Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
nyheter
Dota 2

Dota 2 blir gratisspill

Valve vil belønne hjelpsomme spillere


Valve-sjef Gabe Newell har bekreftet at det kommende strategispillet Dota 2 blir et såkalt free-to-play-spill, altså et spill som i utgangspunktet er gratis å spille:

- Det kommer til å bli free-to-play. Det kommer til å ha noen twister, men det er den letteste måten for folk å se på det, forklarer Newell.

Videre peker han på selskapets pågående innsats for å belønne spillere som bidrar til fellesskapet rundt et nettbasert spill. Denne innsatsen gjelder på tvers av alle spillene deres, og potensielt på tvers av hele Steam-tjenesten, og med Dota 2 akter de å sette planene ut i live i større grad enn før:

- Vi prøver å pønske ut metoder som lar oss belønne spillere som er mer verdifulle for fellesskapet, slik at disse får den anerkjennelsen de fortjener. [...] Det dreiser seg om å utvikle spillmekanikker som registrerer og belønner handlinger som er positive for andre spillere, forklarer Newell.

Videre utdyper han at et slik system kan påvirke hva et spill skal koste, dersom det blir innført på tvers av ulike titler. For eksempel kan en spiller som har oppført seg eksemplarisk i Team Fortress 2 motta Dota 2 helt gratis, mens en som bare lager kvalm må punge ut.

Detaljene rundt systemet Valve har satt sammen er vage foreløpig, men i teorien høres det ut som en god idé. De største konkurrentene til Dota 2 må sies å være League of Legends og Heroes of Newerth. Begge disse spillene er også free-to-play-titler.

Kilde: Edge.

Dota 2
Dota 2Dota 2Dota 2