Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
AD2460

Norskproduserte AD2460 lanseres i dag

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

I dag klokken 15:00 åpner offisielt serverne til det norskproduserte spillet AD2460. Det nettleserbaserte romspillet setter deg i førersetet for en planet hvor du organiserer alt fra ressurser til forskning til skipsbygging, og lar deg spille med og mot tusenvis av andre spillere om herredømme over galaksen. Og ikke minst gir det deg muligheten til å bygge en gigantisk flåte av romskip som du kan bruke til å mose dine motstanderne.

HQ

Per Baumann, som er sjef i utvikleren Fifth Season, er stolt over å endelig kunne lansere AD2460. Men på spørsmål om hvordan det er å være ferdig påpeker han at arbeidet med spillet vil fortsette i månedene og årene som kommer.

- Følelsen av å være ferdig... Spillet er ikke ferdig, men det er klart til lansering og det er vi svært stolte over. Vi har uttalt at vi skal komme med patcher og oppgraderinger underveis for å gjøre spillet attraktivt for brukerne over tid. Vår intensjon er at en spiller skal kunne spille spillet i mange år. I ManagerLeague har vi fortsatt brukere som har vært med fra starten i september, 2005. Når det er sagt så det deilig å kunne trykke på launch-knappen og føle at vi har tatt et langt og viktig skritt fremover, sier Baumann.

Når det gjelder hva de konkret planlegger å legge til i spillet er han derimot heller mer hemmelighetsfull.

- Vi har konkrete planer om hva som skal legges til etterhvert. Som beta-testerne allerede kjenner til er alliansekrig er en av disse planene. Resten kommer vi ikke til å røpe før det nærmer seg, men mye av det er allerede påbegynt, sier Baumann.

AD2460

Plass til 100.000 spillere
Fifth Season laget i år 2000 det som var en av de første, og datidens mest populære, MMO-spill. Planetarion var et nettbasert romkrigsspill som på det meste hadde over 180.000 spillere. I tillegg har utvikleren hatt suksess med nettspillet ManagerLeague, nådde over 60.000 aktive kontoeri 2010.

For AD2460 har de i første omgang dimensjonert for 100.000 spillere.

- Forventningene er vanskelige å beskrive. Galaksen har plass til 100.000 brukere, og jeg håper at vi har fylt deler av denne innen utgangen av 1. kvartal. Vi har gjennom betaen, og ikke minst på SpillExpo, erfart at spillet appellerer til langt flere enn vi opprinnelig trodde, sier Baumann.

Planetations spirituelle arvtaker
Planetarion er for lengst solgt til andre utviklere, men Fifth Season har med AD2460 på mange måter skapt spillets spirituelle arvtaker.

- AD2460 er vårt comeback i space. Vi har ønsket å lage neste generasjons WMMO etter at vi "oppfant" sjangeren med Planetarion i 2000, sier Baumann.

Men der hvor Planetarion i all hovedsak bestod av tekst og tall er AD2460 en langt bedre visuell opplevelse. Menyene er designet i et pent og brukervennlig grensesnitt, og AD2460 tar i bruk bilder og design for å gi et mer sammensatt og spillaktig preg. I tillegg får vi se romkampene utspille seg i nettleservinduet vårt, hvor romskipene avfyrer raketter og lasere på hverandre i sanntid.

AD2460

Gamereactor positive
Vi var positive til spillet da vi prøvde det tidligere i desember, og meget imponert over hva de har klart å gjøre i nettleseren vår. Men vi la også vekt på hvor viktig det er at spillet får en aktiv spillerbase:

- Etter å nå ha syslet med AD2460 i en måned er jeg likevel overbevist om at spillsystemet kan fenge mange spillere, og skape mange gode opplevelser. Om spillet blir bra er derimot totalt avhengig av hvor mange spillere som velger å bli med utover prøveperioden, og hvor aktive disse spillerne er. For om ikke den politiske delen av spillet fungerer sitter vi igjen med en skipsbyggersimulator uten fancy grafikk. Og det er ingen tjent med, skrev vi da vi testet spillet.

Uansett syns vi det er kult når norske utviklere lager unike spill som dette, og ønsker de lykke til i kampen galaktisk herredømme!

AD2460

Relaterte tekster

3
Norskproduserte AD2460 lanseres i dag

Norskproduserte AD2460 lanseres i dag

NYHET. Skrevet av Kenneth Flage

I dag klokken 15:00 åpner offisielt serverne til det norskproduserte spillet AD2460. Det nettleserbaserte romspillet setter deg i førersetet for en planet hvor du...

2
AD2460

AD2460

FORSPILL. Skrevet av Kenneth Flage

Kenneth brukte skummelt mye tid på forgjengeren, og til slutt måte han bryte tvert. Heldigvis er etterfølgeren til Planetarion satt sammen på en mindre tidkrevende måte...Loading next content