Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Resistance: Fall of Man

Fakta:
Sjanger: FPS/Action
Format: PS3
Antall spillere: 48 spillere over nettet, 2 spillere coop splitscreen, og 4 spillere mot hverandre splitscreen.
Anbefalt aldersgrense: 18+

Resistance var et av lanseringsspillene til PS3, men jeg kjøpte ikke Resistance da på grunn av den dårlige kritikken Gamereactor ga det. Det var først når jeg lånte det av en kompis jeg skjønte at jeg måtte ha dette spillet. Jeg leverte spillet fort tilbake til kompisen min og kjøpte det selv. Dette er jeg veldig glad for at jeg gjorde med tanke på at jeg kan spille det igjen før jeg går til angrep på spill nummer 2 i serien...

For dette er jo en av Sonys store satsninger til PS3 og det kommer da selvfølgelig en oppfølger. Dette er bare en av veldig mange grunner for å spille eneren. Da skjønner man mer av historien i de kommende spillene. For dette er et spill med veldig god historie, og går du glipp av den går du glipp av en ganske viktig del av spillet. Jeg skal ikke avsløre noe av den her, da det kan ødelegge spillopplevelsen.

Grafikken i spillet er derimot langt ifra så god som kvaliteten på historien. Når jeg prøvde det for første gang, var det nesten sånn at jeg begynte å lure på om jeg hadde satt inn et PS2 spill i PS3'en. Dette skulle ikke vært lov, men det er jo et klassisk eksempel på hvor mye bedre ting kan bli hvis man bare tar seg litt bedre tid, og ikke bare må tvinge det ut på markedet med en gang systemet kommer ut.

Lyden i spillet er vel også ganske bra, ikke i toppklasse, men det holder mål. Musikken setter deg inn i den rette stemningen. Lydeffektene er jo også ganske greie, men ikke noe over normalen. Men alt i alt er den mer enn godkjent.

Kontrollen i spillet er ganske god, selv om den skiller seg litt ut fra de fleste andre spill. Dette må den nesten være, fordi det er noen ekstra funksjoner på våpen som trenger knapper. Og når vi er inne på våpnene må jeg bare få si litt om dem. De er veldig varierte og morsomme å bruke. For å skjønne hvordan våpnene er så sier jeg bare at; de som lagde Resistance, var de som også har laget Ratchet and Clank spillene. Det sier jo litt.

Banene er også veldig godt designet, selv om jeg synes kvaliteten på dem varierer litt. Noen er kjempe bra, mens noen kanskje ikke er fullt så bra. En annen ting jeg har å trekke på dem er at de kanskje er litt grå og kjedelige. Men misforstå meg rett, banene er gode og morsomme og spille, og de er veldig varierte.

Men det som kanskje er det beste med dette spillet er multiplayeren. Det er støtte for 48 stk online, 4 spillere mot hverandre på samme konsoll og 2 player coop split screen. Og det er jo ingen ting som er så morsomt å runde spillet sammen med noen venner, og jeg tror jeg har rundet spillet 4 ganger i coop sammen med venner, og det var nesten like morsomt å runde det alle gangene. Så tommel opp for det.

Totalt:
Alt i alt er Resistance: Fall of Man et spill alle skyteglade (og coop lystne) PS3 eiere burde eie. Veldig mye pga. at man burde spille dette, så man får med seg historien og er klar til å spille etterfølgerne. For jeg tror at etterfølgerne kommer til å bli skikkelig bra, da de ikke har like dårlig tid på seg til å bli ferdig med spillet. Da får fikset på de feilene som er på eneren. Alt i alt er dette et veldig bra skytespill, som dessverre ikke har så veldig god grafikk.

Grafikk: 6/10
Gameplay: 9/10
Lyd: 7/10
Holdbarhet 8+/10
Totalt: 8/10

Medlemsanmeldelser9
Samlet karakter: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10