Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Minecraft

Hva kan vel sies om Minecraft som ikke har blitt sagt før? Hvem vet vel ikke hva dette spillet dreier seg om?
Samtidig må jeg ta meg selv i å undre. Ja, for hva er det egentlig Minecraft dreier seg om?

Grunnprinsippet er jo det at du får utlevert en åpen verden hvor du kan bygge det utenkelige. Se på det som en virtuell kasse med Lego, bare mer kompleks. Innenfor dette kan du selv velge hvordan du vil spille. Vil du bygge fritt, eller med en overlevelsesmodus? Hvilken vanskelighetsgrad? Hvilke regler? Hvilken type form vil du ha på din verden i startfasen? Det handler om valg. Hvordan vil DU spille Minecraft?

Er du av den kreative typen som vil fly fritt rundt og skape kreative konstruksjoner? Kom igjen; slipp fantasien løs. Du blir gitt utstyret for å gjøre nettopp det. Resten er opp til deg. Om du vil lage en tro kopi av Eifeltårnet eller en egen konstruksjon; du står fritt til å gjøre som du vil.

Personlig liker jeg litt mer utfordring som man får i Survival (overlevelse), så jeg velger som regel den modusen. Her blir man satt ut i den åpne verden uten noen stor form av hjelp. Man får utlevert et kart. Det er det hele. Da er det bare og begynne å bryte ned trær og lage seg redskaper. Hakke seg gjennom huler og sanke det mest nødvendige før den første natten kommer. Det er dette momentet folk flest husker av sitt første møte med Minecraft.
Når natten kommer, dukker monstrene opp. Da bør man helst ha anskaffet seg verktøy og mat, samt en seng og et sted man kan sove.
Etter dette er det bare å møte morgensolen. Hva blir ditt neste trekk? Utforske huler på jakt etter jern og diamanter, eller hogge trær og bygge hus? Hva med en liten blanding av begge deler?
Mulighetene er mange, og skulle jeg ramset opp alle ville denne anmeldelsen blitt alt for lang.

Grafikkmessig er Minecraft et langt sted tilbake i tiden. Det er som å være i en slags tredimensjonal 8-bits-verden. Dette er nødvendigvis ikke negativt, heller tvert i mot. Det kler spillet og gjør det også både unikt og lett gjennkjennelig.
Nå skal det også nevnes at det er laget mange unike tekstur-pakker som kan forandre grafikken om man vil. Fra norrønt til post-apokalyptisk stil.
Dessuten har også nye moduser dukket opp som lar deg kjempe mot andre spillere i blandt annet death-match stil.

Ja, for med tiden har spillet virkelig utviklet seg. Det vil vel de som en gang satte sine ben inn i Beta-versjonen som ble tidlig utgitt under utvikling av spillet. Dette til spillskapernes favør, men også for oss som spillere. Man har vel hele tiden følt at det har vært en slags kontakt mellom skaperne og oss gamere.
Mojang, det svenske selskapet som står bak spillet, solgte etter hvert Minecraft videre, men spillet har fortsatt den velkjente stilen selv om mange nye oppdateringer har fulgt på.

Det er viktig å ikke glemme musikken. Ja, for den er også en en gylden faktor her. Den er rolig i sin flyt fra høytalerne og gir en god stemning. Enten du er i full gang med et stort byggeprosjekt, utforsker landskapet eller sniker deg ned i en hule. Dessuten kan hårene reise seg på armen, særlig når man forsvinner inn i en portal og havner i The Nether; en form for Helvete hvor store farer venter.
Dessuten er spillets lydeffekter velkjente. Som den kjente melodien i Zelda når man løser en gåte. Det er lydeffekter man kjenner igjen selv om de kanskje ikke er av ypperste kvalitet.

Kontrollene er det heller ikke noe å utsette på, enten du spiller på konsoll eller PC. De er lettlærte og setter seg raskt i fingrene. Og det trengs når man skal pløye seg gjennom denne spillperlen man alt for lett kan bruke utenkelig mange timer på, og gjerne med venner. Ja, for den sosiale biten har også mye og si for de fleste. Enten det være seg samarbeid eller rent fiendeskap spillerne imellom.

Men har spillet en slutt? Nei, jeg vil ikke si det. Selv om det per i dag er en velkjent slutt hvor man kan bekjempe en drage (mer vil jeg ikke røpe), kan man enda fortsette. Jeg tror dessuten ikke vi har sett det siste av Minecraft, for på den historiemessige siden har nok spillet mye å gå på, og det har enda et stort potensiale til å utfolde seg mer her selv om hovedelementet selvsagt er byggingen.
Med dette som eneste nedtrekk ser jeg ikke annen mulighet enn å gi Minecraft toppkarakter fra min side. Det er et spill som alle burde få med seg.

Bare fremtiden vil vise hvordan Minecraft vil utvikle seg. I mens vil jeg hoppe inn i min og min samboers nye verden og fortsette husplanleggingen for byen vår.

Medlemsanmeldelser7
Samlet karakter: 9.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10