Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Battlefield 1942

Skrevet av: Glennj   2007-09-27

Anmeldelse av Battlefield seriene.. jeg valgte å anmelde alt i ett. Så her er det :P. Kanskje ikke så veldig bra anmeldelse, men jeg skrev dette fordi jeg hadde en sommerjobb som lager gutt på en låve alene. Er ikke alltid det kom kunder :P så noe måtte jeg gjøre. Anmeldelsen er ikke helt ferdig. Mangler en del om bf2 og 2142 osv. Skal prøve å gjøre de ferdig når jeg får tid ;). Men her er iallfall resultatet:

Lenge har battlefield serien vært populær, men det er nå battlefield produsentene DICE, EA og ID virkelig satser. Om ikke så lenge kommer battlefield: Bad company ut. Den nye grafikk motoren til battlefield gjør slik at du kan ødelegge absolutt alt du ser rundt deg. Dette kommer vi tilbake til.
Nå skal vi ta for oss det første kjente spillet, Battlefield 1942. Battlefield 1942 var undertegnedes første spill fra battlefield trilogien. Jeg kunne ikke spille så veldig mye online i begynnelsen pga et 56k modem. Et vellykket forsøk resulterte til: «you have been kicked out of the server. Reason: too high ping.». Bf 1942 ble fort et populært spill på markedet. Det er både multiplayer og singelplayer. Singelplayer er kanskje ikke så veldig mye å skryte av. Man kan spille campaign, som går ut på at du skal komme deg igjennom alle banene. AI`enes intelligens kunne vært en smule bedre. Jeg opplevde flere ganger at en AI med tanks bare kjørte forbi en haug av mine computer kamerater. AI presterte også å ha closecombat liggende ved siden av hverandre med bazooka :-o. Multiplayer delen er mer underholdene. Du kan velge mellom å ha CoOp, capture the flag, osv. Du kan selv velge vanskelighetsgraden. Du har veldig mange valg hvis du skal velge et kjøretøy, en jeep, tanks, artilleri, anti aircraft, småfly, bombefly, småbåter, store hangarskip, ubåt, artilleri båt osv.
Man kan også velge hva slags soldat du vil være, medic, ammo, repair, sniper osv.
Banene på Bf1942 kan gjenkjennes fra kjente krigssteder, som feks. Omaha Beach. Banene varierer fra store sand landskap til skogsterreng til tette ødelagte byer.
Grafikk messig på banene er bra og strukturene i ansiktet på folkene er veldig bra siden man kan se forskjellige utrykk de gjør. Er han sint, biter han tennene sammen og ser mer sur ut.
Det har gått mange timer med battlefield 1942 på lan og underholdnings faktoren ikke minst er høy.
Personlig synes jeg at Battlefield 1942 er bygd bare for multiplayer. Får man ikke spilt multiplayer har man på en måte mistet 95% av spillet og blir fort kjedelig. Spillet er underholdene og det har kommet for å bli i våres hjerter. Selv om det kommer nye og forbedrede versjoner av Battlefield som gjør at vi glemmer Bf 1942, vil vi alltid ta en runde for gamle dagers skyld.
Vi har også flere versjoner av Battlefield som tar oss igjennom flere generasjoner, blant annet Battlefield: Secret Weapons og battlefield: Road to rome. I Secret weapons får vi oppleve mange rare våpen og fly. Blant annet det lille flyet som man må ta av fra en rampe. I dette spillet tar vi for oss nye og forbedrede våpen. Secret weapons er så og si nesten lik sin forgjenger, men med flere forskjellige våpen, kjøretøy og baner. Etterkommerne av Battlefield 1942 kan nesten kalles for mods. Som en slags oppgradering av spillet. Road to rome, som kom etter Secret weapons er også av det samme prinsippet, men med nye våpen, kjøretøy, soldater og baner.
Disse etterkommerne pluss Battlefield 1942 kommer idag som en egen spill pakke, hvor alle tre spillene er stappet på 4 cder. Skal man ha hele denne pakken må man regne med å bruke hele 9 Gb av disken, men man kan velge om man vil ha alle tre delene eller bare ett av de.
Etter en stund gir EA ut et battlefield spill til. Denne gangen tar de oss med til jungelen og ned til vietnam hvor vi får oppleve vietnam krigen. I dette spillet er det spekket med morsomheter. Som feks helikoptrene som er utstyrt med en heisemekanisme. Man sirkler feks over en tanks, holder man nede høyre museknapp senkes det ned en kjetting som lenker seg automatisk fast i tanksen. Så er det bare å fly. Det som er det komiske er at du kan løfte hele tanksen MENS fienden sitter inni! Skal si det tar av på lan når kameraten din innser at han plutselig flyr 50 meter over bakken! Hvis du skal være ekstra jævli, sender du han opp i en ganske så grei høyde og trykker enkelt på høyre museknapp. BYE BYE NOOB!.. Men får håpe han ikke vet om fallskjerm knappen som er standard som tast «9».
Når man kjører et kjøretøy har EA satt på en fin finesse som gjør at du kan skru på cd- spilleren i bilen. Her kan du høre de mest velkjente melodiene som ble brukt i Vietnam krigen ved å trykke «O» og velge fra A - (?).
Det er ett kjøretøy i Battlefield Vietnam som er undertegnedes favoritt og det er scooteren. Man kan rase igjennom byene med radion på full guffe og suse forbi tankene umerket. Jeg personlig synes scooteren er veldig søt. Scooteren er også utstyrt for 2 personer, så det er bare å finne en bikerbabe og suse rundt.
Våpnene til de forskjellige kjørtetøyene er mer teknologiske enn i de andre Bf spillene. Ved å velge flyet med napalm, kan man legge 1 mål med landskap i fyr og flamme. Veldig morsomt!

Personlig syns jeg Battlefield 1942 er drit bra. Underholdnings verdien er på topp hele tiden og på LAN er jeg hele tiden helt på tuppa etter å bombe vennene mine med flyet mitt! I online er det fenomenalt morsomt det også, men det er synd det er så mange som er så god i å fly fly :P.
Jeg gir det 9/10 fordi det er et genialt spill. Det er et spill man aldri glemmer og spillet har lagd grunnmuren for de feteste spillene vi har idag, nemlig Bf2 og Bf 2142. Takk EA, ID og DICE for disse fantastiske spillene!
Minuset er singleplayer delen hvor AI er rett og slett 1 år i hue.
Battlefield 2

Battlefield 2 baserer seg på dagens våpensystemer og kjøretøy. I likhet med battlefield 1942 (som omhandler 2 verdenskrig) er vi i fremtidens krigføring. Propellfly er blitt byttet ut med jagerfly og bazookaen er blitt mye mer høyteknologisk osv osv. Det er en drøss med forbedringer, ikke bare med lyd og grafikk, men med banene, personene, kjøretøyene, våpnene og gameplayet.
I battlefield 2 får vi oppleve et nytt rank- system online. Hvis du spiller på rank-servere vil du etterhvert få medaljer og utmerkelser som du har fortjent i kampene.

Samlet karakter: 9.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10