LIVE
HQ
logo hd live | MultiVersus
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Norsk
   Gamereactor
   hardware-tekster

   Lenovo LOQ Gen 9 (Intel Graphics)

   Denne bærbare spill-PC-en er ideell for de som enten har et stramt budsjett eller ønsker å få en fot innenfor PC-gaming.

   Abonner på vårt nyhetsbrev her!

   * Påkrevd felt

   Jeg har uttrykt meg kritisk til PC-spilling mange ganger tidligere. Selv om det utvilsomt er den beste plattformen å spille på, med det bredeste og mest varierte utvalget av innhold og måter å spille på, er det også den mest utfordrende plattformen å komme inn på økonomisk sett, med betydelig margin. Selv de nyeste konsollene koster en brøkdel av prisen for en god PC-enhet, og når du legger til diverse andre kostnader som mus, tastaturer og til og med ekstrautstyr som hodesett og skjermer, kan PC-spill bli en svært kostbar hobby. Men det finnes noen måter å få en fot innenfor.

   HQ

   En av dem er bærbare spill-PC-er med innebygde, tilgjengelige komponenter. Lenovo LOQ Gen 9 er et eksempel på dette, for dette er en relativt rimelig enhet som kan gjøre alt det du vanligvis krever av en bærbar PC, og som til og med har et Intel Arc A530M-grafikkort som muliggjør grunnleggende spilling. Og grunnleggende er et nøkkelord her, for dette er ikke et monster av en bærbar PC med den nyeste varianten av RTX 4090, noe som betyr at du ikke får 2K/4K-grafikk med jevn bildefrekvens her, spesielt ikke for de nyeste og mest krevende spillene, men det betyr ikke at den ikke gjør jobben sin som spillsystem.

   Lenovo LOQ Gen 9 (Intel Graphics)

   I tillegg til grafikkortet har denne bærbare datamaskinen en 12. Gen Intel i5-12450HX-prosessor på 2400 MHz og 8 GB DDR5 RAM på 4800 MHz. Disse komponentene gjør at LOQ fungerer utmerket til vanlige aktiviteter på en bærbar PC, som tekstbehandling, surfing på Internett, strømming av film og alt det vanlige. Du vil ikke ha noe å utsette på enhetens hastighet eller reaksjonsevne når du jobber med den, og takket være FHD-skjermen på 144 Hz får du også god visuell hjelp på veien.

   Det største ankepunktet er vekten på denne bærbare datamaskinen. Den er tung og ganske stor, og det merker du med en gang du tar den opp. For en gadget med et så grunnleggende utvalg av komponenter skulle man håpe at størrelsen og vekten var mer balansert, men det er ikke tilfelle her. Man skulle kanskje tro at vekten skyldes det enorme batteriet, men det er bare på 60 Wh, noe som er bra, men ikke noe spesielt.

   Dette er en annonse:

   Denne bærbare PC-en har også en del av de typiske problemene vi ser på mer prisgunstige systemer. Rammen rundt skjermen er enorm, og det føles som om det er mye bortkastet plass rundt skjermen. Tastaturet og styreflaten har ikke det samme problemet og fyller kabinettet godt ut, men utvalget av porter føles litt gammeldags, med tre USB-A-porter, én USB-C, én HDMI og én lydkontakt.

   Det viktigste området der denne bærbare PC-en ser ut til å skille seg ut, er hvordan den har brukt kunstig intelligens til å håndtere oppgaver mer effektivt. Lenovos AI Engine+ er til stede, og ved hjelp av LA1 AI-brikken kan du bruke AI-systemer til å justere ressursbruken. Du kan for eksempel fordele mer kraft til GPU-en hvis du skal takle krevende spill, eller til CPU-en hvis du sitter fast i programmer og programvare på jobben. Du kan justere denne ressursfordelingen selv eller la datamaskinen gjøre det i stedet, og det er definitivt en god idé som nok er et par år unna å være en absolutt nødvendighet i alle bærbare datamaskiner uansett pris.

   Lenovo LOQ Gen 9 (Intel Graphics)Lenovo LOQ Gen 9 (Intel Graphics)

   Det skal også bemerkes at selv om denne bærbare PC-en har Nahimic 3D Audio, merker du det bare når du bruker enheten til mindre krevende oppgaver, ellers vil viftestøyen når den bærbare PC-en kjemper for å holde seg kjølig, overstyre all lyd du har pumpet ut av de innebygde høyttalerne. Likevel er høyttalerne fantastiske til for eksempel film og TV-serier.

   Dette er en annonse:

   Det er som regel nå jeg pleier å komme med en rekke opplysninger om hvordan den bærbare datamaskinen fungerer i bruk, men jeg hopper over det denne gangen, siden den ikke er et kraftverk som vi har testet tidligere. Hvis du spiller spill i 1080p, vil du se verdier for spilling og bilder per sekund på alt fra 25 til over 60, avhengig av hvilket spill du velger. Jeg opplevde at enkelte spill, vanligvis mindre krevende spill som Dave the Diver eller Cuphead, gikk ganske bra og jevnt, men mer krevende spill som Ghostrunner II eller Remnant II var til tider nesten uspillbare med elendige bildefrekvenser, selv på de laveste grafiske innstillingene. Og Ray-Tracing gjør bare saken mye, mye verre.

   Men du kan ikke forvente at denne enheten skal klare de nyeste og mest krevende spillene på samme måte som en bærbar PC til 4000 pund. Lenovo LOQ Gen 9 koster rundt 830 pund, og selv om det fortsatt er dyrt, er det en svært overkommelig pris sammenlignet med andre bærbare spillcomputere. Med tanke på at dette er et system som kan gjøre alt det en vanlig bærbar PC kan gjøre, og som i tillegg kan tilpasses sømløst og takle spilling, er det et svært godt valg som innstegssystem. Men hvis du har mer penger å rutte med, finnes det mye bedre og dyrere alternativer fra Lenovo og konkurrentene.

   06 Gamereactor Norge
   6 / 10
   overall score
   er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

   Relaterte tekster

   0
   Lenovo LOQ Gen 9 (Intel Graphics)

   Lenovo LOQ Gen 9 (Intel Graphics)

   HARDWARE-TEKST. Skrevet av Ben Lyons

   Denne bærbare spill-PC-en er ideell for de som enten har et stramt budsjett eller ønsker å få en fot innenfor PC-gaming.   Loading next content