Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Mass Effect

Som alle sansynligvis vet er Kanadiske Bioware fullt kapable til å lage enormt underholdende rollespill. I Mass Effect har de tatt flere steg videre. Underholdning av øverste hylle gjennom en 20-timers opplevelse er drømmen for alle gamere. Selv for en som aldri har nytt rollespill før.

Det som gjør at jeg aldri har hoppet på denne rollespillbølgen er at jeg synes historien gjerne blir drevet for sakte, hvilket sannsynligvis er min egen feil. Her er Mass Effect perfekt, her drives tempoet akkurat perfekt. For å sitère en norsk journalist: "Historien er den beste i et spill noensinne, seriøst, Final Fantasy kan gå å legge seg!"

Historien handler om en såkalt spectre. Han bestemmer seg for å utrydde menneskeheten. Hvordan han har tenkt å gjøre det overlater jeg til hver enkelt å finne ut, siden det er del av opplevelsen. Jeg vil ikke fortelle mer om plottet, det må bare oppleves.

I samtalene får man selv velge hva man vil si, dvs. man får alternativer å velge mellom, det gjør at man mer enn noen gang før, kan tre inn i en rolle presentert i spill. Her kan utleve sine største drømmer, det å bli en skikkelig hardhaus som truer de fleste på livet i en vanlig samtale. Herlig.

Grafikken imponerer, man møter enkelte texture-pop-in, og noen tap i framerate, men man merker det ikke, såfremt man ikke er en som spiller for grafikk. Personene er de mest detaljerte noensinne. Dette imponerer ekstra siden man kan selv velge eksteriør og delvis noe interiør på Shepard. Kjønn velges også, hvilket får betydning for spillets gang. Stemmeskuespillet er det beste noensinne, punktum. Troverdige stemmer, fra spinkle pipestemmer, til grove Gears Of War-liknende stemmer.

Gameplayet er fremdragende. Noen klager på tungvindt meny og interface, men etter 1 time sitter det som støpt. Man har komplett kontroll over Shepard, og skvadronen din. (Flokken om man vil for å skape skikkelig morsom humor, ut fra "Shepard")

Alle som liker spill bør oppleve Mass Effect. Spillet er intet mindre enn en drøm fra start til den dramatiske slutten. Manglende multiplayerstøtte merkes ikke. Det ville ikke passet uansett.

PLUSS
Herlig historie, imponerende grafikk, hele universet man settes inn i.

MINUS
Noen små grafikkproblemer

Medlemsanmeldelser23
Samlet karakter: 9.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10