Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
nyheter
Sleeping Dogs

Kvinnefiendtlighet hos Activision?

Her må vi nesten si oss uenige, altså

  • Tekst: Daniel Guanio

Etter å ha blitt anklaget for å forkaste spillet Black Lotus ene og alene fordi det inneholdt en kvinnelig hovedfigur, har Activision nå sagt at det slettes ikke dreier seg om kjønnskvotering.

I en rapport fra spillreiret Gamasutra blir det publisert anonyme sitater fra tidligere Black Lotus-involverte. I disse får vi lære at Lotus-prosjektet ble nedlagt ettersom kvinnelige hovedpersoner "ikke selger". Activision skal faktisk ha sagt noe så "sjokkerende" som:

- Lose the chick.

Deretter har de heller styrt skuta i retning True Crime: Hong Kong, hvori hovedfiguren som kjent er mannlig. En annen kilde skriver:

- Hvis Activision ikke ser en kvinnelig hovedfigur i en av årets fem beste spill, så vil de ikke bruke det i sitt eget spill. Og folk som ikke vil bruke kvinnelige hovedroller kommer til å bruke spill som Wet og Bayonetta for å bevise at femme fatale ikke appellerer til massene.

Activision møter motstanden med en enkel og avbalansert replikk:

- Vi har ingen forskrift som går ut på å diktere hva de forskjellige utviklerne kan lage eller bruke i det de lager, og vi har aldri sagt at de ikke kan utvikle spill med kvinnelige hovedroller.

Jeg skjønner ikke helt problemet? Kvinner hører jo uansett til på kjøkkenet.

Sleeping Dogs
Brudulje: Hovedpersonen i True Crime foretrekker også menn.