Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
MEDLEMSANMELDELSE

Mother 3

Skrevet av: Xtord   2017-04-03
Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Platform: Spilt på en GBA Emulator
Timer: brukt ca 30 timer
Tillegg: spilt med engelsk patch.
Sjanger: Turn-based rpg
Spoiler fri anmeldelse

Mother 3 er for noen kanskje også bedre kjent som Earthbound 2, men det gir tross alt ikke mening, siden det ikke tar hensyn til eneren.

Spillet er delt i åtte kapitler. Og i kjent rpg still gir du 7-8 karakterer forskjellige navn og inkludert favorittmat for hovedkarakteren uten at det har mye å si utenom kanskje litt mer særpreg. Du styrer forskjellige karakterer i de tre- fire første kapitlene før du til slutt begynner og styre samme gjeng.

Det er et relativt standard turn-based gameplay i dette spillet, med den eneste nyheten eller kreative de har gjort er at du får kombo hvis du klarer og beregne angrepet i forhold til musikken, er ikke viktig, men gjør at du gjør litt ekstra skade. I tillegg er det ikke alle som har mana eller psi som det blir kalt her. Er også vært å nevne at noen av karakteren har spesiell angrep og de som ikke har, har dog mana/psi.

Du styrer i løpet av historien 6 karakter med et par gjeste karakterer som hjelper deg og det er ikke før litt over kapittel fire ca du begynner å spille som de samme fire karakterene, og måten det har blitt gjort på er veldig bra. Er også viktig å påpeke en ting som er litt interessant her at hvis karakteren din tar skade i kampen, si at du har 100 hp igjen, og tar en skade på 150 så er du faktisk ikke dø, du har faktisk sjansen og helbrede skaden før du dør, siden i dette spillet så tikker hp din sakte men, sikkert nedover, derfor har du tid til å reagere og kan få noen ganske så stressende situasjoner.

Historien, det er en grunn til at mange har dette spillet blant sine favoritter historier for det går innom et par interessante temaer, men også fordi det er meget godt fortalt. Har et par gode twister. En historie med mye følelser. En følelse ladet historie som treffer deg alt etter en time. Og har i hvertfall tre- fire øyeblikk med mye følelser. Du er innom en mann som bare før nytelse av å lage kvalme andre og spesielt for en ape og torturere han, du kan ikke gjør enn å hate han idioten og det å endelig banke dritten ut av han er meget tilfredsstillende.

Et spill som går innom hvordan et dødsfall kan påvirke en hel landsby. En landsby som aldri har opplevd sørg, høres rart ut, men det blir faktisk fortalt eller hintet til hvorfor .... Hvordan sørgen for å miste en kan påvirke en far, voksne, innbyggerne og et barn. Hvordan moderne teknologi kan påvirke en liten landsby og gjøre den mer moderne på godt og vondt. Spillet går også innom kjærlighet, vennskap (de fleste rpg gjør jo som regel begge). I tillegg er det innom manipulasjon og ensomhet blant annet.

Hvordan en uskyldig person og et par venner finner ut at dette vil de ikke være med på at landsbyen og øye de lever på blir forandret men, sakte og sikkert tatt over, uten at de andre bryr seg og enkelig bare vil få livet tilbake til det normale uten og helt vite hvordan. At de bestemmer seg for å redde landsbyen og øya (ikke nødvendigvis verdenen dog) som gradvis og mer og mer blir forandre til det dårligere. Spillet i motsetning til RPG generelt foregår ikke i eldre tid men, i mer og mindre en form for nåtid. Et spill som heller ikke er for forutsigbart.

Vi har et par gode karakterer her hvor de aller fleste får minst ok til god med karakter utvikling og for akkurat nok til at du bryr deg om dem. En gjeng av underdogs som går mot en større og farligere her, som vanlig dog. En person som blir mobbet av faren sin for å være konstant dum. En idiot som bare bryr seg så å si om makt og plage folk.

To av skurkene går igjen fra Eartbound, som jeg har spilt litt av, som enkelig bare vil ta igjen for noe som skjedde i barndommen hans. Og en skurk som blir manipulert. Og han idioten jeg nevnte litt tidligere, han går også igjen fra Earthbound.

I tillegg er designet på fiendene meget kreativt og, du kommer mest sannsynligvis til å le litt av det, spillet har altså litt humor. Det er mye rare øyeblikk som dukker opp i dette spillet.

Musikken er solid for å være et Gameboy advance spill. Og gjør det den skal, ikke det beste soundtracket, men er allikevel veldig solid.

Det er også vært å si at spillet føles akkurat langt nok ut og akkurat vanskelig nok. Det eneste man kan diskutere er at kapittel 7 er litt for langt.

Pros:
- En av spillverdens beste fortalte historier og gode temaer
- God karakterer
- Følelse ladet
- Ikke for forutsigbart
- Grei musikk
- Bra gameplay
- Solid grafikk stil
- Bra og kreativ fiende design

Cons:
- Kan diskuteres og si at kapittel 7 er litt for langt
- Kan for enkle ha en litt forutsigbar siste boss
- Ingen grunn til og runne spillet om igjen
- Er også mulig og si at gameplayet er veldig standard, men liker du turn- based så vil du føle deg hjemme her uansett, jeg ser uansett ikke åssen det kunne gjort annerledes.

Total score 9.5. Et meget godt rpg, en klassiker for min del.

Som en avslutning vil jeg også si at jeg syns det gikk greit å spille dette uten å ha runnet Earthbound, men det kan nok vært en liten fordel. Og at det er en grunn folk har ventet på en offisiell relase her i Europa og for de i USA.

Samlet karakter: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10