Gamereactor / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto
Gamereactor Norge
nyheter

Her er Apples nye line-up

Dette avslørte Apple under WWDC


I går kveld avholdt Apple sin årlige WWDC-konferanse (Worldwide Developers Conference) og et hav av spennende nyheter ble presentert. I hovedsak kan avsløringene deles opp i fire kategorier.

For det første ble oppgraderte utgaver av dagens Macbook Air- og Macbook Pro-modeller vist frem. På utsiden er maskinene like som før, men på innsiden nyter de godt av nye, raskere i5- og i7-prosessorer fra Intels Iby Bridge-serie.

Samtidig har grafikkortene blitt oppgradert og flash-lagring sørger for opptil fire ganger raskere dataoverføringer enn tradisjonelle harddisker. Økt minne og nye funksjoner som USB 3.0 har det også blitt plass tid, samtidig som batteritiden har vokst.

For det andre har den neste generasjonen av Macbook Pro-serien blitt vist frem, og den store nyheten var det nye Retina-displayet med en oppløsning på vanvittige 2880x1800. Dette vil si at skjermen huser over fem millioner piksler, og med en skjermstørrelse på 15 tommer blir pikseltettheten så mye som 220 dpi (dots per inch).

I tillegg har kraftige firekjerners i7-prosessorer fra Intel funnet veien til maskinens innside, og alt fra minne til skjermkort og harddisk har blitt oppgradert. Også her er snadder som USB 3.0 og forbedret batteritid en del av pakken.

For det tredje ble den nye utgaven av OS X-operativsystemet, altså OS X 10.8 Mountain Lion, presentert. Mountain Lion skal slippes i løpet av neste måned, til en pris på 20 dollar. For kjøpere av den neste MacBook Pro-generasjonen blir Mountain Lion aldeles gratis.

Av nye funksjoner byr Mountain Lion på en helt ny Messages-applikasjon, et Notification Center, AirPlay Mirroring, Game Center og forbedret sikkerhet gjennom Gatekeeper. Samtidig har iCloud blitt bygd inn i operativsystemet på en mer omfattende måte enn før.

For det fjerde ble IOS 6 presentert, og en betaversjon har blitt gjort tilgjengelig for utviklere. Blant nyhetene finner Siri-integrasjon til den nye Ipaden, ved siden av en rekke andre forbedringer som skal legges frem senere. Den offentlige lanseringen av IOS 6 blir først til høsten.

Både de oppgraderte Macbook Air- og Macbook Pro-modeller, óg den neste Macbook Pro-generasjonen er allerede blitt lagt ut for salg. Du finner mer info om de nye produktene på Apples nettsider.