Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Mass Effect

Helt siden det ble annonsert har jeg sett frem til å få fingrene i dette spillet, siden jeg har hatt stor tro på Bioware etter KOTOR-serien. Det er ikke like perfekt som jeg hadde forventet, men jeg skal begynne med det positive:

Grafikken i spillet er av en annen verden. Omgivelsene er nydelige, men det er ansiktene og ansiktsanimasjonene som virkelig gjør grafikken mesterlig.

Kampsystemet er svært solid og grundig gjennomført. Du har 6 classes å velge blant, og alle har sitt spesialfelt. Vil du spille spillet som en vanlig tredjepersons-skyter, er nok Soldier din class. Liker du bedre å bruke offensive magier, velg Adept. Liker du bedre å spille taktisk ved hacking, shield overloading osv, velger du Engineer. De tre gjenværende classene er en kombinasjon av to hoved-classes.

Historien er bunnsolid, og du blir hektet fra første sekund. Ikke bare fordi historien er så utrolig bra, men fordi det du kan forandre så utrolig mye ved den. Du blir presentert ved forskjellige valg på løpende bånd, og alle valg du tar får en konsekvens. Dette gjør at samtalene ikke bare blir kjedelig missionbriefing, men mer som en film hvor du har hovedrollen.

Det er en helt utrolig mengde verdener å utforske, og en stor mengde quests også, nok til å holde deg underholdt flere dusin timer. Ikke like omfattende som Oblivion, men allikevel tilstrekkelig.

Dessverre er det også noen negative sider ved spillet som ødelegger 10'ern:

Musikken er stort sett temmelig anonym. Kun ved viktige øyeblikk i hovedhistorien får du høre skikkelig musikk, resten av tiden er det bare ordentlig kjedelig bakgrunns og kampmusikk.

Achievements er svært dårlig benyttet. En stor del av dem bygger på "grinding" av bortimot ubrukelige krefter. Det kreves også at du gjør cirka 80-90% av questene ikke bare en gang, men MINIMUM tre ganger.

Makoen("krigsbilen" din) er vanskelig å styre, og skuddene dine bommer av og til med flere kilometer, selv om du har siktet rett på fienden. Dette skjer litt for ofte til at det kan tilgis.

Men det største problemet er allikevel den svært dårlige auto-save'n. Den slår bare inn når man lander på en ny planet, eller ved en viktig hendelse. Se da for deg følgende scenario(dette har skjedd med meg): Du svimer rundt på en planet(Feros) og gjør bøttevis med quests. Du drar helt tilbake til kolonien og leverer dem inn. Du eradikerer en bunke fiender på vei mot en utpost langt fremme. Her bruker du også tid på å samle quests. Fem minutter senere er du nesten fremme ved fiendens hovedbase, og plutselig bestemmer Mako'en seg for å ikke være samarbeidsvillig lengre, og du flyr utenfor kanten. Bang, siden jeg av eller annen grunn ALDRI husker å save manuelt, er den siste timen med spilling tapt i evig forglemmelse. Ikke så veldig koselig, og jeg får ikke lyst til å spille mer Mass Effect den dagen.

Etter å ha veid det negative opp mot det positive er jeg usikker på om jeg skal gi det 9'er eller 8'er, og å ha veid det negative opp mot mine skyhøye forventninger, må jeg innrømme at jeg er skuffet. Kun ved små forbedringer som å bruke et bedre auto-save system og bedre bruk av achievements kunne jeg oversett de dårlige sidene, og kanskje gitt spillet en svak 10'er.

Medlemsanmeldelser23
Samlet karakter: 9.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10