Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler
No Man's Sky

No Man's Sky - Fem tips for nye eventyrere

Føler du deg hjelpeløs i rollen som romfarer i No Man's Sky? Er det gigantiske universet for overveldende å takle? Fortvil ikke, vi har noen god tips til oppstartfasen...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Endelig er det her, No Man' Sky. Spillet som gir begrepet "spillunivers" helt ny mening har ankommet, og med tanke på det enorme omfanget er det lett å bli matt av reisen man skal begi seg ut på. Det er tross alt snakk om om over 18 trillioner planeter her, altså mer enn 18 000 000 000 000 000 000 av dem. I praksis vil det si et univers der en hel mannsalder ikke gir deg nok tid til å se mer enn en liten andel, og spillet kunne like så godt vært uendelig i størrelse. Akkurat som universet selv, med andre ord.

Men tilbake til reisen man har foran seg. Ved siden av oppdagelsesferder på eget initiativ, er det overordnende målet i No Man's Sky å nå sentrum av universet. Og det er ikke åpenbart hvordan man skal gå frem for å gjør dette. Hvor skal man dra først? Hva skal man ta seg til? Hvordan bør man gå frem for å få mest ut av opplevelsen? Vi i Gamereactor har allerede tilbrakt mange timer som romfarer, og gir deg våre heteste tips til å overleve verdensrommets altoppslukende mørke.

1. Ta deg tiden du trenger

Selv om universets sentrum ikke går noen steder, kan det være fristende å jobbe for å skaffe deg romdrakten, verktøyene og romskipet du trenger for å nå midten av universet med én gang. Vi vil imidlertid råde deg om å vente med dette, og heller ta deg tid til å nyte spillet. Stopp opp og se på utsikten, la nysgjerrigheten gripe tak i deg, og unn deg så mange sidespor du vil. Vi sier ikke dette bare av taktiske grunner (det er alltid ressurser å finne på planetene du besøker), men fordi selve utforskningen av ukjente verdener, med alt de måtte ha av underlige dyrearter og rester av fortapte sivilisasjoner, er spillets største styrke. No Man's Sky er simpelthen ikke et spill man skal rushe gjennom, og spillstrukturene utviklerne har lagt til er der først og fremst fordi fansen har etterspurt noe mer håndfast å forholde seg til. Likevel er rollen som eventyrer i verdensrommet det sentrale her, og hvis du reiser inn mot universets indre sirkel før du er klar for det vil du uansett slite i de fiendtlige miljøene de sentrumsnære planetene byr på.

Dette er en annonse:
No Man's Sky

2. Samle ressurser hele tiden

En stor andel av No Man's Sky er viet til å bygge og oppgradere utstyret du trenger på ferden. Hello Games har faktisk gått så langt som å konstruere deres eget periodesystem for grunnstoffer, slik at det blir enklere å holde oversikten over hva du mangler for å oppgradere romskipet ditt, drakten din eller verktøyene dine. Alt man gjør i No Man's Sky krever resurser, og selv noe så enkelt som å bevege seg rundt krever store mengder karbon, plutonium og "thamium".

På grunn av dette er det essensielt å holde øye med resursene du trenger, og sanke inn så mye som mulig. Det er bedre med for mye enn for lite, som man sier. Skanne omgivelsene ofte for å finne ut hvilke skatter som skjuler seg i nærheten, og finner du noe sjelden som gull eller aluminium er det nok lurt å suge det til deg med multi-tool-verktøyet ditt. Du kommer nok til å få brukt for det senere, og i motsatt fall kan det jo selges til en av spillets utenomjordiske kjøpmenn.

Dette er en annonse:

Å sanke resurser, selv når det tilsynelatende er overflod av dem, er livsviktig. Særlig plutonium og "heridium" går det mye av, ettersom disse stoffene kreves for oppgraderinger og påfylling av drivstoff. At det finnes mye av det på én planet, betyr ikke nødvendigvis at det samme kan sies om den neste.

No Man's Sky

3. Navngi alt du oppdager

Universet i No Man's Sky får et mer personlig preg straks du begynner å navngi oppdagelsene dine, og på toppen av dette er det mye penger å hente i det. Hver gang du gir navn til et nytt solsystem, planet, dyreart og så videre, får du tilbud om å laste opp navnet til den intergalaktiske databasen. Når dette er komplett vil du motta flere tusen "units" hver eneste gang, og det tar ikke lang tid før denne inntektskilden er nødvendig for å ha råd til nye oppgraderinger. Av denne grunn synes vi det er litt pussig at spillet aldri aktivt oppfordrer deg til å navngi ting, men nå vet du altså hvor viktig det er.

På toppen av dette føles det alltid godt å se tilbake på en planet du selv har gitt navn til, det kan vi love deg!

No Man's Sky

4. Hold deg unna Sentinels

Planetene i No Man's Sky er vidt forskjellige. De kan ha farlig syreregn, livsfarlige temperaturer eller aggressiv fauna. Fargene er også forskjellige, men én ting har alle til felles. De voktes over av mystiske roboter kjent som Sentinels. Disse reagerer hvis du blir for ivrig på å samle inn resurser, eller hvis du går løs på dyrelivet. Og når de reagerer, så reagerer de skikkelig. Litt på samme måte som i Grand Theft Auto-serien når du har fått politiet på nakken, indikerer 1-5 ikoner hvor interessert robotene er i å kvitte seg med deg.

Selv hvis du klarer å ta livet av en Sentinel er det ikke mye resurser å hente i det, og det mest taktiske er derfor å unngå dem så langt det er mulig. Hvis du er fast bestemt på å være en råtass kan vi heller anbefale deg å gå til angrep og stjele resurser fra de gigantiske handelsflåtene du støter på ute i rommet. Det er langt mer å hente på dette, men samtidig er flåtene selvsagt beskyttet av hissige romskip som aldri overgir seg uten en real kamp.

No Man's Sky

5. Besøk basene på planetene

Som du helt sikkert har skjønt innen nå, handler No Man's Sky hovedsakelig om å tjene penger og samle ressurser, slik at man kan forbedre utstyret sitt og jobbe seg nærmere universets sentrum. Dette krever ofte at man kjøper spesielt sjeldne resurser fra handelsterminaler, men det kan fort bli en kostbar affære å dra på shopping.

Vår anbefaling er at du tar en grundig titt på én enkelt planet, for å avdekke skattene den skjuler. Når du entrer atmosfæren til en planet vil basene på overflaten dukke opp som ikoner formet som grønne spørsmålstegn, og ly for stormer eller høye/lave temperaturer er ikke det eneste disse basene er gode for. Ofte huser de også noen lett gjenkjennelige, avlange kasser, hvis innhold som regel kan selges for oppimot 30 000 units. På én planet kan du som regel finne et par stykker av dem, og plutselig har du økonomien du trenger for oppdateringen du har siklet etter.

Men nå får det være nok prat. Kom deg ut i romskipet ditt. Galaksen venter på deg!

No Man's Sky

Relaterte tekster

No Man's SkyScore

No Man's Sky

ANMELDELSE. Skrevet av Magnus Groth-Andersen

Vi kommer aldri til å se mer enn en brøkdel av universet No Man's Sky har å tilby, men vi har nå sett nok til å sette karakter. Dette er et unikt eventyr du ikke bør gå glipp av...Loading next content