CPU'en til 81 grader. Det er ganske fornuftigt, og hva man kan forvente, når man tar maskinens relativt lave profil i betraktning.

Benchmark-tallene ser også fornuftige ut med pris og grafikkort i tankene:

3D Benchmark:
Sky Diver: 26163
Time Spy: 3807
Fire strike: 9825
fire Strike Ultra: 2574
Fire Strike Extreme: 4988

Og også bildehastighetstestene vi foretok viste ganske pene resultater.

The Division:
Low: 134,3
Medium: 90,9
High: 70,4
Ultra: 54,5

Assassin's Creed Origins
Ultra High: 53
Very High: 58
High: 63
Medium: 68

Middle-earth: Shadow of War
Ultra: 53
very high: 58
high: 70
medium: 91
low: 109

ASUS ROG Strix GL 703VM Scar Edition

+60 FPS på High i nyere spill må sies å være ganske bra, og det merkes da også at man bruker nettopp dette 120Hz TN-panelet som nevnt tidligere, da spillopplevelsen er ganske jevn og flytende hele veien gjennom.

Så, fornuftige prestasjoner til fornuftige priser, men det er skjermen som er det avgjørende trumfkortet i forhold til andre maskiner i samme prisklasse.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster



Loading next content