Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

New Nintendo 3DS XL

Nintendo har oppgradert deres 3DS både på innsiden og utsiden, og klistret på en fargerik «New»-merkelapp. Men er det nok til å kalle dette en ny konsoll?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Nintendos 3DS er en fantastisk håndholdt konsoll på alle måter. Den er innovativ, kraftig, i stand til å vise spill i nydelig 3D uten bruk av 3D-briller, og samtidig liten nok til å passe i bukselommen. I tillegg har den med tiden opparbeidet seg en imponerende katalog av originale og relanserte spill innen de fleste sjangere. Det er da gjerne ikke rart at det har blitt solgt over førti millioner enheter siden lanseringen i 2011.

Men på samme måte som DS i sin tid ble til DSi har Nintendo nå bestemt seg for at det er på tide med en oppgradering av 3DS og 3DS XL. Med de kreative navnene New Nintendo 3DS og New Nintendo 3DS XL må jo dette gå bra?

Den minste versjonen har fått gøyere farger og mulighet til å bytte både front og bakdeksel, og vil nok treffe særlig yngre spillere. Samtidig har XL-versjonen et mer stilrent design som gjerne vil appellere mer til de litt eldre. Størrelsen og vekten ligger omtrent på det samme sted som forgjengerne, hvor New 3DS er litt tyngre enn forgjengeren og New 3DS XL er 7 gram lettere. At den minste versjonen er blitt tyngre kan forklares med at den har fått 20 prosent større skjerm.

New Nintendo 3DS XL
Dette er en annonse:

Ved første øyenkast ligner de nye konsollene veldig på forgjengerne, men Nintendo har ryddet litt i knappeoppsettet. Knotten for å skru av og på det trådløse nettverket er fjernet, Start og Select er flyttet til høyre for skjermen, og Power-knappen er nå gjemt frampå konsollen. Samtidig er inngangen for spillkasetter og styrepennen flyttet fram på konsollen. Sistnevnte føles litt unaturlig, da håndbevegelsen for å hente fram styrepennen nå er mer knotete enn før.

Det er også plassert en liten ekstra spake oppe til høyre for berøringsskjermen. Denne minner om de knottene bærbare datamaskiner pleide å ha før berøringsflater ble standardutstyr, og er da litt ubehagelig å bruke i begynnelsen. Etter litt knoting og trening ligger den derimot fint under tommelen, og fungerer godt til å for eksempel styre kameraet i The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D eller angrepsretning i Super Smash Bros for Nintendo 3DS.

Les også: Vår anmeldelse av The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D

New Nintendo 3DS XL
Dette er en annonse:

Et av de mer pussige designvalgene er derimot at SD-kortet er plassert inni konsollen. For å skifte minnekort må man da altså bruke et bittelite skrujern for å fjerne hele bakplaten. Med tanke på at det medfølgende mikroSD-kortet bare har 4 GB med plass kan dette skape en del unødvendig frustrasjon - i hvert fall i begynnelsen.

Det er derimot under panseret de virkelige oppgraderingene har skjedd. Nintendo har gitt konsollen mer kraft og mer minne, og dette merkes virkelig på lastetiden når konsollen starter og når man manøvrerer seg rundt i systemet på den. Spill og programvare åpnes også merkbart raskere, hvor lastetiden i enkelte tilfeller er kuttet med mer enn ti sekunder.

Det skal også gå raskere å laste ned programvare og oppdateringer, uten at jeg har fått utført noen sammenligninger her.

For spillenes del merkes ikke de ekstra hestekreftene enda, da alle spill som er tilgjengelig i dag er optimalisert for den originale 3DS. I april kommer derimot Xenoblade Chronicles som bare vil være tilgjengelig for de nye konsollene, og vi vil da få se hva de virkelig er gode for.

New Nintendo 3DS XL

3D-funksjonen har også fått seg en god overhaling. Systemet som Nintendo kaller Super-Stable 3D følger med på hvor hodet vårt befinner seg i forhold til skjermen, og tilpasser effekten deretter. Bilder og spill blir da vesentlig mer behagelig å se på, og 3D-effekten ødelegges ikke lenger av bevegelser. Hodepinen som før gjerne har oppstod ved lengre spilling er nå ikkeeksisterende for meg.

Les også: Vår anmeldelse av Monster Hunter 4 Ultimate

I tillegg er batteriet oppgradert, og vil nå holde liv i konsollene i omtrent en halvtime lenger. Hoppet fra «3,5-6,5 timer» til «3,5-7 timer» for XL-versjonen er ikke gigantisk, men det gir meg et naivt håp om at jeg med optimale innstillinger nå skal kunne spille Smash Bros hele togturen fra Bergen til Oslo.

New Nintendo 3DS gir nå også endelig støtte for Amiibo-figurer. Ved å sette Amiibo-figuren på den nedre skjermen vil den nå dukke opp i spillet på samme måte som vi er kjent med fra Wii U, og vil for eksempel kjempe for deg i Super Smash Bros for Nintendo 3DS.

New Nintendo 3DS XL

Ikke overraskende er New Nintendo 3DS bedre enn forgjengerne på alle mulige måter. Den er kjappere, har bedre 3D, en ekstra styreknott, støtte for Amiibo-figurer og vil i framtiden kunne tilby mer krevende spill. Den representerer imidlertid ikke et så revolusjonerende brudd med forgjengerne at man absolutt må bytte ut den gamle 3DSen enda, men jeg kan godt forstå alle som vil oppgradere.

New Nintendo 3DS XLNew Nintendo 3DS XL
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Mer kraft, bedre og mer stabil 3D, kjappere oppstart og mer flyt i menyene, ekstra styreknott, støtte for Amiibo-figurer
-
Knotete å komme til SD-kortet, følger ikke med lader,
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

7
New Nintendo 3DS XL

New Nintendo 3DS XL

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Kenneth Flage

Nintendo har oppgradert deres 3DS både på innsiden og utsiden, og klistret på en fargerik «New»-merkelapp. Men er det nok til å kalle dette en ny konsoll?Loading next content