Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / China
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
nyheter

Konsollene er fortsatt størst

- 20% kan ikke leve uten konsollen sin


Til tross for stor vekst innenfor mobil- og sosialspill har konsollspillene fortsatt det beste grepet om publikum i den amerikanske spillbransjen. Det stadfester en ny spørreundersøkelse utført av Magid Associates.

Av undersøkelsen kom det frem at konsollplattformen fortsatt er den mest populære, foran nettopp mobil- og sosialspill på henholdsvis andre og tredjeplass.

Samtidig viser tallene at over halvparten av befolkingen mellom 8 og 54 år spiller spill i en eller annen form. Spilling har dermed inntatt tredjeplassen over foretrukne fritidsaktiviteter i USA, kun slått av TV- og internettbruk.

Når det gjelder pengebruken ligger likevel spill et stykke bak, med et gjennomsnittforbruk på ca. 20$ mot ca. 80$ for TV- og internett. Ikke desto mindre er de tradisjonelle konsollspillene langt fra døde:

- Konsollene er fortsatt kongene. Konsollspillerne er flere og de bruker mer tid og penger på spill enn tilhengerne av andre plattformer. Omkring 20 prosent av befolkingen mellom 8 og 64 sier de ikke kan leve uten konsollen sin, heter det i undersøkelsen.

Samtidig kom det frem av undersøkelsen at mobil- og sosialspill nå har passert både PC-plattformen, håndholdte enheter og nettrollespill i popularitet.

Til tross for at spillsalget har dalt den siste tiden konkluderer rapporten med at konsollspilling som helhet har sett en liten oppgang så langt i 2012. Økt fokus og oppslutning rundt DLC-innhold pekes på som en mulig årsak til den sprikende statistikken.

Kilde: Games Industry.

Xbox 360 og Playstation 3 står utvilsomt for brorparten av konsollspillingen.