Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
MEDLEMSANMELDELSE

Mario Strikers: Charged Football

I 2005 ble det utgitt et spill som het Mario Smash Football. Dette var et spill som jeg aldri fikk prøvd, men har lenge snust på. Da jeg fikk høre at det kom et nytt Mario fotball spill ble jeg nødt til å kjøpe det.

Spillet heter Mario Strikers Charged Football og er det andre spillet i serien. Ulik alle andre fotball spill, kan man nå bruke skittent spill, super angrep og ekstra våpen.

Spillet går ut på som de fleste football spill å score flest mulig mål på motstanderens mål. Dette kan på utallige måter og det er her dette spillet blir interresant. Du styrer et lag med en kaptein tre medspillere og en keeper. Med andre ord et lag på fem. Du velger selv kaptain og de tre medspillerene sine, og det er allerede her taktiske elementer spiller inn. Man har et valg mellom flere forskjellige medspillere, og alle har sine styrker og svakheter.

Du finner alt fra Copa-troopar, til de muldvarpene som kaster hammere.
Noen er sterke og gode på forsvar, men rimelig treige, mens andre kan være raske, men dårlige på å stoppe andre. Derfor gjelder det kanskje å velge noen som er sterke i forsvar og raske i angrep. Kapteinene du kan spille er kjent fra de fleste Mario spillene. Her er alle fra Mario himself, til Wario, Waluigi og Bowser. Hver av disse har sitt spesial angrep, som kan være alt fra å bli megastor, til å skyte flammer fra munnen.

Det er flere forskjellige baner også og hver av dem er unike. For eksempel så på en sandbane kan du fort bli plukket opp av en tornado og sendt vekk. Og ikke nok med det så er det flust av våpen som du får tak i under kampen. Alt fra de vanlige skjellene til bananaskall.

Wiimoten sine egenskaper brukes lite i spillet. Ved å riste på kontrollen takler du, men dette kan også gjøres ved å trykke på en knapp. Ellers brukes den når en kaptein har brukt et superangrep som går ut på at det blir sendt rundt fem baller mot deg som du må redde ved å peke på skjermen med wiimoten der fotballene kommer og trykke på A.

Singelplayer delen er ikke allverden. Det er de vanlige turneringene, og et par spesial moduser som går ut på at du skal for eksempel vinne over motstanderen med fem mål. Derfor kan dette spillet føles litt kort. Samtidig blir AI insane bra utover i spillet noe som kan være en frustrasjon for mange.

Med venner er dette spillet en slager. Isteden for FIFA spillene er det mye mer fart i spillet siden det kombinerer så mye forskjellig i kampen. Hvis du blir lei av vennene dine kan du også gå på nettet og spille med andre online.

Lyden er det ingen ting å klage på, men til tider kan det bli litt kjedelig. Musikken er ganske kul i starten, men du blir veldig fort lei siden alt høres helt likt ut!

Spillet er et bra spill hvis du har venner, og online hvis ikke kan det bli til tider litt kjedelig i lengden. Anbefaler det til alle som er lei av Fifa Fotball!

Samlet karakter: 6.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10