Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler
Left 4 Dead

Left 4 Dead: Overlevelsesguide

Akkurat som når man legger ut på lang fjelltur, må man ta noen forhåndsregler når man står ovenfor en zombieapokalypse. I fjellet heter det at man skal grave seg ned i tide og at det ikke er noen skam å snu, men når snøskredet er byttet ut med en flom av råttent menneskekjøtt, trenger vi noen nye regler å følge. Vi kikker nærmere på fjellvettreglene i zombieland.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Ok, jeg skal prøve å styre unna helt opplagte tips, som å sikte på zombiehoder, samarbeide, og prøve å ikke dø. Mange av disse poengene vet nok likevel alle som spiller Left 4 Dead allerede, men det er viktig å terpe på teorien, og være bevisst på slike ting når horden kommer løpende, spesielt på høyere vanskelighetsgrader. La oss ta det steg for steg:

Bruk øra! Det er lagt inn lydhint hele tiden, som avslører fiender i nærheten. Den raspete hosten til en Smoker, knurringen og skrikingen til en Hunter, de sure oppstøtene til en Boomer, musikktemaet når Tank'en kommer, og den stille hulkingen til en Witch, sammen med hennes musikktema. Dette er livsviktig å kunne for å overleve apokalypsen.

Kommunikasjon! Så fort du hører en en hostende Smoker eller en av de andre zombiene, la resten av laget vite det. Dermed er alle forberedt på at en fare truer, og kan være raske til unnsetning hvis noen skulle bli tatt.

Hold sammen! Men alt med måte... Ikke la horden omringe alle fire når de kommer løpende. Samtidig må dere være så nær hverandre at dere kan hjelpe hverandre umiddelbart om en Hunter skulle nedlegge en lagkamerat. Gå aldri alene, det setter hele laget i fare. Jeg vet det er fristende, men la være.

Dette er en annonse:

Dukk! Ikke undervurder effekten av å dukke. Du blir ikke bare mer presis i siktingen, men i en døråpning eller trang gang må de som går foran alltid dukke. På denne måten kan de som følger bak være med på skytefesten, uten å bekymre seg for å skade de foran. Husk at friendly fire alltid er på, så vær forsiktig med hvor du peker børsa, og minimer såkaldt "vennlig ild".

Bruk våpenutvalget! Det er ingen klasser eller spesielle egenskaper i Left 4 Dead. Men det er ulike våpen. Bruk dem. Det er ingen god ide at alle velger Uzi og M16, det burde alltid være minst en hagle i troppen. Haglebærere går alltid foran, de andre følger bak. Jaktriflen kan virke ganske unyttig i starten, men er uvurderlig mot Tanks. Noen raske hodeskudd sender zombiefjellet rett i bakken. Dessuten kan rifla skyte gjennom nesten alt. Ikke særlig effektivt i nærkamp, men da har du to pistoler.

Rørbomber og molotovcocktails! To svært viktige elementer som må mestres for å overleve på vanskeligere nivåer. En molotovcocktail kan uskadeliggjøre en hel zombiehorde om den blir brukt rett. Sikt på døråpninger og andre typiske flaskehalser hvor zombiene flokker seg sammen for å passere. En molotov på en Tank kan være effektivt i store områder, men gjør gjerne mer skade enn nytte i trange ganger og korridorer. Også i bombebruk er det viktig å kommunisere. Kaster to stykker en rørbombe samtidig, er den ene komplett bortkastet, så husk å si fra når du planlegger å kaste en bombe.

Brennbart! Bensinkanner, gassflasker og propanflasker er nyttige hjelpemiddel som må brukes smart. Plasser dem i flaskehalser i omgivelsene og pass på timingen, så kan de gjøre mye nytte for seg.

Dette er en annonse:

Maskingeværet spruter ut kuler i en sinnyk hastighet, og er dødelig effektivt hvis alle gjør sin del av jobben. Når en av de overlevende bemanner geværet, er det de tre andres jobb å sørge for at han ikke blir angrepet av zombier.

Lukk døra etter deg! Zombier er dumme, og klarer ikke åpne dører. De må slå seg gjennom, og dette kan du dra nytte av. Har du for eksempel blitt spydd på av en Boomer, så prøv å gjem deg inne på et lite rom, og lukk døra. Etter hvert som horden kommer og slår hull i døra, kan du enkelt spraye kuler, og ta ut zombiene utenfor.

TAAAAANK! En Tank kan man prøve å jobbe litt strategisk mot. Den spilleren som blir først jaget av Tank'en, må prøve å holde hodet kaldt. Være en slags lokkedue. Så lenge du har grønn helsemåler løper du raskere en Tank'en, og dermed gjelder det bare å velge en smart rute for å unngå de enorme nevene. De andre tre må følge opp, og sende avsted så mye bly som mulig. Hagle og jaktrifle er mest effektivt mot Tank.

Heksa kan også være ganske enkelt, med litt trening. Har du hagla, kan du ta henne ut med ett eneste hodeskudd. Skru av lommelykten, spring helt opp til den uforstyrrede heksa, og avvent i kanskje ett sekund. Idet hun reiser seg sakte opp og stirrer på deg med de røde øya sine, fyrer du av et skudd i skallen hennes, og dermed er hun... ikke farlig lenger.

Piller! Pass på timingen når du bruker smertestillende tabeletter. Dette er bare midlertidig helse som tikker sakte men sikkert nedover igjen. Derfor er det ikke noe poeng å bruke disse når det er stille og rolig rundt dere. Det tar bare et halvt sekund å smelle inn noen tabletter, og du kan til og med gjøre det mens du beveger deg. Dermed er det lurt å vente helt til du hører en horde, en heks, eller en Tank nærme seg.

All den tid zombiene egentlig ikke utgjør noen trussel, kan det være smart å bruke pistolene. Dermed sparer du på kruttet til det virkelig røyner på, og hver kule teller. Ellers må du huske at du kan bruke melee-angrepet selv om du lader våpenet. Spesielt viktig å huske når man bruke hagle og jaktrifle, da disse har lang ladetid.

Et sleipt triks er også at når dere har kommet frem til et safehouse, og du har under 50 i helse. Da kan en lagkamerat drepe figuren din, også vil du komme inn i spillet igjen med en gang, med 50 i helse. Sleipt, og brukes kun av de som har samvittighet til det.

Dette er bare noen enkle tips det kan være lurt å tenke på for å overleve apokalypsen på høyere vanskelighetsgrader. Har du noen lure tips du vil dele med oss? Skriv en kommentar nedenfor!

Left 4 Dead
Left 4 Dead
Left 4 Dead
Left 4 Dead
Left 4 Dead
Left 4 Dead
Left 4 Dead
Left 4 Dead
Left 4 Dead
Left 4 Dead
Left 4 Dead
Left 4 Dead

Relaterte tekster

Left 4 DeadScore

Left 4 Dead

ANMELDELSE. Skrevet av Carl Thomas Aarum

Fire mennesker mot en koloni blodtørste zombier. Eneste sjansen til å overleve er å samarbeide, stole blindt på hverandre, og fungere som en enhet. Carl Thomas anmelder.Loading next content