Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Rome: Total War

Rome: Total War er et klassisk eksempel på et sinnsykt bra spill. Fra imponerende slag med tusenvis av soldater, til finjustering av skatt og inntekter i ditt rikes byer, Rome: Total War har alt!

Helt fra første gang jeg prøvde Rome: Total War, har jeg vært oppslukt, noen ville kanskje si frelst. Spillet byr på turbasert strategi på et enormt kart hvor ulike land og folkeslag kriger om makten. Man kan inngå allianser og bedrive diplomati, men spillets hovedfokus ligger hele tiden på krig.

Følelsen av tusenvis av detaljerte soldater i full 3D på skjermen, er helt enorm. Grafikken er akseptabel selv i dag. Fra blåsminkede, gærne keltere til disiplinerte romere, alle soldatene ser ekstremt flotte ut. Spillet har blitt kritisert for bruken av enkelte "fantasi-soldater," slik som griser som kan settes fyr på for å skremme elefanter, men mye av gameplayet føles alikevel veldig historisk korrekt.

Uansett om man er mest opptatt av strategiaspektet eller selve krigføringen, så er Rome: Total War spillet man trenger. Romertiden blir skildret på en spennende måte, der man blant annet kan gjøre oppdrag for senatet i Roma, for å bli populær. Store, episke slag og beleiringer med rambukker og tårn, gjør at de actionfrelste vil få mye for pengene. Strategien i spillet er dog det som fikk meg til å ofre nattesøvnen så mange ganger.

Kort fortalt er Rome: Total War et strålende spill fullt av gullkorn. Lyden, grafikken, holdbarheten og gameplayet, alt er bra ved spillet. Til tross for noen mindre feil, er Rome et spill som er dypt forankret i mange gameres hjerte.

PS: Er du blant de som liker å utvide gamingopplevelsen med en strålende mod, kan jeg anbefale den glimrende, store modden "Europa Barbarorum," som kan lastes ned gratis.

Samlet karakter: 9.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10