Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Horizon: Zero Dawn

Horizon: Zero Dawn

Nyversjoner og oppfølgere stjal mye av fokuset på E3 i år, men vi ble også servert noen lovende nye titler. Vi ser nærmere på den store overraskelsen til Killzone-skaperne...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

En av de største annonseringene på årets E3, ja kanskje den største av dem alle, var det flunkende nye Horizon: Zero Dawn fra Killzone-studioet Guerrilla Games. Traileren som ble vist under Sonys pressekonferanse tok pusten fra oss, da Horizon sikter på å tilby et actionfokusert rollespilleventyr i en åpen verden. Handlingen er lagt til en tid der menneskeheten har måttet gi tapt for dyrelignende roboter som nå ferdes fritt i landskapet, og grafikken som ble vist var intet mindre enn makeløs.

Produsent Mark Norris trekker frem tre hovedkonsepter i spillet. For det første har vi omgivelsene, der naturen har tatt tilbake styringen og latt plantene vokse og dekke til fortidens storbyer. For det andre har vi maskinene, som ikke bare er fiender, men en viktig del av historien. Til slutt har vi de taktiske og strategiske gameplay-mekanikkene, som gjør hovedpersonen Aloy i stand til å nyttegjøre seg av både naturens fordeler og fiendenes svakheter. Hun er smart, smidig og vet hva hun må gjøre for å overleve.

HQ

I presentasjonen så vi subtile hint om et slags bånd mellom Aloy og metallbeistene. Idet hun tok livet av en såkalt Watcher (som varsler de andre hvis den oppdager deg) hvisket hun "Sorry, little one" til offeret sitt. Det er kan altså se ut som Aloy ser på robotene som noe mer enn maskiner uten sjel, og i snakk med Guerilla Games lærte vi at dette forholdet mellom Aloy og maskinene (navnet hennes er i seg selv et hint) er et sentralt tema for historien. Når det er sagt ønsket ikke utviklerne å røpe noe om plottet foreløpig, men det lover et historiedrevet spill med en sterk fortelling i bunnen.

Dette er en annonse:

På slutten av demoen stilles Aloy opp mot en dinosaurlignende, ekstra stor robot, en såkalt Thunder Jaw. Her ønsket Guerilla å trekke frem hvor komplekse fiendene faktisk er, og denne spesifikke arten består av 93 separate deler. Med tanke på gameplay betyr dette stor valgfrihet i hvordan man angriper. Det er nemlig svært mye å hente i å gå taktisk til verks, og angripe svake punkter på den majestetiske skapningen. Hvis du unngår delene beskyttet av tykke metallplater gjør du langt større skade, og aller helst bør du eksponere kjernekomponenter som AI core og power core. Som en snedig detalj endrer også adferden til beistet seg hvis du ødelegger disse kjernekomponentene, da skapningen på en måte ikke er seg selv lenger.

Horizon: Zero DawnHorizon: Zero DawnHorizon: Zero Dawn

Kompleksiteten gjør kampene mot robotene spennende og varierte, og Guerilla har tilsynelatende funnet en smakfull oppskrift. Kampene er både actionpakkede og taktiske på én og samme tid.

Fokus på taktikk finner man også igjen i crafting-systemet, som vil være en vesentlig del av Horizon: Zero Dawn. Også her satser Guerilla på dybde uten å ofre tilgjengeligheten, da man eksempelvis kan crafte nye typer ammunisjon uten å måtte gå inn i menysystemet. Utviklerne ønsker å ta deg ut av opplevelsen så lite som mulig samtidig som man har valgfrihet og muligheter.

Dette er en annonse:

Det ligger i kortene at robotene er produkter av en tidligere menneskelig sivilisasjon som ble offer for sin egen teknologiske utvikling. Menneskene som overlevde lever nå under langt mer primitive kår, men robotdeler og andre tegn fra sivilisasjonen som nå er tapt, er likevel en vesentlig del av samfunnet. Faktisk utgjør det ryggraden til det økonomiske systemet, uten at vi foreløpig vet hva de mekaniske delene faktisk brukes til.

Det er i det hele tatt mye som fortsatt er uvisst om Horizon: Zero Dawn, men den lekre grafikken, den spennende settingen og de gjennomførte gameplay-mekanikkene var mer enn nok til å pirre nysgjerrigheten vår. Guerilla kan ha startet noe virkelig stort her!

Horizon: Zero DawnHorizon: Zero DawnHorizon: Zero Dawn
HQ
Horizon: Zero DawnHorizon: Zero DawnHorizon: Zero Dawn
HQ

Relaterte tekster

3
Horizon: Zero Dawn (PC)Score

Horizon: Zero Dawn (PC)

ANMELDELSE. Skrevet av Odd Karsten Svartaas

La en ting bli klart med én gang. Horizon: Zero Dawn er et bra spill. Det fikk karakteren 9 da det kom ut og vår kjære Tor Erik anmeldte det, og etter å ha spilt det...Loading next content