Norsk
Gamereactor
nyheter

Oppsummering av årets GDC

Dette er hovedsakene fra messen

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Game Developers Conference er som navnet antyder i hovedsak utviklerselskapenes egen messe.

Likevel har det i år som tidligere år kommet ut en del spennende nyheter som vi spillere også er interessert i - her er hovedsakene:

I forkant av årets GDC dukket det opp en nedtelling på nettsiden findmakarov.com og mange trodde derfor Call of Duty: Modern Warfare 3 skulle bli vist frem under årets messe. Activision avkreftet imidlertid dette etter kort tid da de sa at nedtellingen var en bløff. Den viste seg senere å telle ned mot en visning av en fanskapt kortfilm satt til Modern Warfare-universet. Noe nytt Call of Duty ble ikke vist frem under messen.

Microsoft tjuvstartet årets messe med et arrangement allerede torsdagen før selve messen startet. Mengder med nyheter var blitt lovet for dette arrangementet, men det viste seg i hovedsak å dreie seg om Epics kommende Gears of War 3.

Nye bilderble vist frem, spillets forside dukket opp og Epic benyttet sjansen til å skryte av hvor fornøyde de er med spillet.

Samtidig kom nye detaljer rundt Gears 3-betaen frem. Denne vil brake løs for alle den 25. april, men de som har sikret seg Epic Edition-utgaven av Bulletstorm får en liten tjuvstart, og vil få tilgang allerede den 18. april.

GRTV sikret seg også et intervju med Gears of War-sjefen selv Cliff Bleszinski, og den nye utgivelsesdatoen 20. september ble presentert.

Omtrent midtveis i messen viste Electronic Arts og Dice frem deres kommende skytespill Battlefield 3, et spill som fremfor alt imponerer med svært pen grafikk. Demonstasjonen ble holdt bak lukkede dører, men en liten smakebit er blitt sluppet ut til allmennheten.

Som lovet viste Apple frem den kommende Ipad 2 i løpet av messeuken. Det nye lesebrettet er både tynnere og raskere enn lillebroren, og hovedsakene av spesifikasjonene er som følger:

• 33% tynnere enn Ipad 1
• Ny dobbeltkjernet prosessor som er dobbelt så rask
• To utgaver, svart og hvit
• Kameraer på frem- og baksiden
• Ti timer batteritid
• Vekt på kun 0,59 kg.
• HDMI-utgang via adapter
• IOS 4.3
• Nye applikasjoner, Imovie og Garage Band
• Pris fra 4000 til 6000 kr (ubekreftet)

Hovedforedraget på årets messe ble avholdt av Nintendos Satoru Iwata, som brukte mye tid på å kritisere den nye spillplattformen som har etablert seg gjennom mobilspill.

Iwata mener nemlig det er kritikkverdig og hemmende for spillbransjen at mobilspillplattformene satser på kvantitet fremfor kvalitet.

Det var imidlertid ikke bare kritikk som kom frem. Et nytt Super Mario-spill, som ganske enkelt har fått navnet Super Mario, ble også annonsert til Nintendos nye bærbare konsoll 3DS i løpet av foredraget.

Det samme utviklingsteamet som stod bak Super Mario Galaxy vil gjøre jobben, noe som lover godt. Videre var Nintendo dristige og hevdet at dette nye Super Mario-spillet til 3DS vil bli den samme tredimensjonale revolusjonen som Super Mario 64 engang var da det kom ut.

Under foredraget sitt viste Satoru Iwata også nye klipp av det kommende The Legend of Zelda: Skyward Sword. Filmsnutten som ble viste frem var ikke særlig lang, men likevel nok til at Zelda-fansen fikk noe å bite tennene i. Se den på Youtube.

På sin Facebook-side annonserte Sucker Punch at de kom til å avsløre en to år gammel hemmelighet under årets messe. Denne hemmeligheten viste seg å være at Infamous 2 vil inkludere en funksjon der spillerne kan lage sine egne oppdrag.

Det nye skaperverktøyet skal etter sigende gi deg muligheten til å lage alle mulige slags oppdrag, da du vil få tilgang på de samme karakterene, vesenene og gjenstandene som utvikleren selv har brukt.

Årets Independent Games Festival-kåring ble som vanlig avholdt under GDC-messen. Årets store vinnere var Amnesia: The Dark Descent med sine 3 priser, og Indiespillet Minecraft som stakk av med både publikumsprisen og kåringens Grand Prize. Se den komplette listen.

GRTV var naturligvis på plass under årets messe, og har jevnlig sendt inn videoblogger med de siste nyhetene:

GDC 2011: Videoblogg #1 - Velkommen til GDC.
GDC 2011: Videoblogg #2 - GRTV tester Gears of War 3.
GDC 2011: Videoblogg #3 - Microsofts Spring Showcase.
GDC 2011: Videoblogg #4 - Sonys Community Event.
GDC 2011: Videoblogg #5 - En titt på Battlefield 3.
GDC 2011: Videoblogg #6 - Nintendos hovedforedrag.
GDC 2011: Videoblogg #7 - The Playstation Lounge.
GDC 2011: Videoblogg #8 - Slutt for denne gang.

Andre GRTV-snutter:

Motorstorm: Apocalypse-intervju
En prat med 343 Industries
Crysis 2-intervju
Snutt fra Infamous 2

Litt flere spillnyheter ble det også plass til, les mer om:

Defiant Map Pack til Halo: Reach
Første utvidelse til Fable 3
Ages of Empires: Online
Beyond good and evil HD
Ninja gaiden III
Utviklingsverktøyene til NGP
Super Meat Boy til 3DS?
Riot Games har ikke tro på betaer
Ghostbusters: Sanctum of Slime
Gunsringer
The Dishwasher: Vampire Smile

Ta en titt på Gamereactors GDC 2011-side.



Loading next content