Norsk
Gamereactor
nyheter

Er dette Wii U-spesifikasjonene?

Nettsiden VGLeaks mener så..

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Er det to selskaper i verden som liker å holde tett om hva deres maskiner inneholder, så er det Nintendo og Apple. Førstnevnte har aldri sett noen grunn i å dele denne informasjonen, da de mener det ikke spiller noen rolle for spillopplevelsen.

Når det er sagt hindrer ikke dette spekulasjonene i bransjen, og nettsiden VGLeaks mener nå at de har gravd frem de endelige spesifikasjonene til Wii U-konsollen. Disse skal ha blitt avslørt av en utvikler, og er som følger:

• CPU: "Espresso" CPU on the Wii U has three enhanced Broadway cores

• GPU: "GPU7" AMD Radeon-based High Definition GPU. Unique API = GX2, supports Shader Model 4.0 (DirectX 10.1 and OpenGL 3.3 equivalent functionality)

• Memory: Mem1 = 32MB Mem2 = 1GB (that applications can use)

• Storage: Internal 8 GB with support for SD Cards (SD Cards up to 2GB/ SDHC Cards up to 32GB) and External USB Connected Hard Drives

• Networking: 802.11 b/g/n Wifi

• Video Output: Supports 1080p, 1080i, 720p, 480p and 480i

• Video Cables Supported: Compatible cables include HDMI, Wii D-Terminal, Wii Component Video, Wii RGB, Wii S-Video Stereo AV and Wii AV.

• USB: Four USB 2.0 Ports

Det man burde merke seg er at konsollen "kun" støtter DirectX 10.1, og ikke DirectX 11 som alle moderne PC-spill støtter. Sammenlignet med datamaskinene har den heller ikke så mye RAM (1 GB). Dette er likevel mer enn både Playstation 3 og Xbox 360.

Når det gjelder prosessoren ble den såkalte Broadway-prosessoren først brukt i Nintendo Gamecube. Wii U skal visstnok kjøre på en modifisert "Espresso"-modell fra Broadway-serien, og konsollen vil ha tre kjerner til rådighet. Hastigheten til disse kjernene er ukjente.

Det er forventet at Nintendo vil avsløre veiledende pris og endelig dato for Wii U på torsdag. Likevel er det tvilsomt at spesifikasjonene vil bli offisielt avdekket.

Vi må nok vente til konsollen har blitt lansert, så folk kan rive den fra hverandre for å komme til godsakene.

Hva synes dere? Ble dere imponert av disse spesifikasjonene?

Er dette Wii U-spesifikasjonene?


Loading next content