Norsk
Gamereactor
nyheter

Microsoft selger rettighetene til nettskyspill i Storbritannia til Ubisoft

Denne operasjonen vil være den viktigste forutsetningen for CMAs frigivelse av kjøpet av Activision Blizzard King.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Etter halvannet år med møter, forhandlinger, fastlåste situasjoner og til og med en rettssak i media, ser det ut til at avtalen om å kjøpe Activision Blizzard King fra Microsoft, en fusjon verdt 68,7 milliarder dollar, er svært nær en sluttføring i Xbox-eierens favør. Den eneste gjenværende hindringen er det britiske konkurransetilsynet CMA, men nå kan de ha kommet til enighet, selv om de har måttet ofre markedsandeler.

Ifølge en rapport fra The Verge planlegger Microsoft å selge de britiske nettskyspillrettighetene til Ubisoft. Salget er en stor omlegging av Microsofts planer.

"For å imøtekomme de britiske konkurransemyndighetenes bekymringer om hvordan det foreslåtte oppkjøpet vil påvirke strømming av spill i nettskyen, restrukturerer vi transaksjonen slik at vi kjøper et mindre sett med rettigheter", sier Microsofts president Brad Smith. "Dette inkluderer en avtale som trer i kraft når fusjonen er gjennomført, og som overfører strømmerettighetene til alle nåværende og nye PC- og konsollspill fra Activision Blizzard som lanseres i løpet av de neste 15 årene, til Ubisoft Entertainment SA, en ledende global spillutgiver. Rettighetene vil være evigvarende."

På denne måten rydder Microsoft tvil om britenes monopol på cloud gaming av veien, og gir samtidig Ubisoft en stor mulighet til å vokse i dette segmentet. Microsoft vil ikke lenger kunne lansere sine nye spill utelukkende på Xbox-økosystemet, og Ubisoft "vil kunne tilby Activision Blizzard-spill til nettskytjenester som kjører andre operativsystemer enn Windows".

Microsoft selger rettighetene til nettskyspill i Storbritannia til Ubisoft


Loading next content