Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

JBL Quantum Stream Wireless Lightning

JBLs nyeste streaming-dings er en hendig liten mikrofon for dem som ikke vil nøye seg med lyden fra iPhone.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Jeg ble litt forvirret da JBL spurte om vi skulle bruke iPhone 13, 14 eller 15 til anmeldelser av nye Apple Arcade -spill. Jeg svarte iPhone 14 Pro Max og stilte deretter et oppfølgingsspørsmål om hva informasjonen skulle brukes til. "Til receiveren" var svaret. To dager senere ankom den nylig lanserte JBL Quantum Stream Wireless Lightning med en Lightning-kompatibel dongle (duh!).

HQ
JBL Quantum Stream Wireless LightningJBL Quantum Stream Wireless LightningJBL Quantum Stream Wireless Lightning
Superenkelt og enkelt for de som ønsker å forbedre lyden på selfie-videoene sine.

Så hva er dette? En trådløs iPhone-mikrofon for opptak av mobilvideoer, rett og slett. Vi har allerede både en Røde Wireless Go her i redaksjonen og en Ulanzi UW som gjør akkurat det samme. Du setter inn mottakeren i telefonen, som så kobler seg til mikrofonen i det øyeblikket den får strøm via mobiltelefonen, og så tar den opp det du sier når du starter opptaket på iOS. Det kan ikke bli smidigere, det kan ikke bli enklere, og selv om JBL absolutt ikke finner opp hjulet på nytt her, tilbyr de en svært attraktiv pakke som oser av kvalitet. Esken inneholder selve mikrofonen (som veier litt over 11 gram), ladeetuiet (som er omtrent like stort, eller mindre, enn det som følger med JBLs Bluetooth-hodetelefoner) og selve donglen, som veier 6,6 gram. Det finnes også en magnetisk vindskjerm som ser ut som en bitteliten grå parykk, og alt i alt tilbyr JBL et superdyktig alternativ til Røde, Lippa, Ulanzi og Saramonic.

Når det gjelder lydkvalitet, har jeg først testet JBL Quantum Stream Wireless Lightning mot den innebygde mikrofonen i min iPhone 14 Pro Max og deretter først og fremst mot Røde Go, og JBLs lille mikrofon gir bedre lydkvalitet enn begge disse alternativene, selv om den er ganske jevnbyrdig med Rødes alternativ. JBL-mikrofonen er retningsbestemt, noe som betyr at den fanger opp rikelig med lyd fra stemmen din uten å fange opp for mye støy fra omgivelsene (hvis du snakker i omgivelser med bakgrunnsstøy). Med vindskjermen påmontert er den også utrolig god til å stenge ute vind og dårlig vær. Stemmen min høres klar og naturlig ut med JBL Quantum Stream Wireless Lightning uten å miste klang eller bass. Den kan riktignok ikke sammenlignes med for eksempel Sennheiser USB Profile som jeg bruker i alle videomøter, men det er heller ikke meningen, for JBL Quantum Stream Wireless Lightning er liten i forhold.

JBL Quantum Stream Wireless LightningJBL Quantum Stream Wireless Lightning
Ladeetuiet ser nesten nøyaktig ut som det som følger med JBLs in-ear-hodetelefoner.
Dette er en annonse:

120 pund er absolutt ikke mye penger for den som vil ha en smidig og velbygget mikrofon til iPhone og mobilfilmopptak. Det er imidlertid en relativt stor sum penger sammenlignet med konkurrerende modeller fra andre produsenter som har gode alternativer til rundt halvparten av prisen. Til syvende og sist er det imidlertid vanskelig å ikke like JBL Quantum Stream Wireless Lightning, som er en flott totalpakke, men prisen burde kanskje vært under 100 pund, eller til og med lavere.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content