Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
lifestyle

Lego lover å tredoble investeringene i bærekraft

Etter beslutningen om å skrote resirkulert flaskebasert plast som erstatning.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

For noen dager siden var Lego i overskriftene på grunn av sin beslutning om å gå bort fra en resirkulert flaskebasert plasterstatning, kjent som rPET, som de hadde utviklet. Årsaken var at selv om plasten har potensial, ville karbonavtrykket og utslippene blitt for store, fordi Lego måtte bygge tonnevis med ekstra produksjonsutstyr for å produsere den. Men nå som dette er overstått, har Lego kommet med flere løfter og planer om å trappe opp arbeidet med bærekraft.

Som det fremgår av en pressemelding, planlegger Lego å tredoble utgiftene til bærekraftstiltak til totalt 1,4 milliarder dollar frem til 2025. Samtidig opplyser det danske selskapet at det så langt har testet 300 ulike erstatningsplastmaterialer, hvorav noen har vært vellykkede, mens andre har vært mindre vellykkede, som rPET.

Nårdet gjelder rPET, legger Lego til: "Da vi lanserte prototypen, var vi optimistiske med hensyn til potensialet, men etter to års testing bestemte vi oss for ikke å gå videre, da det til syvende og sist ikke ville ha hjulpet oss med å redusere karbonutslippene. Vi mener også at det finnes potensielt bedre alternativer som kan hjelpe oss med å oppfylle våre bærekraftambisjoner."

Lego har planer om å bli nettonull innen 2050 og å redusere karbonutslippene med 37 % innen 2032.

Dette er en annonse:
Lego lover å tredoble investeringene i bærekraft


Loading next content