Norsk
Gamereactor
nyheter
Portal 2

Portal 2 inntar skolebenken

Valve introduserer Steam for Schools

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Valves kritikerroste gåtespill Portal 2 har allerede erobret hjertene til mang en gamer, men det stopper ikke der. Nå skal nemlig spillet også bli tatt ibruk i skolesammenheng.

Ved hjelp av en forenklet utgave av Steam-klienten kalt "Steam for Schools", skal elever få muligheten til å lage Portal 2-brett i den innebygde brettbyggeren, og på den måten lære om fysikk og matematikk:

- I Portal-verdenen samhandler elevene med simulerte fysiske objekter som kuber katapulter og lasere. Denne samhandlingen er normalt fri, åpen og eksperimenterende. Etterhvert som elevene jobber seg fremover blir de tildelt nye verktøy og nye utfordringer, som bidrar til å øke forståelsen for fysiske prinsipper som masse, vekt, akselerasjon, moment, gravitasjon og energi, skriver Valve.

- Spillene legger også vekt på kritisk tenking, resonering, problemløsning og samarbeid, elementer som passer godt med STEM (Science, Technology, Engineering, Math)-læringsmålene, avslutter selskapet.

Ordningen har så langt ikke provosert frem en eneste protest fra elevene, men mange har vist en økende interesse for kaker.

Kilde: Valve.

Portal 2
Easy peasy!

Relaterte tekster

Portal 2Score

Portal 2

ANMELDELSE. Skrevet av Kristian Nymoen

Spillbransjens beste nøtteknekker er tilbake. Portal 2 lever opp til forventningene med intrikate gåter og en god porsjon humor. Vi har satt karakter...

4
Portal 2- forfatter tilbake hos Valve

Portal 2- forfatter tilbake hos Valve

NYHET. Skrevet av Suzanne Berget

I 2017 mistet Valve den ene forfatteren etter den andre, og blant dem var Jay Pinkerton, Erik Wolpaw og Chet Faliszek, som alle jobbet på Portal 2, og som sluttet i Valve...

2
Bygde Portal-soverom til sønnen

Bygde Portal-soverom til sønnen

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

En person som kaller seg Geek Dad har nettopp gjort seg fortjent til en nominasjon til Årets Far-prisen. Han har nemlig bygd et helt rom i Portal-tema til sønnen sin, og...



Loading next content