Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
nyheter

5,2 millioner til norske spill

Norsk Filminstitutt åpner lommeboka


Den offentlige støtten til norske spillutviklere økte nylig til 15 millioner kroner i året, som Norsk Filminstitutt deler ut over tre omganger.

I går ettermiddag ble utfallet av årets andre utdelingsrunde offentliggjort, og denne gangen skal 5,2 millioner kroner deles ut til syv ulike aktører. Disse er som følger:

• Artplant, som tildeles 1.500.000 kroner til utviklingen av spillet Håp.

• Rock Pocket, som tildeles 1.400.000 kroner til utviklingen av spillet Oliver & Spike - Dimensjonshoppere.

• Hyper Interaktiv, som tildeles 750.000 kroner til utviklingen av spillet Mogul.

• TurboTape Games, som tildeles 750.000 kroner til utviklingen av spillet Ravendark.

• Kool Produktion, som tildeles 380.000 kroner til utviklingen av den interaktive barneboken Elleville Elfrids sommereventyr.

• Blink Studios, som tildeles 250.000 kroner til utviklingen av spillet SKAR - Hammeren vender tilbake.

• D-Pad Studio, som tildeles 170.000 kroner til utviklingen av spillet Owlboy.

- I alt 24 prosjekter søkte om tilskudd denne gangen, og nivået er veldig høyt. Det er svært gode prosjekter som nå mottar tilskudd, og det er spennende å se hvor profesjonell den norske spillbransjen er blitt på bare få år. Flere av aktørene som har fått tilskudd hevder seg på det internasjonale markedet, i tillegg til det norske, kommenterer Kaja Hench Dyrlie, NFIs produksjonsrådgiver for spill i en pressemelding.

De resterende ca. 5 millionene skal deles ut til høsten. Fristen for å søke om midler til den tredje utdelingsrunden er den 19. september.

Rock Pockets Oliver & Spike - Dimensjonshoppere mottar 1,4 millioner i støtte. Spillet blander eventyr- og plattformsjangeren med kreativ problemløsning