Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Scraps: Story of a Dog

Norsk Kickstarter-spill vil gi overskuddet til dyrevern

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Den norske spillstudioet Retro Dungeon har nå lansert en Kickstarter-kampanje for å utvikle spillet Scraps: Story of a Dog. I spillet får vi følge en hund gjennom livet, fra den blir adoptert av en familie på 90tallet, til en baby blir født og blir hundens bestevenn, og senere igjennom alle hundelivets faser.

HQ

- Scraps er et spill hvor du er en hund, og tar del i hans hundeliv. Det har et stort fokus på utforskning av banene, og eksperimentering med de forskjellige egenskapene en hund har til å gjøre alt fra å løse problemer og til å skape rabalder, sier spillskaper Fredrik Strøm til gamereactor.

Retro Dungeon er nemlig et enkeltmannsforetak som styres av Fredrik Strøm. Tidligere har han lansert spillet Raccountant til Android, som er et artig minispill om en vaskebjørnregnskapsfører som gjør ting som man kan forvente at vaskebjørnregnskapsførere gjør.

Scraps: Story of a DogScraps: Story of a Dog
Fredrik Strøm styrer Retro Dungeon. Han har tidligere laget Raccountant, og er snart aktuell med Scraps: Story of a Dog

Et hundeliv
Som de fleste gode ideer oppstod Scraps: Story of a Dog i sengen. Som hundemenneske ønsker Strøm å la oss utforske livet til menneskets beste venn, og vi skal få kjenne på både gode og vonde opplevelser.

- Idéen kom til meg like før leggetid en natt for rundt et år siden, og har inntil nylig ligget i bakhodet mitt. Jeg er definitivt et hundemenneske, og innså at menneskets beste venn hadde mange sideroller i spill, men stort sett aldri hovedrollen. Selv har jeg eid hund, og jeg ønsker å gi spillerne et innblikk i historien og det livet de lever. Mye humor og mye moro, men jeg tror slutten av spillet kommer til å treffe tungt blant noen, sier Strøm.

Scraps: Story of a Dog
Tidlige bilde fra spillet

Opp til 90% gis til dyrevelferd
ampanjen ber om et bidrag på omtrent 10.000 kroner, som er nok til å dekke en Unity 5-lisens. Skulle det komme inn mer så er strech-målene satt opp slik at jo større donasjoner som kommer inn, jo mer blir donert til dyrevelferd. Dette begynner på 10%, og om spillet skulle gå over en million kroner vil 90% av inntektene gå direkte til veldedighet.

Ideen om å gi så store deler av pengene som blir samlet inn til dyrevelferd skal ha kommet tidlig i prosessen rundt spillet.

- Motivasjonen bak det å gi til veldedige formål kom helt i starten. Spillet vil bli skapt selv om Kickstarteren skulle feile, og er lagt ut der for å øke produksjonsverdien med midler til blant annet programvare. Derfor synes jeg at det er et godt løfte å kunne gi noe tilbake, avslutter Strøm.

Vi er i hvert fall positive til dette. Scraps: Story of a Dog virker som om det vil gi oss en unik spillopplevelse, og tidlige bilder av spillet hinter om en pen og sjarmerende spillverden. Og om spillet skulle bli en skuffelse så har nå i det minste overskuddet gått til noe positivt.

Scraps: Story of a Dog
Man har et hjerte av stein om man ikke blir sjarmert av disse krabatene...

Relaterte teksterLoading next content