Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

MPG321UR-QD Xbox Edition

Langt navn, stygt design - men solid ytelse og mulighet for juks i 4K.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

La oss starte med det ytre på denne nye skjermen fra MSI. Det er nå herrens år, 2022. Likevel forstår ikke ulike industridesignere at en tykk underkant og store massive føtter på et stativ er ut. Det er plass til nesten fem store mobiltelefoner på stativet. Det er virkelig stort, og det er rart, for MSI har faktisk laget et ganske fint industrielt design på baksiden.

Det er kanskje også mindre viktig. Det som er interessant med skjermen er at den har et 32" IPS 4K-panel som kjører 144Hz, 1ms - vel og merke MPRT og ikke GtG - og har et Quantum Dot-lag av bittesmå nanokrystaller som gjør at skjermen kan produsere helt rene, også kalt monokromatiske, farger. Dette er den samme teknologien som mange TV-apparater har, som sakte men sikkert vinner sitt innpass i skjermprodukter.

Den gir 99% Adobe RGB (som ikke er det samme som sRGB, en standard som er enkel å åppnå og brukes av mange), 97% DCI-P3 og 82% REX.2020 (og ikke REC.709 eller en av de andre SD-standardene). Skjermen er G-Sync-kompatibel, dvs. ingen maskinvaremodul og HDR600. Det er et 10-bits panel, så det kan man ikke klage på.

Som så mange andre har MSI et vell av ekstrautstyr og funksjoner som stort sett kommer fra en sjekkliste og kanskje ikke har så mye bruk i virkeligheten. Dette gjelder blant annet støyreduksjon, for de som bruker skjermens lydtilkobling, og Night Vision AI, som gir bedre forhold i mørke områder. Det er også noen ganske kule funksjoner de kaller "Gaming Intelligence", inkludert en kikkertfunksjon som lar deg zoome inn på spill slik du kjenner det fra Windows. Det er virkelig en gamebreaking funksjon, du kan til og med stille inn størrelsen på området (det er midt på skjermen) og hvor mye som skal forstørres. Det eneste som hindrer deg i å overutnytte denne er at den eneste typen snarveistast er på joystikken bak på skjermen, og det var ikke umiddelbart mulig å lage en hurtigtast for den - hvis du kan en dag, er jeg sikker på at funksjonen vil bli forbudt for alle e-sportarrangementer, hvis den ikke allerede er det. Kul funksjon fra MSI som faktisk viser ekte innovasjon - men super urettferdig når du spiller mot andre i skytespill.

MSI har faktisk allerede laget funksjonen, men av en eller annen grunn vises den ikke under skjermstøtte. Du kan imidlertid fortsatt finne MSI Gaming OSD / Gaming Center - og vips - den gjenkjenner 321UR og dens Optix-funksjon, så Shift+Ctrl+3 ble min Optix-snarvei, men du kan stille inn den selv som du vil.

Dette er en annonse:
MPG321UR-QD Xbox Edition

I tillegg er det en AI-funksjon som endrer kontrastfargen på trådkorset man kan få gjennom MSI Gaming OSD / Gaming Center, slikt at det alltid er lett å se. Det fungerer, men jeg føler enda mer enn før at jeg jukser, selv når jeg bruker det i singleplayer - men det er åpenbart noen dette er en veldig viktig funksjon for og et reelt parameter når de skal kjøpe en ny skjerm. Dessuten er det ganske mange forskjellige fargemoduser hvis du vil se RGB riktig og så videre. Jeg foretrakk den kjølige nøytrale innstillingen. Heldigvis finnes det også en kontrollpanel-app der du kan justere lysstyrke og og fargesammensetning.

Når det gjelder tilkobling har MSI endelig flyttet inn i HDMI 2.1-leiren. Det er 48 GPS, VRR, DSC for Displayport, som skal gi betydelig bedre fargegjengivelse, og så er det innebygd en KVM-switch, for de som spiller konsoll og PC på samme skjerm. Det er til og med en dedikert konsollmodus, og det er her de seks USB-portene virkelig kommer til sin rett. Det er også et hull for den medfølgende musekabelholderen slik at kabelen kan henge fra skjermen... hvorfor? Mer relevant er den innebygde strømforsyningen, og USB-huben har intet mindre enn 4 USB-A-porter. Sånn! Det er også to til på siden. Det er selvsagt også mulighet for å ha to ulike upstream-kabler tilkoblet samtidig - det er faktisk ganske gjennomtenkt. Det er hele tre USB-B-tilkoblinger og en såkalt makroknapp, men jeg fant ikke helt ut hva den gjør eller hvordan jeg skulle bruke den.

Skjermen kan vendes og dreies i alle retninger, bare ikke roteres, og det irriterer meg faktisk litt. På den annen side kan den heves nok til at det ikke er noe problem når nye kabler skal i. og så står det absolutt ingenting om hvordan belysningen av panelet foregår... Det irriterer meg for å være ærlig. Jeg må derfor anta at det er kantbelysning, for jeg synes ikke at kontrasten er helt i toppklasse.

Dette er en annonse:

Og så kommer vi til det helt avgjørende, bildekvaliteten.

Med skam må jeg innrømme at Quantum Dot faktisk gjør en reell forskjell - spesielt for gjengivelsen av røde farger og differensieringen i grønne farger. Jeg har imidlertid følelsen av at skjermen er laget som en gigantisk sveitsisk lommekniv når den har fire innganger, er relativt fargeriktig og har dedikert konsollmodus også. Jeg kunne egentlig ha tenkt meg å sette en Deltascore på, for jeg synes den er ganske lav - for en spillmonitor har denne skjermen sannsynligvis den beste fargegjengivelsen jeg har sett på flere år. Spesielt med HDR-innhold kan du virkelig se en forskjell, og samtidig klarer den å levere en ganske go svartnyanse og svartnivå. Gråtonereproduksjonen var også kompetent og veldig tydelig uten at ting ble grumsete.

13 090 kroner er mye penger, men fargegjengivelsen, 1ms, 4K, 144Hz i 32" og spesielt Optix Scope-funksjonen gjør det faktisk verdt pengene, og de mange portene, selv om de primært er USB 2.0, gjør at KVM-switchen sammen med de mange videoinngangene faktisk gir god mening. Men legg til at stativet er dårlig designet, så må det gjøres bedre neste gang, eller enda bedre, tilbys at du kan kjøpe en annen. Personlig ville jeg ha sannsynligvis bare hengt den opp i VESA-festet sitt.

MPG321UR-QD Xbox Edition
10 Gamereactor Norge
10 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content