Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

MacBook Air M3

Apples nyeste MacBook Air endrer ikke mye, men de er i en posisjon der de ikke trenger å...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

AppleApples redesign av MacBook Pro, som til slutt definerte rammene for redesignet av MacBook Air, har etter min mening vært en revolusjon. Apple De bærbare PC-ene har aldri vært bedre konstruert, mer allsidig utformet, solid sammensatt og konkurransedyktig posisjonert i markedet enn de er nå. Med mindre arbeidsflyten din virkelig ikke er optimalisert for Apple Silicon, er MacBooks sjelden noe du bør ignorere, og dette gjelder for en rekke bruksområder.

Derfor er det til en viss grad forståelig at Apple nok en gang beholder denne designprofilen for den nyeste MacBook Air. For å være ærlig er det svært få aspekter ved brukeropplevelsen og maskinvaren som jeg virkelig ønsket å se endret, men det betyr også at denne anmeldelsen kommer til å bli relativt kort.

MacBook Air M3
Dette er en annonse:

Som Apple har for vane, er brukeropplevelsen på MacBook Air uendret. Samme porter, samme pris, samme Liquid Retina skjerm på 2880x1864 som topper på rundt 500 NITS og dekker hele P3-fargespekteret. Også denne skjermen er fortsatt 60 Hz, selv om du ikke merker det så mye som sådan, og det er igjen et hakk for å huse det ganske solide 1080p-webkameraet.

Det er det samme nesten geniale tastaturet, den enorme, romslige styreflaten, og selv om M3-brikken er kraftigere (det kommer vi til), har det ingen, absolutt ingen, innvirkning på batterilevetiden, som i min 15-tommers modell når opp i noe sånt som 15 timer. Enkelt og greit.

Ok, la oss snakke om spesifikasjoner. Den nye M3-brikken kommer i to kjernevarianter, en med åtte kjerner (fire ytelseskjerner og fire effektivitetskjerner), og du kan betale for to ekstra kjerner. I tillegg finnes det en Neural Engine som er en del av den totale 16-kjernebrikken, og det hele kjører med 100 GB/s båndbredde. Du kan få opptil 24 GB RAM og opptil 2 TB lagringsplass, men som alltid vil dette være en del av brikken, så du kan ikke endre eller legge til disse spesifikasjonene i etterkant.

I CineBench R24-testen vår, som er optimalisert for Apple Silicon, så vi en økning på 14 % i single-core og 12 % i multi-core, og spesielt GPU-poengsummen ble nesten doblet til over 3000. I den standardiserte Handbrake-testen ble det kuttet hele 13 sekunder, og GeekBench 6 viste samme økning som CineBench. Vi har ikke selv noen syntetiske testresultater fra Intel's Core Ultra -serie ennå, men ut fra det vi kan se på nettet, ligger Apple langt foran i disse utvalgte scenariene. Så nok en gang kan man si at hvis arbeidsflyten din er optimalisert for å utnytte maskinvaren Apple tilbyr, gir selv en Air bedre resultater (i disse tilfellene) enn Dell XPS 14 med en Core Ultra 7 H155. Nei, en M3 kan ikke måle seg med RTX 4050 i den bærbare PC-en, men testenheten vår oppnådde 3078 mot de rundt 5500 som er målt i flere online benchmarks - det er ganske imponerende.

Dette er en annonse:
MacBook Air M3

Dette skjer nesten uten varmeutvikling og uten nevneverdig støy. Det har absolutt ikke alltid vært slik at Apple bærbare datamaskiner har kunnet generere imponerende testresultater uten termisk struping eller øredøvende desibel, men nå er vi her. Kombiner dette med muligheten til maskinvareakselerert H264 HEVC-koding, samt både dekoding og koding av ProRes og ProRes Raw, og du har en maskin som er slank, lett, velbygd og kraftig når du trenger den.

Air er ikke Apple s mest imponerende bærbare PC, men den er den viktigste, fordi den gang på gang, og spesielt de siste par årene, viser at Apple virkelig forstår hva en bærbar PC skal kunne gjøre.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
MacBook Air M3

MacBook Air M3

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Magnus Groth-Andersen

Apples nyeste MacBook Air endrer ikke mye, men de er i en posisjon der de ikke trenger å...Loading next content