Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
nyheter
Super Mario 3D Land

Mario i pelstrøbbel

PETA til sak mot Nintendo


Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Mens debatten om spillvold har herjet i årevis har sjelden Nintendos maskot Mario vært i søkelyset for denne typen anklager. Nå har ikke desto mindre dyrevernsorganisasjonen PETA (People For the Ethical Treatment of Animals) gått til sak mot nettopp Nintendo og Mario.

Bakgrunnen for søksmålet skal være at Marios Tanooki-drakt (Tanooki er en type vaskebjørn) er tilbake i 3DS-spillet Super Mario 3D Land (som slippes på fredag) og at dette faktum sender et feil budskap til spillerne ifølge PETA:

- Selv om Tanooki bare er en drakt i Mario-spillene er det en type vaskebjørn som blir flådd levende for pelsens skyld i den virkelige verden. Ved å ha på seg Tanooki-drakten signaliserer Mario et budskap om at det er greit å bære pels, forklarer PETA i en uttalelse.

For å videre vektlegge sitt poeng har PETA lansert sitt eget web-baserte spill med tittelen Mario Kills Tanooki, der rollene er reversert og du som en flådd vaskebjørn må jakte etter Mario ved å følge et spor av blod.

Kilde: Kotaku.

Super Mario 3D Land