Norsk
Gamereactor
nyheter

Alvorlig juks svekker PS3-spill

Skudd i baugen for Modern Warfare 2

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Sikkerhetssystemet på Playstation 3 er omsider forbigått, og det har vært noen tunge uker for Sony i etterkant av kjennelsen. Vi har tidligere skrevet om konsekvensen av dette i en sak hvor det kommer klart frem at bruddet også berører konsollens Trophy-system.

Det nyeste i saken gjelder Call of Duty: Modern Warfare 2 og spillerstatistikk innad i nettdelen av spillet. Mange brukere har fått statistikken sin endret, leflet med, redigert eller i verste fall fullstendig fjernet.

Robert Bowling i Infinity Ward har kommentert saken med dystre miner. Problemet kan ifølge Bowling ikke fikses med en oppdatering, da bruddet ene og alene gjelder konsollens innebygde sikkerhetsvegg. Infinity Ward har ikke muligheten til å gjenopprette folks statistikk, men oppfordrer snarere til å spille privatkamper inntil Sony selv har funnet en kur for epidemien.

Dessverre virker det som om dette er lettere sagt enn gjort. Kodeknekkerne selv mener at bristen ikke er mulig å bandasjere med en enkel oppdatering, men at ny maskinvare må til for å rydde opp i rotet.

For øyeblikket er det med andre ord ingen som vet hvordan tilstanden skal forbedres, annet enn å tvinge utviklere til å innlemme egne sikkerhetsvegger i spillene sine. Bowling legger til at Treyarch gjorde nettopp dette med Call of Duty: Black Ops, hvilket er grunnen til at sistnevnte fortsatt ikke er berørt av juks og fanteri.

Problemet kan sammenlignes med det som rammet den første Xbox-konsollen, der Halo 2 ble offer for mer enn et utall modifikasjoner. At Sony finner en kjapp løsning er ingen selvfølge, så vi er pent nødt til å forberede oss på rapporter om mer spillfusk i tiden fremover.

På den lyse siden kan jeg nå skylde på hackere hvis folk skulle finne på å kommentere den pinlig lave K/D-raten min i Modern Warfare 2. Det er da noe.

Alvorlig juks svekker PS3-spill


Loading next content