Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
NHL 17

NHL 17

I disse dager starter hockey-sesongen både i Norge og USA, og EA er naturligvis på plass med årets NHL-spill. De sprenger ingen grenser, men de har likevel god kontroll på isen...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Akkurat i tide til sesongåpningen, har årets innslag i spillverdens svar på ishockey ankommet. Vi snakker naturligvis om EAs NHL-serie, som er nokså alene om å representere idretten i digital form. Likevel er utviklerne dedikerte og opptatt av kvaliteten fra år til år. Enten du er rutinert eller som meg - altså en fyr som knapt holder balansen i vanlige sko, men liker å se hissige menn gi jernet på isen - er dette en positiv innstilling. Når det er sagt tilbyr NHL 17 noe som bedre beskrives som raffineringer enn store endringer, men det er i grunnen OK. NHL 16 gjorde en god jobb med å legge det skuffende NHL 15 bak seg, og det imponerte på nesten alle kanter. Derfor var det ikke noe behov for en ny startoppstilling denne gangen.

HQ

Alt som gjorde forgjengeren så bra er med andre ord intakt, og i tillegg polert. Spillkontrollen er dyp, men fortsatt enkel. Måten man bruker analogspakene på for å håndtere skudd og finter kjennes naturlig. I tillegg er den generelle flyten i spillet upåklagelig, og de geniale kommentarene fra treneren, der du hele tiden får oppfordringer og råd om ting du kan gjøre bedre, er dessuten tilbake. Det fungerer like godt som tidligere og fører til at jeg jevnt og trutt blir bedre. På dynamisk vis lærer jeg med mer avanserte teknikker og det føles skikkelig belønnende å briljere stadig mer på isen.

Etter en stund er jeg varm nok i trøya til å skru av instruksjonene helt og holdent, men det er også mulig å bare begrense dem. Du bestemmer selv hvilke parametre som skal gjelde, og dermed hvor ofte sjefen på sidelinja skriker ut kommandoer.

Dette er en annonse:
NHL 17

Men hva med nyheter da? Er det virkelig ingen skikkelige nyvinninger her? Vel, skal jeg være helt ærlig er det ikke så mange nyheter å snakke om, og de som finnes er av den mindre sorten. Samtidig klarer jeg heller ikke å finne noen områder der jeg lengter etter forandringer eller forbedringer. En velkommen nyhet er likevel World Cup-modusen. Denne manglet i NHL 16 på grunn av trøbbel med landslagslisensene. Heldigvis er dette blitt løst i år, og vi kan igjen sette opp erkerivalene Sverige og Finland, Nordens to største hockeynasjoner inntil videre, til duell.

En annen nyhet er "Draft Champions", som er hentet fra fjorårets Madden NFL-spill. Det er en rundebasert modus der det gjelder å vinne fire matcher på rad. Underveis samler du inn nye spillerkort, som i en slags fantasy-liga. Du kan spille både online eller mot datastyrte lag, og EA har lovet at kortene skal rotere med tiden for å skape helt unike matcher. Hvis du liker fantasy-ligaer vil dette definitivt være interessant for deg.

HQ
Dette er en annonse:

En annen endring er "Be a GM"-modusen, som har byttet navn til "Franchise". Her har EA gjort ganske mye. Modusen går ut på å ta vare på laget ditt fra ende til annen. Spillere skal draftes, byttes og lønnes, og det er også ditt ansvar å drifte hjemmearenaen på en god måte. Du kan til og med bestemme prisen på popkorn og pølser for tilskuerne, for å sikre at markedsføringsbudsjettene går i balanse. Med så mye å holde styr på blir Franchise-modusen dyp og fin, og den senker tempoet for deg som ikke bare vil spille kamper 24/7.

De øvrige modusene er de samme som tidligere. Du har de klassiske hurtigkampene, såvel som "playoffs", straffekonkurranser og "Be a Pro". I sistnevnte skal du gå fra å være en helt fersk "rookie" til å (helst) bli en legende i den store ligaen. I Be a Pro styrer du bare din egen spiller, så deler av tiden brukes på innbytterbenken. Også her er kommentarene fra treneren superviktige hvis du har lyst til å forbedre deg hurtig. Be a Pro er ikke modusen jeg personlig setter mest pris på, men den tilbyr likevel den mest autentiske hockeyopplevelsen for en enkeltspiller man finner i spillbransjen i dag.

NHL 17NHL 17

For de som vil måle krefter online finnes det naturligvis et bredt spekter av muligheter i HNL 17. Foruten straffer, vanlige matcher og nevnte Draft Champions er nemlig EASHL (EA Sports Hockey League) tilbake i all sin prakt. Dette er modusen der du får bygge opp din egen klubb fra grunnen av, og bruke den mot andre spillere online. Det er masse prestisje i hver eneste EASHL-match, ettersom det faktisk er din egen klubb (med en logo du selv har designet) som skal i aksjon. Du vil jo beholde en god ranking, tross alt.

Totalt sett er NHL 17 proppfullt av forskjellige moduser, så det skal godt å gjøres å ikke finne noe som passer deg hvis du først har sansen for ishockey.

Som vanlig når man snakker om årlige sportsspill, har det ikke skjedd allverden på den audiovisuelle fronten. NHL 17 er ingen markant forbedring over fjorårets NHL 16 på grafikk eller lyd, men utgangspunktet var såpass bra at spillet likevel klarer seg helt greit. NHL 17 flyter bra og detaljene og refleksjonene i isen er lekre. Puckfysikken er for det meste virkelighetsnær, og større spillere som Kronwall føles genuint tyngre ut enn mer puslete kollegaer. Figurmodellene til spillerne har et visst plastikkpreg slik de har hatt tidligere, men de representerer likevel sine ekte selv på en godkjent måte. Tilskuerne på tribunene er derimot lite detaljerte og stusselig animerte, men hvem har vel tid til å studere dem i mer enn et par sekunder? Det som skjer på isen er det som betyr noe, og der får NHL 17 så absolutt godkjent.

HQ

Det samme gjelder dessuten også for lyden. Kommentatorene Mike Emrick og Eddie Olczyk gjør som alltid en strålende jobb, med replikker og innsikter som normalt er treffende og gode. De treffer ikke alltid blink, men nesten. På toppen av dette låter lyden av både puck og køller som treffer isen akkurat slik den gjør i hallen i virkeligheten. Det publikum mangler i utseende tar de dessuten igjen med pulserende jubel fra tribunene.

NHL 17 er med andre ord et bra ishockeyspill. Det bygger mye på forgjengeren, men det er fortsatt bra. Wold Cup-modusen er velkommen, og endringene i Franchise går dypt. Det største problemet her er å finne motivasjonen til å bruke 600 kroner på oppgraderingen fra NHL 16, ettersom det ikke noen virkelig store forskjeller. Har du derimot hatt en pause fra digital hockey noen år, er NHL 17 et meget godt sted å starte.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Supert gameplay. Wolrd Cup-modus. Gode kommentarer fra treneren. Dyp franchise-modus.
-
Lite nytt over fjorårets versjon.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

En annens mening

Daniel Andersen:

Dersom man leverer et godt spill ett år, er det viktig å ikke hvile på laurbærene og tro at serien automatisk skal selge igjen påfølgende år. Akkurat dette har jeg en følelse av at EA Sports til en viss grad har gjort med årets versjon av NHL. Skal man bruke seks hundre hardt opptjente kroner på å kjøpe nye spill hvert år, så bør man kunne forvente at endringene i størst grad er positive.

Samtidig synes jeg personlig at oppgraderingen fra 16 til 17 er verdt pengene, men det er mest fordi jeg er godt over gjennomsnittet interessert i ishockey. De nye modusene Draft Champions og Franchise Mode (tidligere Be a GM) er begge kjærkomne, og tiltrekker meg alene nok til å investere i denne versjonen.

Sistnevnte gir deg full kontroll over franchisen helt ned til hva kaffen skal koste på tribunene, mens førstnevnte er hentet fra Madden. At jeg nå endelig skulle få muligheten til å spille dette i en sport jeg har langt mer kontroll på enn amerikansk fotball, pirret interessen min i likhet med et barn som venter på at julemiddagen skal være over på julaften, slik at pakkene kan åpnes.

I tillegg har vi publikumsfavoritten EA Sports Hockey League (EASHL), altså modusen hvor man styrer én spiller á la "Be a Pro", sammen med kompiser på samme lag. I HNL 17 har den fått et ansiktsløftning, i tillegg til tre nye spillerklasser.

Selve gameplay i NHL 17 har dessuten fått noen gode forbedringer i år. EA Sports leter konstant etter en balanse på hvordan man skal forsvare seg på en fornuftig og realistisk måte. Fansen har før vekslet mellom å synes det er for lett å utføre en "pokecheck", eller for vanskelig, men så langt virker EA å ha truffet spikeren midt på hodet fra start i årets versjon. De har også hentet inn og forbedret kjemping foran mål, men har fortsatt litt å gå på der.

Til slutt har vi keeperne, og her har EA gjort forbedringer som jeg bare kunne drømme om før jeg fikk prøve spillet. Der kontrollene tidligere har vært så som så, er det faktisk en fryd å stå i mål i NHL 17. Hvor det virket umulig å stoppe pucken i fjor, og kamper ofte endte med resultater som 9-8, kan jeg nå faktisk redde en puck om jeg er riktig plassert. Langt bedre flyt i spillet gjør det samtidig lettere å være i riktige posisjon i forhold til hvor skuddet kommer fra. Dette er i mine øyne den aller beste forbedringen som er gjort fra tidligere spill i HNL 17.

Når det gjelder kommentatorsporet fra trioen Mike "Doc" Emrick, Ed "Eddie" Olczyk og Ray Ferraro er jeg derimot ikke like imponert. Gutta selv gjør en god jobb, men programmererne til EA har sovet på jobb. Timingen på kommentarene er verre enn det noen gang, og til tider snakkes det om ting som ikke har noe med inneværende kamp å gjøre i det hele tatt. Her er det mye å hente fra spill som Madden NHL 17 og FIFA 17.

NHL 17 er likevel bedre enn NHL 16 på de aller fleste områder, og da blir det vanskelig å gi dette lavere karakter enn forgjengeren. NHL 17 blir tross alt en nytelse å spille i mange, mange timer utover året, så lenge man skrur av kommentatorene.

9/10

Relaterte tekster

0
NHL 17Score

NHL 17

ANMELDELSE. Skrevet av Kim Orremark

I disse dager starter hockey-sesongen både i Norge og USA, og EA er naturligvis på plass med årets NHL-spill. De sprenger ingen grenser, men de har likevel god kontroll på isen...

2
NHL 17 spår sesongens Stanley Cup-vinner

NHL 17 spår sesongens Stanley Cup-vinner

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Med NHLs sesongstart like rundt hjørnet har EA som vanlig forsøkt å spå hvilket lag det er som vil heve Stanley Cup-trofeet ved å benytte deres eget spill, NHL 17. Skal...

0
Se gameplay fra NHL 17

Se gameplay fra NHL 17

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

EA har et solid grep på hockeysjangeren med HNL-serien deres, og den 15. september kommer årets utgave. Vi tar en aldri så liten tyvstart på moroa her på Gamereactor, og...

0
Tyvstart: NHL 17

Tyvstart: NHL 17

FORSPILL. Skrevet av Daniel Andersen

Skøytene sitter bedre på for hvert år som går. Gamereactors hockeyfantast har tatt en titt på NHL 17-betaen og gleder seg nå enda mer til sesongstarten...

0
Sjekk ut målvaktene i ny NHL 17-trailer

Sjekk ut målvaktene i ny NHL 17-trailer

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

EA har sluppet en ny trailer fra deres kommende NHL 17, og denne fokuserer på målvaktene og målgården. Her får vi se hvordan de har gått frem for å gjenskape målvaktenes...

0
Nye bilder fra NHL 17

Nye bilder fra NHL 17

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

EA har nå sendt ut en ny bunke med bilder fra deres kommende NHL 17. Datoen for selve lanseringen er ikke satt ennå, men det slippes normalt på høsten og etter fjorårets...

2
Slik blir NHL 17

Slik blir NHL 17

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Vi vet at det er litt i tidligste laget å si noe om hvordan EAs neste hockey-spill, NHL 17, blir, men EA Canada har denne uken presentert sin visjon for det kommende...Loading next content