Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / China
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
nyheter
Fallout 3

Fallout blir sensurert

Australias problemer går utover oss


Fallout 3 er spillet vi i redaksjonen ser aller mest frem til for tiden. Jon Cato fikk prøve det i Leipzig, og har knapt snakket om noe annet siden. Det har imidlertid vært enkelte problemer for Bethesda, spesielt i Australia. Der nede har de nemlig et hissig sensurerigsapparat som effektivt setter ned foten for spill de ikke syns egner seg for sine landsmenn. Og Fallout 3 så lenge ut til å bli bannlyst der nede.

Årsaken var at hovedpersonen brukte blant annet morfin for å redusere smertene etter for eksempel en kamp. Og alle referanser til narkotiske stoffer og bruken av disse, gjør at spillet i utgangpunktet skulle bli forbudt i Australia.

Nå virker det imidlertid som at spillutvikleren vil komme sensuren i forveien, for ifølge Edge, som har snakket med Pete Hines fra Bethesda, lages det bare én versjon av Fallout 3, som blir lovlig i hele verden.

- Vi vil gjøre det helt klart at den australske versjonen av Fallout 3 er identisk med både den amerikanske og den engelske versjonen på alle måter, og på alle plattformer. Det ble reist tvil om visse elementer, blant annet referanser til reseptbelagte stoffer, og disse er nå fjernet og erstattet med fiktive navn. For å unngå noen forvirring mellom spillere i de forskjellige landene, har vi valgt å gjøre samme endring i alle versjonene.

Fallout 3
Fallout 3
Fallout 3