Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

iPhone XR

Den litt billigere iPhone XR er faktisk den modellen vi nå kan anbefale at du investerer i - hvis du har bestemt deg for å skaffe en iPhone.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Det er ganske lett å se overfladisk på iPhone XR, som representerer enda et forsøk fra Apple på å lage en budsjettvennlig telefon etter iPhone 5C og SE, hvor prisen er for høy i forhold til de foreldede spesifikasjonene. Men som den billigste utgaven av den nåværende line-upen, som naturligvis blir skiftet ut i september, så er det stadig interessant å undersøke om hvorvidt de som allerede vet at de vil ha en iPhone bør gå for en XR i stedet for den litt dyrere XS og den mye dyrere XS MAX. Hva er det man ofrer ved å gå ned i pris?

HQ
iPhone XR

Først og fremst kan man få tak i en XR for rundt 7700 kroner i Norge, som er mer enn en ny OnePlus 7 Pro, men det er allikevel 4000 kroner mindre enn en iPhone XS MAX, så sett som to ledd i Apples egen line-up, så er prisforskjellen enorm.

La oss starte med skjermen, for her virker det tilsynelatende som om man ofrer mest. XR har nemlig et såkalt "Liquid Retina", men hva det i virkeligheten er er et LCD-panel på 6.1 tommer i stedet for OLED, og allerede her kan vi si; "nei", du får ikke samme dybde i svartnivået, og heller ikke like tilfredsstillende fargemetning. Men det har seg fortsatt slik, også med denne modellen, at Apples displayteknologi bare... er best. Du har naturligvis ikke OnePlus' smarte 90Hz, men i forhold til fargegjengivelse, lys på 589 NITS og lesbarhet i for eksempel sollys er dette displayet stadig fantastisk. Nei, 1792x828 piksler og en PPI på 326 er ikke spesielt imponerende, men her får du allikevel et display som fungerer upåklagelig til alt innhold, og vi løp i testperioden ikke inn i et eneste scenario, hvor dens tekniske begrensninger ble meget tydelige. Det er bare et testamente til hvor langt man kan komme med kalibrering, og Apple vet presis hvordan de skal gjøre det.

iPhone XR
Dette er en annonse:

Hva vi dog ikke kan tilgi er den tykke "bezel" eller skjermkanten. Det er en altfor tykk, sort strek rundt hele skjermen, og så vidt vi kan se er det absolutt ingen grunn til det, utover at Apple ønsker at XR skal fremstå "verre" enn XS og XS MAX. Selv i oktober da telefonen ble lansert var kutymen å minimere den omkransende skjermkanten, og nå når telefonen fortsatt har en massiv "notch", så er en utryddelse av denne det minste de kunne ha gjort.

Og hva med den andre tilsynelatende store ofringen - kameraet. Det er litt morsomt å se en telefon til en sånn pris kun ha én enkel kameralinse i dag hvor de fleste velger å ha tre, om ikke flere separate linser i huset, for å kunne tilby en så variert kameraopplevelse som mulig. Dog må man huske at "kamerakongen", Google Pixel 3, kun har én sentral linse, for så å behandle de forskjellige bildetypene via software. Det er telefonlinsen du ofrer her, og selv om du med smart bokeh-effekt fortsatt kan ta portretter, så er det kun av mennesker, for forsøker du å benytte software til å bruke portrettfunksjonen på for eksempel en bygning, så informerer XR deg om at den venter på at en person trer inn i rammen. Dog får du fortsatt ultra-wide, Smart HDR, Depth Control 4K Video i opptil 60fps - alt sammen fra 12 megapixel ƒ/1.8-linsen bakpå.

iPhone XR

Ofrer du noe? Umiddelbart er det faktisk vanskelig å se. Bildene er fortsatt sublime, og det er både takket være Apples software, men også bare den generelle kvaliteten av det kameraet de har konstruert, som ikke umiddelbart mangler den dedikerte telefonlinsen. Det er dessuten ikke glass på baksiden, men aluminium, men det tillater bare Apple å lansere XR i en rekke fete farger, noe som vi har bifalt tidligere med eksempelvis 5C. At telefoner absolutt skal være enten gull eller sorte er umiddelbart litt kjedelig, så at man kan få sin XR i gul, blå eller rød er kun et pluss. Dessuten er den tyngre og tykkere, men det føles nærmest som en designbeslutning, snarere enn en reell ofring. Den føles mer presis i hånden som resultat av vektøkningen.

Dette er en annonse:

Du får ingen 3D Touch, men det er ikke et stort mangel.

Så hva er dommen her? Sett på tvers av hele bransjen er Apples iPhones fortsatt for dyre i forhold til de funksjonene de tilbyr. Samtidig er det fortsatt mange som ønsker å oppholde seg i deres økosystem, og her er XR faktisk et glimrende alternativ til XS MAX. For 4000 kroner mindre og med meget få ofringer, så er dette faktisk den iPhonen vi vil anbefale, selv om den naturligvis ikke er like god. Og hvis den faller mer i pris etter introduksjonen av iPhone 11 om litt, så er det kun et enda bedre kjøp.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
iPhone XR

iPhone XR

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Magnus Groth-Andersen

Den litt billigere iPhone XR er faktisk den modellen vi nå kan anbefale at du investerer i - hvis du har bestemt deg for å skaffe en iPhone.Loading next content