Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

JBL Quantum Stream

JBL har peiling på lyd som kommer til ørene, men har de også et godt produkt som fanger opp lyd i form av en egen mikrofon med fokus på streaming?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Jeg har fått gleden av å anmelde en rekke headset fra JBL, og de aller fleste har vært av god kvalitet. Forventningene da jeg fikk i oppdrag å anmelde deres stand-alone mikrofon JBL Quantum Stream var derfor passe høye. Og produktet leverte til sitt bruk, men ikke noe mer enn det.

Først og fremst må jeg få gi en klapp på skulderen til JBL. Pakningen mikrofonen kommer i er ikke noe mer enn den må være, og i disse tider er det også gledelig å se at det er brukt null plast, men kun papp. Det har jo selvsagt ingenting å si på kvaliteten på produktet, men det viser at produsenten bryr seg om samfunnet.

JBL Quantum Stream

Inne i esken finner jeg en liten bruksanvisning, en USB-C-kabel (av den stive sorten) og selve mikrofonen. En sort og stilren mikrofon med en sirkulær fot som ikke gjør seg bort i noe som helst setup. Foten kan også tas av for å enkelt monteres på de aller fleste mikrofonarmer. På toppen er det en touchknapp for å dempe mikrofonen, på fremsiden er det et hjul som styrer lyden du får ut i eventuelle tilkoblede hodetelefoner, og på undersiden finner jeg USB-C utgangen og utgang til nevnte hodetelefoner.

Dette er en annonse:

Går jeg over på det tekniske jeg vet på forhånd har mikrofonen to opptaksmønstre som enten passer når du er alene i et rom, eller om du skal ha en konferansesamtale, og ønsker at mikrofonen skal ta opp i 360 grader. Det er også en kondensatormikrofon med to hoder for å fange opp stemmen så godt som mulig. Kobler jeg den til kommer det også lys på undersiden som indikerer om mikrofonen er dempet eller ikke. I utgangspunktet lyser den rødt når den er dempet, men dette kan stilles inn etter preferanse i programvaren JBL Quantum Engine.

JBL Quantum Stream

Det er også i denne programvaren du kan gjøre endringer på måten mikrofonen fanger opp lyd. Enten du skal streame, du skal være i en konferanse eller kanskje ta opp en podcast finner du de riktige innstillingene her. Til både streaming og konferansesamtale med flere i samme rom fungerer mikrofonen akkurat som den skal, det kan dog være en fordel å ha den koblet til en mikrofonarm ettersom lyder fra tastatur og museknappene kan høres i bakgrunnen om mikrofonen står på pulten.

Primærbruken til mikrofonen vil jeg påstå er, som navnet tilsier, streaming, og eventuelt podcast. Jeg kan ikke anbefale å bruke den i spill ettersom det krever innstillinger som programvaren ikke kan bistå med, men som du kan gjøre i både Discord og i en streamingprogramvare som OBS. Da jeg prøvde å bruke mikrofonen rett gjennom spillchaten fikk jeg beskjed om at det hørtes ut som jeg satt i en tunnel og snakket, men det ble umiddelbart bra igjen da vi gikk tilbake til Discord.

Dette er en annonse:

Prislappen på en tusenlapp bør ikke skremme noen om denne skal brukes til nevnte streaming eller podcast. Til det er det en knakandes god mikrofon. Et lite irritasjonsmoment at det kommer et lite klikk i øret til de i andre enden hver gang du demper mikrofonen, noe som gjør at denne knappen nærmest blir ubrukelig, men klarer du å jobbe rundt dette er dette en mikrofon som gjør jobben for deg og vel så det. Er du på utkikk etter en mikrofon til litt videre bruk er det derimot bare å lete videre. Det er også greit å påpeke at USB-C-kabelen som følger med er akkurat like stiv som den vi så hos JBL Quantum One, men fordelen her er at den kan byttes ut med hvilken som helst annen USB-C-kabel.

JBL Quantum Stream

Tekniske spesifikasjoner:
Utgangseffekt (RMS): 45 mWrms per kanal
Strømbehov/forbruk: 5v 500 mA

Høyttalersensitivitet ved 1kHz/1mW (dB): -37±3dB ([email protected], 0dB=1v/Pa)
Dynamisk frekvensrespons-rekkevidde (Hz): 20Hz - 20kHz
Vekselstrømmotstand (ohms): >16

Vekt: 248 gram

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
JBL Quantum Stream

JBL Quantum Stream

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Daniel Andersen

JBL har peiling på lyd som kommer til ørene, men har de også et godt produkt som fanger opp lyd i form av en egen mikrofon med fokus på streaming?Loading next content