Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Yoshi's Woolly World

Jeg har lenge ventet på en ordentlig Yoshi spill til Nintendo konsollene, særlig etter å ha spilt gjennom Yoshi's Island: Super Mario Advance 3 til GBA. Det spillet vekker virkelig gode minner, men også en god del frustrasjon og tårer etter alle de gangene jeg brukte på å få 100% på en del baner. For å si det slik, Yoshi er et barnespill. Men om man ville gjøre ferdig det spillet 100%, føltes det som et spill på et langt mer avansert nivå. Nemlig mye vanskeligere enn Cuphead!

Som alle vet så er Nintendo spillene ganske så simple. Det finnes et par helter som må bekjempe den onde herskeren. Som regel har den onde herskeren enten: 1) tatt kjæresten fra deg, 2) ødelagt noe som du eier/tilhører, eller 3) har drept noen du kjenner. I det tilfelle her handler det om at Bowser Jr. og Magikoopa sammen har forvandlet alle Yoshi'ene i spillet om til garn. Ja du leste riktig.... GARN! Og du er den eneste levende Yoshi igjen. Du må redde alle de andre Yoshi'ene som er gjort om til garn og bekjempe både Bowser Jr. og Magikoopa. Men veien fram til den onde Bowser Jr. er ikke så enkelt som man skulle tro. På veien må du bekjempe deg gjennom mange kjente og nye onde figurer, samt også møte på stadig nye og utfordrende hindringer på veien. Totalt skal du gjennom 6 ulike verdener i spillet, bl.a. vinter-verden, lava-verden og selvfølgelig godteri-verden. Ikke nok med det så er musikken i spillet veldig rolig og behagelig å lytte til. Selv må jeg innrømme at selve musikken var det som vekket mine minner og interesse for spillet. Jeg er så vant til det forrige spillet Yoshi's Island: Super Mario Advance 3 til GBA at jeg kunne med en gang gjenkjenne en god del sanger i det nye Yoshi spillet her.

Gameplay messig er spillet ganske simpelt med bruk av mest knappene "A" og "B", også må du selvfølgelig huske å bevege deg med enten pilknappene eller joysticken. Du skyter også som vanlig med "R" knappen, og alt er rett og slett både simpelt og enkelt bygget opp. Dette er tross alt en barnespill, så her har Nintendo og Good-Feel tenkt grundig og gjort en god arbeid med spillfølelsen. Dessuten så finnes det to ulike måter å spille spillet på, så hvis du ikke er fornøyd med det ene måten, kan du alltid bytte over til det andre måten. Ikke nok med det så har du sikkert en kjæreste, venn, familie, barn, etc. som synes spillet er kult. Enten så er du så snill og lar vedkommende låne din ekstra kontroll for å kunne ha muligheten for å spille Co-Op med deg. Eller så er du så kjip og ber vedkommende om å kjøpe en egen kontroll (PS: sjansen øker for at du får nyte spillet i fred og ro).

Det som er kult med dette spillet er at det er med en ekstra figur i spillet, nemlig en hund som heter Poochy. Det er en søt og sterk hund om rett og slett blåser i hva den løper mot. Den trenger nok litt trening i virkeligheten, ellers er hunden fult brukbar i Yoshi's Woolly World spillet. Om du har tidligere spilt Yoshi's World: Super Mario Advance 3 på enten GBA eller SNES, så husker du nok at det fulgte med ulike minigames som bl.a. å forvandles til en helikopter, muldvarp, tanks, etc. dette er også mulig å finne i det nye spillet her. Jeg må si at jeg nytet hvert eneste sekund med det og synes det rett og slett var for lite av disse mini-games av slik art i spillet her. Det som jeg synes er litt kjipt med spillet er at det følger med hundrevis andre ulike alternativer for å gjøre spillingen mye enklere. Man kan nemlig samle på diamanter (som er valutaen i spillet) og betale en viss sum for f.eks. "kunne finne alle items" eller "tåle flamme/lava". Slike alternativer kan være gøy for noen, men for andre (som meg) vil det bare ødelegge det morsomme med å bruke mye tid på å finne hemmeligheter. Selvfølgelig kan man la være i å kjøpe det, men tro meg... Fristelsen er stoooooor!

Helhetlig er dette en solid og god spill som byr på mye familiekos, med et spill som byr på et nydelig atmosfære. Spesielt er bruken av garn i spillgrafikken utrolig søtt og egentlig litt kult. Selv må jeg innrømme at jeg savnet den gode gamle "cartoon" aktige grafikken i Yoshi's Island: Super Mario Advance 3. Selv synes jeg det er synd at Baby Mario ikke er med i spillet, og at det ikke er en direkte oppfølger av GBA versjonen av Yoshi's Island: Super Mario Advance 3. Spillet bruker også Amiibo funksjonen, men ettersom jeg selv ikke har prøvd det ut kan jeg ikke akkurat si hva det vil gjøre. Jeg tenker nok at hvis man f.eks. bruker Mario amiibo vil din Yoshi ha på Mario kostymen, men som sagt er jeg ikke sikker på det.

Om du liker Yoshi eller ei. Tro meg, du kommer til å stortrives med det spillet her og spillopplevelsen bli enda gøyere med en venn i Co-Op. Det som er litt synd er at det er kun offline og ikke også online Co-Op (noe som trekker karakteren også litt ned). I tillegg er dette egentlig en kort spill (om man spiller ordentlig i løpet av en døgn).

Helhetlig gir jeg spillet 8/10

Samlet karakter: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10