Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

MSI PS63 Modern

MSI's forsøk på å lage en bærbar til alle har ikke fungert så bra tidligere, men det kan vi love deg at det gjør nå.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Selv om man lett kan påstå at MSI lager ganske velsammensatte bærbare PCer, så har deres strategi vært litt "hit and miss" de siste par årene. Det skyldes hovedsaklig at de nesten alle sammen lider av de samme sentrale problemene, nemlig at til tross for sin konkurransedyktige pris, så mangler de den estetiske produksjonsmessige finishen som forbrukerne kan forvente av såpass dyr elektronikk.

Det er for eksempel komisk hvor mye "flex" det er i skjermen på en dyr MSI GS75, eller hvor plastaktig en PS42 føles - naturligvis er alle komponentene under kabinettet kompetent skrudd sammen, og yteevnen feiler som bekjent ingen verdens ting, men de kan føles litt billige til tider.

Det ønsker MSI å rette opp i nå, og det forsøket heter PS63 Modern, eller som den også er blitt kjent som: "16x16x16", som står for 16 millimeter tykkelse, 1.6kg tung og 16 timers batterilevetid. Det høres imponerende ut, men mest imponerende er det at denne maskinen er markant bedre sammensatt enn sine forgjengere.

Dette er en annonse:
MSI PS63 Modern

Hele chassiet er utført i aluminium, så vekk er plastikken som før har gjort MSI-bærbare mindre enn robuste, og istedet føles den presis like solid som en Razer Blade, som ikke sier lite. Ut over en tynn blå linje langs kanten er fargen matt, subtil og underspeilet, og selv om drageemblemet fortsatt er tilstede så er det lettere å overse enn noensinne før. Her snakker vi om en 15 tommer bærbar på 1.6 kilo, som er 15.9 millimeter tynn i aluminium, som fortsatt føles som et stykke metall. Det er ikke noe å kimse av.

Så den er bare en liten smule tykkere enn den gjennomsnittlige 15 tommer ultrabooken, men i forhold til innganger er man en del bedre utstyrt med PS63, for den er utstyrt med tre stk USB 3.1, HDMI, en miniSD-kortleser og en Qualcomm Snapcharge USB-C-port. Ikke dårlig. Dog benytter MSI fortsatt DC-ladere, og her burde de overgå til Thunderbolt når det er mulig, og det er det her. Dog er selve mursteinen bare en tredjedel av den gjennomsnittlige MSI-laderen, og det setter vi pris på.

MSI PS63 Modern
Dette er en annonse:

Innvendig fortsetter samme kvalitetsfølelse med et lekkert dedikert chiclet-tastatur, som ikke helt har så mye tast som man kunne ønske, men hvor motstanden og det lave aktueringspunktet gjør opp for det. Det er dessuten bakbelyst. Det er dog den gigantiske trackpaden som gjør opp for det meste av det, og den er løftet direkte fra GS75, men i et mindre chassis. Det er overraskene å måtte si det, men nettopp denne trackpaden er av de beste på markedet - totalt sett. Det gjelder ikke bare spillbruk, men til produktivitet og multimedieproduksjon. Kvaliteten er sublim, og på grunn av størrelsen føles den mer tilgjengelig uansett hvordan du sitter med maskinen.

Selve skjermen er 1920x1080, og ja, her burde MSI tilby en 4K-mulighet, men med 262 NITS er den ikke matt, og farger fremstår som fyldige og flotte. Dette er dog selve skjermkanten, eller panelets "bezel" som imponerer, for hvor Razer ikke kan dy seg med å smi en kjempestor hake på Blade Stealth får du stort sett hele panelet. Det er noe som samtlige konkurrenter bør kikke nærmere på, for selv om vi ikke er helt ute i vår favoritt, nemlig 3:1-skjermforholdet, så er vi tett på.

MSI PS63 Modern

I testenheten var det et GeForce GTX 1050TI-grafikkort i Max-Q-design, samt en i7-8565U-prosessor, 16GB RAM og en 512GB NVMe SSD-harddisk, som ikke bare gjør maskinen ganske egnet til multimedieredigering, dent kan benyttes til alt, også spill som ikke krever altfor mye. Det er dog selve kombinasjonen av GPU og CPU som er smart her, for normalt ville man pardanne et 1050TI-kort med en større 45W-prosessor, men i stedet har de valgt en mindre en, som reduserer mengden av kjøling som er nødvendig, og den forlenger også batterilevetiden utrolig mye.

Vi fikk en GeekBench 4.0-score på 5012 på CPU'en, og en score på 75.040 på GPU'en, som plasserer den en del høyere enn konkurrenter som for eksempel kjører MX150-kort eller Intel 620UHD, men man ofrer reelt ikke noe ved å velge PS63, for det støyet og kjølingen ikke nødvendigvis blir større.

MSI PS63 Modern

Og derfor er det spesielt imponerende at MSI lover hele 16 timers batterilevetid, og selv om man øyeblikkelig bør være skeptisk overfor markedssludder hvor enn man støter på det, så fikk vi omtrent 14.5 timers batteri ved relativt blandet kontorforbruk, som er flere timer bedre enn den nærmeste konkurrenten, og det er altså med komponenter som ved første øyekast bare skal bruke mer strøm for å operere optimalt.

Det er vanskelig å ikke anbefale PS63 som en bærbar til den som ønsker å foreta seg alt med en PC. Ja, selv om nettopp denne maskinen er en del penere enn MSI's andre modeller, så er det fortsatt ikke den peneste 15 tommers PCen på markedet, og spesielt høyttalerne bør forbedres i neste omgang, men nå er den hverken bråkete eller varm, og klarer å gi 14 timers batteritid uten å spare på hestekreftene, så er det lett for oss å si: "godt jobbet MSI - fortsett slik!"

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content