Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Mac Mini (2023)

Et av Apples mest unike produkter får aldri søkelyset, men det fortjener det.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Mac Mini har vært en av Apple's skjulte skatter nesten hele livet. Nei, det er ikke i nærheten av pressevanviddet eller den offentlige diskursen rundt den lille aluminiumsboksen som det er med MacBook Pro, MacBook Air, iMac eller til og med det ledende produktet av dem alle; Mac Pro. Men Mac Mini er fortsatt den billigste måten å få tilgang til macOS-økosystemet, og er fortsatt et ganske solid røverkjøp.

HQ

Slik har det ikke alltid vært. Nettopp fordi selve chassiset er så lite, og kjølemulighetene så begrensede, har selve Mac Mini blitt begrenset av hvilken generasjon Intel-brikker som ledet an det året, men etter at Apple erstattet hele serien med Mac Silicon, har Mac Mini vært et viktig alternativ for å få mange hestekrefter, for mindre penger og på mer plassbesparende måte.

Mac Mini (2023)

Den siste Mac Mini fortsetter i samme spor, oppgradering til den nye M2-brikken, som i våre gjenværende tester av MacBook Air, iPad Pro og sist MacBook Pro 16-inch leverer Apple's lovet omtrent 20% økning i basishestekrefter, det vil si hvis arbeidsflyten din direkte støtter Apple's arkitektur.

Og hvor mye koster det? Du kan få en base Mac Mini med M2 for £ 649. Nei, den kommer ikke med tastatur eller mus, men datamaskinen er ellers klar til bruk, og her får du den grunnleggende kunstig begrensede M2 med 8 CPU-kjerner, 10 GPU-kjerner, 8 GB RAM og 256 GB SSD-plass. Derfra kan prisen stige ganske eksponentielt, til det punktet hvor du kan utstyre den med en M2 Pro for £ 1,399. Det er en veldig, veldig annerledes pris, og mens 8 GB RAM virker tregt og 256 GB virker lite, skyplass til tross, er det fortsatt ganske enkelt å anbefale en helt ny Mac for så lite.

Dette er en annonse:

Det er også akkurat den vi testet, og for grunnleggende Photoshop, til og med litt Premiere redigering av forskjellige EV Hour-videoer, fungerer Mac Mini helt feilfritt. Du har to Thunderbolt 4 porter, 2.5G Ethernet og flere USB-A-porter, samt HDMI 2.1. Selvfølgelig vil du spesielt legge merke til mengden RAM når du kaster deg inn i oppgaver som 3D-gjengivelse, ulike former for apputvikling eller CAD-arbeid, men hele poenget er at disse oppgavene lett kan reserveres for de som setter av mer penger enn £ 649 for Mac-en. Den lave prisen Mac Mini er for de som ønsker en jack-of-all-trades, og denne er det til en tee.

Og den er bare så uendelig liten også. Den er bare 3.58 tommer høy og er 19.70 centimeter lang. Den er lett å bære rundt i en pose, hvis du trenger det, og er lett på vekt også, og veier bare 1,18 kilo. Dessuten har vi aldri hørt Mac Mini, selv under press, og det har aldri vært varmere enn "lunkent".

Mac Mini (2023)

Jada, det er mer eye candy i fancy MacBook Pro maskiner, men når det gjelder hva Marques Brownlee kaller "ytelse per dollar", får du mer ... vel, Mac, for langt mindre penger, med Mac Mini, og det faktum at sluttproduktet er så lett tilgjengelig, så lite og plassbesparende, og så godt utført, er det vanskelig å ikke elske Mac Mini.

Dette er en annonse:

Det må sies at Apple's tilleggspriser er ganske dumme, til det punktet hvor ytterligere 8 GB RAM koster deg £ 200, og det samme for å få en oppgradering til en 512 GB SSD. 10 GB Ethernet vil imidlertid bare sette deg tilbake ytterligere £ 100, noe som virker langt mer rimelig.

Men Mac Mini er en fabelaktig liten maskin, og selv om Apple stort sett bare chatter om dem gjennom anonyme pressemeldinger, fortjener de rampelyset.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content