Norsk
Gamereactor
forspill
Lara Croft and the Temple of Osiris

Lara Croft and the Temple of Osiris

I skyggen av Rise of the Tomb Raider står Lara Croft klar med et annet spill. Vi har testet oppfølgeren til Guardian of Light...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Lara Croft dukket opp på E3 i år også. To ganger. Det var ganske naturlig Rise of the Tomb Raider som fikk mest oppmerksomhet, men i presseområdet til Square Enix fikk vi nok en hyggelig overraskelse i form av oppfølgeren til Guardian of Light. Der fikk vi også mulighet til å teste spillet som har fått navnet Temple of Osiris, og det sammen men tre andre spillere (det har også støtte for online-spilling).

Guardian of Light var miniprosjektet som utvikleren lagde for å lette litt på det kreativet trykket etter å ha stått for den uoffisielle trilogien på forrige konsollgenerasjonen - Legend, Anniversary og Underworld. Det viste også mulighetene i Underworld-motoren der det lot oss styre Lara og Maya-krigeren Totec mens de utforsket og skøt sin vei gjennom mystiske områder. Spillet var veldig arkadeinspirert med store mengder fiender og feller som skulle forseres samtidig som man prøvde å få høyest mulig poengsum.

Lara Croft and the Temple of Osiris

Temple of Osiris tar i bruk den samme grunnformelen, men utvider figurgalleriet til fire. Dette betyr at vi blir introdusert for den gjenopplivede guden Isis og hennes sønn Horus, samt eventyreren Carter. Som tidligere avgjøres vanskelighetsgraden på gåtene og antall fiender av hvor mange man velger å spille sammen med.

Dette er en annonse:

De to parene har sine unike egenskaper. Lara har fortsatt en gripehake som gir henne adgang til spesielle områder i tillegg til at den kan danne en bro for andre spillere. De to egyptiske gudene kan begge skyte laserstråler og lage et beskyttende felt rundt seg. Dette feltet kan enten beskytte dem selv og andre spillere mot angrep, eller det kan brukes som en plattform.

Muligheten for å konkurrere mot hverandre er fortsatt en del av opplevelsen. Selv om spillet starter med å gi alle tilgang til de samme våpnene og utstyret, tar det ikke lang tid før det er én spiller som samler opp alle de viktige gjenstandene som gir tilgang til bonuser. Det finnes også et utvidet oppgraderingssystem som lar deg skreddersydine spesialangrep, og Crystal Dynamics jobber for at dette ikke skal være et spill du fullfører kun én gang.

Foreløpig skal spillet kun slippes til de nye konsollene og PC, men utvikleren innrømmer at konverteringer kan forekomme hvis fansen vil det slik. Som med forgjengeren er det her også snakk om en visuelt imponerende omgang action.

Lara Croft and the Temple of Osiris
Dette er en annonse:

Vi merket derimot at fire spillere skapte litt mye kaos, og vi kunne tidvis ikke skille de forskjellige karakterene fra hverandre i alt skjermrotet. Det kan altså bli litt vanskelig å se hva som foregår, og dette merket vi spesielt i en fluktsekvens hvor vi flere ganger hoppet i døden siden vi ikke så hva som foregikk. Dessuten viste oppgavene som hopping og gåteløsing av det fortsatt trengs litt arbeid med kontrollen.

Sistenevnte forventer vi at de kan fikse ganske enkelt, men kaoset på skjermen krever mer drastiske tiltak. En mulig løsning kan være å lage en fargesterk silhuett av hver figur. Det kan også hende at problemet forsvinner når man får spilt litt mer.

Temple of Osiris ser ut til å være utviklerens pusterom mellom revitaliseringen Tomb Raider og den kommende etterfølgeren. Temposkifte og spilldesign later til å ha fornyet kreativiteten hos utvikleren, og etter vår prøvesmaking å dømme vil resultatet bli et eventyr som er like morsomt og underholdende som forgjengeren. Lara Croft er i slaget for tiden, og vi gleder oss til mer.

HQ

Relaterte tekster

0
Slik blir gullutgaven av Temple of Osiris

Slik blir gullutgaven av Temple of Osiris

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Det ble nylig annonsert at det samarbeidsorienterte actionspillet Lara Croft and the Temple of Osiris skal få sin egen Gold Edition. Det isometriske spillet slippes til...

0
Nye Lara Croft slippes i desember

Nye Lara Croft slippes i desember

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Lara Croft and the Guardian of Light viste seg å være en perfekt avsporing fra Tomb Raider, og var et veldig underholdende co-op-spill. Det var derfor ikke så...Loading next content