Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Lego Worlds

Lego Worlds

Vi har kastet oss ut i TT Games sin Minecraft-utfordrer for å finne ut om de digital plastklossene underholder like mye som de ekte...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Det er egentlig rart at det har tatt så lang tid. Minecraft er jo i bunn og grunn digital Lego, men Lego-spillene har i stedet blitt synonymt med lettfordøyelige famillieeventyr. Først nå kommer Lego Worlds, et spill der vi i likhet med i Minecraft skal gjøre det det danske leketøyet ble kjent for opprinnelig - bygge ting med klosser.

Vær klar over at dette er noe helt annet enn spill som Lego Star Wars eller Lego Dimensions, for dette er et Lego-spill i ordets rette forstand. Dere som har fulgt med på dette en stund vet sikkert at spillet også har vært tilgjengelig som en Early Access-tittel i snart to år, men for dere andre er det enklest å sammenligne med tidligere nevnte Minecraft.

Lego Worlds
Dette er en annonse:

Spillet har fått vokse frem i ro og mak, og nå som det er offisielt lansert er det tydelig at dette skal være noe TT Games skal bygge videre på. Vi regner med at det kommer en haug med ulike utvidelser, samt at spillernes tilbakemeldinger vil føre til nye verktøy og andre endringer.

Jeg har utfordringer når det kommer til kreativitet, og dette kan bli et problem i spill der jeg skal skape noe på egenhånd. Heldigvis tar Lego Worlds vare på meg fra start, og byr på det som best kan sammenlignes med de anvisningene vi kjenner fra ekte Lego. Det føles litt som om jeg spiller et tradisjonelt Lego-spill, og underveis får jeg vite stadig mer om hvordan jeg kan bygge ting fra bunnen av.

Lego Worlds

Her er det ingen skikkelig historie, og det handler mest om å prøve seg frem og utforske hva man kan gjøre. Etter hvert nærmer jeg meg å kunne kalle meg selv en Master Builder, og deretter kan byggingen begynne for alvor. For å komme dit må jeg samle 100 gylne klosser, og hvis jeg vil kjøpe noe kan jeg benytte Lego-mynter som vi kjenner fra tidligere spill. Opplegget er bra, og det er enkelt å sette seg inn i Lego Worlds enten du er en fersk eller rutinert spiller.

Dette er en annonse:

Det som kanskje imponerer meg mest, er hvor fritt jeg står til å løse alle oppgavene. Jeg føler meg nesten som en gud etter at jeg har fått flere verktøy. Bakken kan "terra-formes" på samme måte som i Peter Molyneux sitt Populous fra 1989, og vil du se hva som er oppå et tak kan du bare rive hele bygningen som holder det oppe. Det er mulig å manipulere spillverdenen på en måte som få andre spill kan matche.

HQ

Dette med å faktisk bygge ting er derimot litt komplisert. De som spiller Lego Worlds på PC er nok fornøyde med hvordan det fungerer med mus og tastatur, men jeg synes ikke utviklerne har lykkes like godt med å tilpasse spillet til en håndkontroller. Jeg har hovedsakelig testet spillet på Xbox One og Playstation 4, og ofte opplever jeg menyene som lite intuitive. Ofte er jeg frustrert over at jeg ikke skjønner hva som må gjøres, eller at jeg vet uten å få det til med kontrolleren - noe som er enda verre.

Lego Worlds

I konkurranse med Minecraft er det naturligvis ikke vanskelig å tilby teknisk mer avansert grafikk, men til tross for at designvalget er tro mot Lego føles Lego World litt gammelt. Det er temmelig udetaljert, lyssettingen er ikke spesielt bra, og fargene har ikke den samme skarpheten som jeg har blitt vant til fra TT Games. Enda verre er det at grafikkmotoren ikke henger helt med, kameraet er ikke godt nok, og det finnes en del feil som burde ha blitt fjernet i finpussen. Jeg synes det er umulig å ikke sammenligne med Dragon Quest Builders, som nettopp har vist at det er mulig å lage dype spill i denne undersjangeren og samtidig føles påkostet.

Når Lego Worlds er på sitt beste, så er det absolutt gøyalt. Dette er virkelig alle Lego-byggeres drømmespill, og jeg tviler ikke på at det kommer til å bli stort, finpolert og etter hvert fylt med laget av andre spillere. Veien til å starte byggingen på egenhånd tar dog for lang tid, og jeg tviler på at de yngste klarer dette uten hjelp fra en voksen. Det hadde sannsynligvis ha hatt godt av et halvt år til på Early Access, så hadde de nok unngått de mest åpenbare feilene.

Lego Worlds

Man får bare en sjanse til å gjøre et godt førsteinntrykk, og Lego Worlds tar den ikke. Her finnes det potensial til noe veldig bra, og om et års tid vil dette være et helt annet spill enn det er nå. Inntil videre er dette et spill andre enn Lego-fansen kan vente med.

HQ
06 Gamereactor Norge
6 / 10
+
Ekstremt gode byggemuligheter, mye å oppdage, godt animert og bra co-op.
-
Slitsomme menyer, bratt læringskurve og en del tekniske problemer.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
Lego WorldsScore

Lego Worlds

ANMELDELSE. Skrevet av Jonas Mäki

Vi har kastet oss ut i TT Games sin Minecraft-utfordrer for å finne ut om de digital plastklossene underholder like mye som de ekte...

0
Lego Worlds slippes til Switch i september

Lego Worlds slippes til Switch i september

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Da vi snakket med TT Games på E3, fikk vi vite at Lego Worlds skal slippes til Nintendo Switch i løpet av høsten (se intervjuet her), og nå har datoen blitt satt. Det er...

0
Se to timer med Lego Worlds

Se to timer med Lego Worlds

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Kan Lego utfordre selveste Minecraft? Gamereactor Live sendte Sophia ut i Lego Worlds for å sjekke. Det er tross alt det danske selskapet som burde ha de beste...

3
Lego Worlds utsettes bittelitt

Lego Worlds utsettes bittelitt

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Da TT Games annonserte at Lego Worlds ville forlate Early Access og komme til konsollene sa de at det ville skje den 24. februar. Nå kan det virke som om de blant annet...Loading next content