Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
nyheter

David Jaffe lager gratisspill

Selv om han egentlig hater dem


David Jaffe, mannen bak både Twisted Metal og God of War, har startet utviklingen av et free-to-play-basert skytespill. Det skriver spillsiden Games Industry, som tok en prat med Jaffe på E3-messen forrige uke.

Avgjørelsen om å satse på et gratisspill kommer nokså overraskende, ettersom Jaffe tidligere har uttrykt misnøye med denne forretningsmodellen. Dette synet har han på sett og vis fortsatt, men han velger heller å gå problemet i strupen fremfor å unngå det:

- Jeg hater free-to-play, men jeg elsker noen av aspektene det fører med seg. Jeg elsker tilgjengeligheten. Jeg elsker at terskelen er så lav, slik at alle typer mennesker kan hoppe rett inn i det. Du trenger ikke å sitte å se på mens maskinen skrur seg på, og du slipper alle rettslige notiser og lasteskjermer, forklarer Jaffe.

Ett av nøkkelpunktene i Jaffes kritikk av gratisspill har vært det faktum at betalende spillere ofte kan kjøpe seg et overtak over ikke-betalende spillere. Hensikten er derfor å skape et free-to-play-spill som unngår dette problemet:

- Du kan høre på utviklerne så mye du vil. De sier man ikke betaler for å vinne, men du vet at det er sånn det egentlig er. Jeg sier ikke at de er onde eller at de lyver, men én av tingene de liker å si er at du enten betaler med penger eller med tiden din. Begge disse alternativene er bedritne, fortsetter Jaffe.

Utfordringen ligger derfor i å skape et spill der "betal for å vinne"-mentaliteten ikke er en del av pakken, samtidig som spillet fortsatt er lønnsomt. Jaffe ønsker ikke å komme med noen konkrete detaljer rundt hvordan han og teamet han akter å løse denne floken, men det kan virke som de har pønsket ut ett eller annet:

- Det er ikke så originalt å skulle lage et gratisspill for gamere. Det originale er heller hvordan vi skal realisere vår visjon for hva dette betyr. Det er dét jeg er opptatt av og det er dét vi jobber med å bygge opp, avslutter Jaffe hemmelighetsfullt.