Norsk
Gamereactor
forspill
Insanely Twisted Shadow Planet

Insanely Twisted Shadow Planet

Lekker of fantasifull romferd. Vi har utforsket de galaktiske strøkene i Insanely Twisted Shadow Planet...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Noen spill er så pene at det er umulig å ikke bli betatt. Det har ikke nødvendigvis noe å gjøre med det tekniske, men heller det at den grafiske stilen er helt spesiell. Insanely Twisted Shadow Planet er et slikt spill, og det er takket være Michel Gagné. Den kanadiske tegneren er best kjent for sitt arbeid på det store lerretet, som inkluderer både The Iron Giant, The Land Before Time og Ratatouille. Han har også jobbet med tegneserier som ZED og Batman: Spore for DC Comics. For et par år siden teamet han opp med folkene fra Fuelcell Games for å lage Insanely Twisted Shadow Planet, som markerer hans første tur innom spillsjangeren. Og resultatet? Det er definitivt det mest oppsiktsvekkende spillet i hele Summer of Arcade-oppstillingen til Xbox Live Arcade.

Vi møtte både Michel og hans kollega Joe Olson under Best of Xbox-presentasjonen på E3, da de prøvde å skille seg ut blant de andre Summer of Arcade-titlene. Ingen enkel sak når det er snakk om Bastion, From Dust, Kinect Fruit Ninja og Toy Soldiers: Cold War. Store navn, men rent visuelt er det ingen som er mer slående enn Insanely Twisted Shadow Planet. Vi huket tak i dem for et intervju mens de stod og sippet til to drinker, men fikk klar beskjed om at vi måtte spille det først. Etter å ha tilbrakt noen minutter med spillet forstår vi virkelig hvorfor han ba oss om å prøve det - det er jo så utrolig stemningsfullt.

Insanely Twisted Shadow Planet

Vi blir nesten distrahert av den særegne grafikken idet vi prøver å kartlegge hvem som er fiendene og hva man kan interagere med. Dette er bare det første brettet, der man lærer de grunnleggende elementene innenfor utforskning og kamp, men det er tydelig at Olson har blitt inspirert av Metroid og Castlevania. Etter å ha sett litt på grafikken trekker vi også en sammenligning til PixelJunk Shooter, selv om vi ikke får blande elementer for å løse gåter. Styringen er akkurat så presis som den skal være i slike spill, og i begynnelsen er vi utstyrt med en kanon, en klo og en skanner. Skanneren lar oss skanne fiender og objekter for å vise hvordan vi skal interagere med dem. I vår ferd mot spillets første sjefsfiende må vi både flytte kampesteiner og rydde opp i veier, og det tar ikke lang tid før vi møter en enorm kule som skyter vilt rundt seg. Heldigvis er den nokså gavmild med helsebonusene.

Dette er en annonse:

Du kan bare bruke ett våpen og verktøy om gangen, og disse velges fra et hjul. Om du ønsker kan du legge dem til frontknappene for å skifte løpende. Insanely Twisted Shadow Planet er et spill som lar deg bestemme tempoet, slik at du kan velge å brase frem med laseren eller gå mer metodisk til verks for å avsløre hemmeligheter.

Det første brettet er nokså simpelt i forhold til resten av spillet, og det er nok et godt tegn. Man må venne seg til grafikken, som er full av velkomne distraksjoner. Musikken er også superb, da den er akkurat passe orkestrert og episk. Kanskje et nikk til animasjonsfilmenes tidligere dager?

De begynte på prosjektet for fem år siden, mens selv en uavhengig utvikler med ambisjoner om å lage et kunstverk har deadlines.

Insanely Twisted Shadow Planet
Dette er en annonse:

- For tre måneder siden sa Joe at jeg måtte slutte å legge til ting så de kunne bli ferdige, sier Michel Gagné med et stort smil. Han innrømmer at det var vanskelig å slutte å legge til nye elementer, etter hvert måtte Fuelcell Games sette ned foten for å polere det og bli ferdig.

Insanely Twisted Shadow Planet er et spill som er umulig å ignorere, og vi er sikre på at det tar oss med på en uforglemmelig ferd.

Insanely Twisted Shadow Planet
Insanely Twisted Shadow Planet
Insanely Twisted Shadow Planet
Insanely Twisted Shadow Planet
HQ

Relaterte tekster

4
Insanely Twisted Shadow Planet

Insanely Twisted Shadow Planet

FORSPILL. Skrevet av Bengt Lemne - GR EU

Lekker of fantasifull romferd. Vi har utforsket de galaktiske strøkene i det vanvittig innbydende og håndtegnede Insanely Twisted Shadow Planet...Loading next content