Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Colin McRae: Dirt

Fakta:
Sjanger: Racing
Aldersgrense: 12+.
Multiplayer: 100 stk online. Ikke muligheter for splitscreen.
Testet verson: PS3
Andre detaljer: Testet med Logitec G25 (Ratt)

Colin McRae: Dirt er et spill som ifølge meg har fått mindre oppmerksomehet enn det egentlig burde. Det er et genialt bilspill, med god grafikk, dypt gameplay og akkurat passe med realisme. Men allikevel har det fått relativt lite oppmerksomhet av mange gamere. Noe av meningen med denne anmeldelsen er å omvende noen av dere...

For dere som ikke vet så mye om dette spillet, så er dette et halvrealistisk rallyspill, men det tipper helt klart mest mot simulator siden.

Grafikk:
Grafikken i spillet er helt rå. Miljøene du kjøper i er fantastisk flotte og detaljerte og gir deg den rette rallyfeelingen. Det blir rett og slett bare morsomt å kjøre rally i så flotte miljøer. Når atpåtil skademotoren i spillet er så bra som den er (den er seriøst bra), er det også veldig lønnsomt å holde seg på veien, samtidig som det er gøy å se hvordan et enkelt krasj påvirker bilen.
Grafikk: 9/10

Lyd:
Lyden i spillet er egentlig ganske enkel, da det bare er musikk i menyene og når du ser på replayer. Men hvorfor ikke, det enkle er jo ofte det beste, er det ikke sånn? Men motorlyder og andre lyder er veldig bra gjennomført, og gir deg virkelig følelsen av å kjøre rally i din egen stue.
Lyd: 8/10

Gameplay:
Kontrollen i spillet er veldig god og det er en god blanding mellom arcade og simulator. Du burde kanskje være litt glad i bilspill for å like det, men du må ikke være noen superproff i bilspill for å klare å gjennomføre det. De har på et vis klart å tilpasse det for alle, da man kan velge hvilken vanskelighetsgrad man vil kjøre med. Men dette er absolutt ikke det første bilspillet du kjøper, da burde du gå for noe litt mer i arcade-sjangeren. Men har du spillt et par bilspill er det nok ganske greit å hoppe inn i. Banene som er laget er også veldig bra utført, og det er en sann fryd å kjøre dem. Samtidig som hver og en av dem er veldig varierte. Noe som også gjør at spillet blir litt variert er at det er ganske mange forskjellige moduser. Vi har blandt annet "corr", som er en veldig amerikansk-preget arenamodus. Da kjører du rundt med svære biler hvor halvparten av løpet nesten går ut på å unngå å bli presset ut av banen. Videre har vi rally cross, vanlig rally og et modus som heter hill climb. Dette er å kjøre oppover et fjell. Man starter ved foten av fjellet, og ender som oftest på toppen. Dette er noen skikkelig fartsfylte løp, og en veldig velkommen modus.
Gameplay: 9/10

Holdbarhet:
Enspiller karieren tar ca. 20 timer å stoff hvis du dundrer litt fort igjennom, men du kan drive på så mye lenger etter du er ferdig med den. Du kan kjøre baner på nytt og spille online. Jeg har sett mange spillanmeldere klage på at onlinesystemet på Dirt er så dårlig, men det er jeg fullstendig uenig i. Det er veldig raskt og enkelt og det går fort å starte et race. Det eneste jeg kan skjønne at man trekker onlinesystemet for, er at det kanskje er litt vanskelig å spille mot venner, men dette har jeg ikke prøvd, så det er jeg litt usikker på.
Holdbarhet: (9+/10)

Totalt:
Dette er et spill jeg synes alle racingentusiaster burde unne seg. Dette er et spill du kan spille veldig lenge hvis du tar deg tid til å spille over nettet, og du vil nok høyst sannsynlig ha mye glede av det. Så er det en liten rallysjafør inni deg? Da er det bare å løpe og kjøpe Colin McRae: Dirt.
Totalt: 9/10

- Ikke noe nevneverdig, bortsett fra mangel på 2 player split screen.
+ God holdbarhet, lang, morsom og variert enplayer, mange forskjellige modus,god grafikk og lyd.

Samlet karakter: 8.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10