Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
nyheter
Battlefield 2142

Battlefield 2142

Eksklusive screens fra beta-testen!

For en god siden fikk vi spørsmål om vi ønsket å være med på beta-testen av EAs kommende Battlefield 2142 og undertegnede var i sky. Vi har nå spilt en hel del og funnet ut at dette kan bli en bra etterfølger til dagens Battlefield 2.

Betaversjonen inneholder en bane, Verdun, der franske ruiner blandes med høyteknologiske festninger og en delvis snøkledd ødemark. Banen er velbalansert og gir både fotsoldater og kjøretøysbesetninger gode muligheter til fremgang. Større områder med snøkledde åkrer blandes med klaustrofobiske grender inne i de ganske så ødelagte byene.

Testversjonen inneholder som sagt bare en bane og bare en spilldel. Spilldelen er dog helt ny og kalles for Titan. En Titan er en stor flygende hovedbase og her gjelder det å ødelegge fiendens Titan og beskytte sin egen. De vanlige strategiske flaggpunktene som vi kjenner fra Battlefield, er her byttet ut med avfyringsramper med anti-titanmissiler. Selve missilbasene fungerer på samme måte som et flaggpunkt i de tidligere versjonene, den eneste forskjellen er at når en side har tatt den så kan man avfyre en kryssmissil mot fiendens titanskip. Når man har skutt på den fientlige titanen en stund så forsvinner dets skjold som beskytter det. Man kan da velge mellom å fortsette å ta baser på landjorda og sende missiler mot de eller å forsøke og lande på skipet med en kommandostyrke for så igjen å ødelegge alle kritiske systemer ombord. Til sist sprenger man skipet i molekylform gjennom å minelegge reaktorkjernen. Selv om dette gir en ny dimensjon til bare å jage flagg så er egentlig grunnprinsippet det samme - ta baser, la ikke fienden ta dine baser.

Også selve brukergrensesnittet ligner Battlefield 2 og funksjonene med å klatre i grader samt å skape egne grupper i spillet er mer eller mindre det samme som tidligere. En nyhet er at en spesialgruppe kan få oppgraderinger under kampens hete - såkalte field upgrades. Det kan handle om alt ifra at soldater kan bygge ut sine automatvåpen med et integrert haglegevær til at andre soldater får et energiskjold som kan beskytte gruppen en liten stund fra fientlig ild.

Graifkken i spillet er greit nok uten noen overraskelser og du kan godt se at Digital Illusions har brukt Battlefield 2-motoren til grunn i 2142. Men bevares grafikken er god og gir oss absolutt en forsmak på hva vi har i vente selv med en del småfeil enda.

Man får iblant følelsen av at dette er en velpolert modifikasjon til Battlefield 2, men når vi kommer til spillopplevelsen, så er den en helt annen. Hele spillet føles veldig fremtidsrettet og Digital Illusions har fanget stemningen bra. Det er blant annet meget skremmende, som del av en velfungerende skyttergruppe, å se en fientlig mech klatre frem bak en høyde. For disse mechene har en utrolig rekkevidde og er ikke lett å slå ut.

Jeg er fornøyd med spillet så langt, men er veldig spent på om det vil dukke opp feil og mangler på lik linje med Battelfield 2, for der har det ikke godt helt smertefritt for seg i perioder, men jeg velger å la tvilen komme tiltalte til gode. Så alt i alt kan dette bli et spennende spill som mange vil klenge fast til sitt bryst inkludert undertegnede. Vi får bare håpe på at man slipper problemene Battlefield 2 har hatt for det har ødelagt litt av gleden i spillingen.

NB! De fem siste skjermisene stammer ikke fra vår testing av spillet!

Øsnker du å lese vår smugtitt, så klikker du deg inn på linken nedenfor:

Battlefield 2142

Battlefield 2142
Battlefield 2142
Battlefield 2142
Battlefield 2142
Battlefield 2142
Battlefield 2142
Battlefield 2142
Battlefield 2142
Battlefield 2142
Battlefield 2142
Battlefield 2142
Battlefield 2142