Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Naruto: Rise of a Ninja

Naruto: Rise of a Ninja

Verdens artigste, beste og populære manganinja invarderer Xbox 360 når Ubisoft forvandler den populære mangaen Naruto til spill!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Naruto sitter ensom og ser misunnelig på alle andre som har en venn eller en familie. Naruto er høylydt og snakkesalig og de fleste unngår han som pesten, foruten hans trener Iruka som ser etter eller annet i den unge kommende ninjaen. Og Iruka skulle bare vite hvor rett han har...

Men selv om nesten ingen annen tror på Naruto så kompenserer han det gjennom å tro på seg selv desto mer. Han skal bli Hokage, hans hjemsteds absolutt mektigeste ninja. Og han er fast bestemt på å nå det, tross dårlige resultater i det meste. Og det er her, akkurat før ninjatreningen starter på alvor hvor du som du som spiller kastes inn i bildet. Naruto: Rise of a Ninja følger nemlig de første avsnittene av den populære animén Naruto og går grundig igjennom alt som er viktig å vite. Ingen forkunnskaper behøves for å kunne nyte det mildt sagt fargerike eventyret.

Når spillet begynner er Naruto langt fra å være en mester, faktumet er at han ikke er en ninja. I takt med at Naruto blir eldre oppdager han sin enorme styrke. Noe han får fra en revdemon som ble lagt nær han som spebarn. Det er derfor Naruto har de karakteristiske værhårlignende trekkene i ansiktet og det er også en del av forklaringen til hans upopularitet blant resten av befolkningen i Konoha.

I spillets tidligere deler er man helt knyttet til Narutos hjemby Konoha der man, i hva som føles ut som Prince of Persia møter Grand Theft Auto, får utforske alle tenkbare deler av byen. Det finnes godt med hemmeligheter og alle tak går an å klatre på, telefonlinjer kan man gli på og høye tårn kan man løpe rett opp når man har lært seg teknikken. Rundt om i Konoha ligger også antikke mynter og bare venter på å bli oppdaget. Ofte settes både hjerne og plattformsfingerferdigheten på prøve for å nå de vanskeligste plassene.

Dette er en annonse:

Foruten at Konoha er plassen der man lærer seg sine første angrep, blant annet Narutos signaturting der han multipliserer seg selv, treffer man også hele det store persongalleriet ninjaelever og trenere som følger med i resten av spillet. Naruto må utføre tøffere og tøffere oppdrag for til slutt å få skikkelig vanskelige oppgaver på andre plasser langt bort fra Konoha. Etter hver ny ting man lærer seg, og etter hver gang man klarer et oppdrag blir man mer og mer likt av folket og kan utføre røffere angrep. Etter noen timer spilling får spillet en helt annen karakter enn i begynnelsen.

Utfordringen i Naruto: Rise of a Ninja ligger i de mange kampene der dine slåssekunnskaper settes på prøve. Hver gang en kamp starter byttes skjermen til noe som mest ligner et vanlig slåssespill. Et smart system som gjør Naruto-seriens mange episke slåsskamper rettferdige. X og Y brukes for slag og spark. B-knappen brukes for blokkeringer. En veltimet blokkering resulterer i en kjapp kontring der du forsvinner fremfor din motstander og dukker opp bak hans forsvarsløse rygg.

Dere som har sett serien vet hvordan det ser ut når noen forsvinner fremfor sin motstanders øyne. For å krydre det hele med litt mer dybde finnes det også muligheten på en megakjapp måte utføre hemmelige håndkombinasjoner som utløser helt sanseløse angrep. Å utføre de er lettere sagt enn gjort og det gjelder å være lynkjapp mens motstanderen ligger nede.

Selv om kampsystemet ikke direkte er det beste jeg har sett, fungerer det utmerket i spillets historie og man kan faktiskt også slåss mot sine venner og på Xbox Live om man vil det. Du kan da bruke hele ninjaensemblet fra mangaen med Gaara, Kakashi, Rock Lee og de andre og utnytte alle deres karakteristiske spesialegenskaper. En skikkelig smart idé som gjør at Naruto føles både som et fullt utbygd actioneventyr og et slåssespill.

Dette er en annonse:

Nesten alle de momentene vi elsker fra den herlige serien finnes representert i spillet. Kamp etter kamp får man nye manøvrer som gjør at man kan komme seg til plasser man tidligere har sett men ikke kunne nå. For eksempel er de høye bygningene som finnes i Konoha som jeg forsøkte å komme meg opp gjennom ulike løsninger. Uten fremgang. Da jeg flere timer senere inn i spillet fikk egenskapen å kunne løpe opp langs loddrette vegger ble det plutselig mulig å komme seg opp og jeg fant mengder av hemmeligheter og nye plasser på steder der jeg allerede hadde utforsket.

Ubisoft har til og med tenkt på slike detaljer som at man i Naruto: Rise of a Ninja kan komme seg fremover en ekte ninja. Det vil si gjennomn å hoppe frem mellom trærne. Noe som fungerer fantastisk smidig, tross at man egentlig bare vaier uten hindere og ser ut til å lande på rett sted for å få ny fart. En annen kuul ting er at Ubisoft har lagt inn det som nestan føles som plattformhindere. Det kan være trestammer som henger i et snøre og blokkerer f.eks. en bro, noe som helt klart bidrar til en varrierende utfordring.

Selv om det er kanadiske Ubisoft Montreal som har lagd spillet merkes det hvilken enorm studering av serien som er lagt ned. Alle skilt er på japansk, skrivetegn eksploderer på skjermen når noe skjer og nudler kalles konsekvent for ramen. Man har til og med inkludert Narutos Sexy no jutsu der han forvandler seg til en yppig naken blondine for å løse visse typer problemer.

Uansett hva man gjør i Naruto: Rise of a Ninja så går det ikke annet enn å bli imponert over hvordan det ser ut. Det er den beste tegnede grafikken vi har sett i den nye generasjonen og det er til tider umulig å se forskjell på spillet og den animerte serien. Dessuten har det blitt lagt ned mye jobb på omgivelsene og det er en fryd å bare løpe rundt i Konoha og se på alt sammen. Liker du også alle små detaljer som hvordan gresset forsvinner under Narutos føtter når man tramper frem, så skjønner du hvor imponerte vi er.

Tross at jeg synes at selve kampene kunne ha vært litt dypere og at det i blant blir for mye "normale" oppdrag, så er dette den beste spilltolkningen av en japansk manga jeg har sett. Og ironisk nok lagd av en utvikler fra vesten. Selv om Naruto: Rise of Ninja er Naruto-fantastens våte drøm, er det et klokt valg av Ubisoft å ta seg tiden og virkelig presentere historien fra bunn og grunn. På den måten blir spillet mer tilgjengelig for alle, noe som er bra ettersom Naruto: Rise of a Ninja er så bra at det ikke bare kan nytes av kun Naruto-fans.

Naruto: Rise of a Ninja
Naruto: Rise of a Ninja
Naruto: Rise of a Ninja
Naruto: Rise of a Ninja
Naruto: Rise of a Ninja
Naruto: Rise of a Ninja
Naruto: Rise of a Ninja
Naruto: Rise of a Ninja
Naruto: Rise of a Ninja
Naruto: Rise of a Ninja
Naruto: Rise of a Ninja
Naruto: Rise of a Ninja
Naruto: Rise of a Ninja
Naruto: Rise of a Ninja
Naruto: Rise of a Ninja
Naruto: Rise of a Ninja
Naruto: Rise of a Ninja
Naruto: Rise of a Ninja
Naruto: Rise of a Ninja
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Stilig design, variert, til tider utfordrende, fargerikt, kult også for to spillere, bra Xbox Live-støtte
-
Tidvis dårlig kamera, litt for enkelt kampsystem
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

 • battlefield-boy
  Naruto er blitt et kjempefenomen de siste årene og er utviklet seg til å bli et av mest leste mangabøkene. Det er også et uhyre populært... 8/10
 • hamletsss
  "Believe it!" Kunai-kniven flyr gjennom lufta. Motstanderen dukker akkurat, og langer ut et slag mot meg. Den oransje-kledde karakteren... 8/10
 • Kakashi sensei
  Mesteparten av de Naruto spillene som har kommet har vært rene slåss spill. Men det kan jeg si med engang. Dette er mer en bare å slåss. I dette... 7/10
 • Gullknull
  I naruto: Rise of a ninja spiller du som Naruto og spiller hans spennende vei til å bli en Ninja. Hans store drøm er å bli Hokage(Beste ninja'n og... 8/10
 • putemannen
  Naruto er på akademiet og skal til og lage en klone av seg selv, noe som ikke ender helt etter planen. Når skolen er ferdig gynger Naruto stille... 8/10

Relaterte tekster

Naruto: Rise of a NinjaScore

Naruto: Rise of a Ninja

ANMELDELSE. Skrevet av Jonas Mäki

Verdens artigste, beste og mest populære manganinja invarderer Xbox 360 når Ubisoft forvandler Naruto til spill!Loading next content