Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
MEDLEMSANMELDELSE

Farming Simulator 17

Farming Simulator 17

Bør man kjøpe årets utgave eller fremdeles holde seg til 15 utgaven? Det enkle og kjappeste svaret er ja, årets utgave byr på forbedringer i stort sett alle ledd, og man merker med en gang at Giants Software har hørt på hva spillerne ønsker seg. For i år er alt større, flere og bedre. For å ta det viktigste først, årets kjøretøypark er den største hittil med en stor andel traktorer, flere lastebiler, pickuper, trefellere og annet utstyr.

Blant andre nyheter i år så kan vi også endelig plukke opp ting, noe som har gjort spesielt trefellingsprossesen mye enklere i forhold til hva den var i fjor. Noe annet som også påvirker denne delen av spillet er at man nå kan forlate kjøretøyet uten at det blir avslått, slik man kan gå rundt og plukke opp passe store stokker i stedet for å banne over den bittelille stumpen man i forrige utgave ikke fikk plukket opp.

Videre så har det kommet noen nye planter og trær som man kan så, for så høste eller pløye ned i jorden igjen for å forbedre neste høsting. I år har man også fått forbedringer i måten man gjødsler på, og om man velger kan man også måtte pløye jordet ved jevne mellomrom for å opprettholde hvor mye man kan høste hver gang man har plantet.

Den grafiske siden har også fått seg en liten oppussing, og fordi om spillet aldri vil vinne noen årets grafikk pris så er nivået ok, og man har endelig fått til draw distanse slider som har vært savnet i noen år. Ellers så reflekteres lys på overflater nå, noe man fort legger merke til når man kjører rundt med varsel lysene om nettene.

Ved siden av alt dette så har også hjelperne du hyrer inn fått seg en overhaling, de løser sine trafikkfloker mye bedre nå slik at man ikke lenger trenger å holde konstant oversyn med disse. Dette gjør at du står friere til å påta deg oppdrag, et system som har blitt totalt forandret fra de foregående spillene. Der hvor man før gikk til en tavle for å hente x antall av dette produktet, eller lever y antall av dette, hjelper man i dag sine lokale bønder.

Dette foregår ved at man oppsøker en av jordene og påtar seg oppdrag av typen gjødsle dette jorde, plante, og høste. Disse oppdragene varier fra 3 minutter til bortimot timen avhengig av hva som skal gjøres og størrelsen på jordet. Etter hvert som man gjør disse oppdragene synker prisen på jordene som tilhører bonden og man får kjøpt de til rimeligere pris.

Videre så har spillet i år fått mod støtte på konsoll, og et tryggere mod system på pc hvor det til lansering var 16 moder tilgjengelig på konsoll og pc. Spillet vil nok få en enda lenger levetid på konsoll kontra de foregående titlene med denne støtten, og jeg regner med at utvalget vil bli veldig stort om ikke så altfor lang tid.

Når alt kommer til alt vil jeg si at årets utgave er den mest komplette hittil med tanke på innhold, hva man kan gjøre med sin egen gård og andre aktiviteter. Spillet er ikke feilfritt, men de få feilene jeg har oppdaget hittil har ikke vært ødeleggende på noen måte, annet enn at de kanskje har kostet et par minutter fordi man må resette kjøretøyet man sitter i. Jeg vil gi Farming Simulator en god 8/10 og regner med å bruke ganske mange timer i dette i år igjen.

Samlet karakter: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10